Michał96 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam ! Tym razem rozpoczynam warsztat modelu ,,nosorożca" firmy dragon w 1:35. Część wydają się być świetne. Zestaw 3 in 1, wybieram wersję initial. Wypraski, detal bardzo ładne, w zestawie oczywiście magic tracki, metalowa lufa oraz blaszka fototrawiona. Dokładny in-box tutaj- http://www.mojehobby.pl/products/German-Tank-Destroyer-Sd.Kfz.164-Nashorn-3in1-set.html A teraz kilka zdjęć, sory za jakość robiłem telefonem. Kamuflaż wybrałem taki, jest to kamo dla wersji initial, którą będę robił. Będzie to nashorn należący do Abt.655 walczącego w Rosji w 1943. Kamo wydaje się być nieco skomplikowane, ale jakoś dam radę, trzeba spróbować. Całkiem sporo części. Kupiłem też dodatki RB, trochę wzbogacą model. I jeszcze do tego granaty dojdą. Prace rozpoczynam od jutra, na razie muszę odpocząć po wyjeździe . Mam nadzieję, że będziecie zaglądać i dopingować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Bardzo fajny i rzadki model się zapowiada. Znając Ciebie można być spokojnym o wynik końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 No to tak jak gadaliśmy... czekam z niecierpliwością na aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 No ja również czekam na moment kiedy się do niego dorwę . Przesadziłeś znacznie kolego Grześku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Ja tez czekam na dobry model... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Wrzucę jeszcze pare zdjęć, tak prezentuje się lufa, jest nawet spora. Blaszki też wyglądają na dobre, w zestawie jest również mechanizm służący do ,,przełączania" armaty w wersję ostrzał i przejazd. A tak prezentują się przyrządy optyczne, wszelkie peryskopy i wizjery zrobione są z przezroczystego plastiku. P.S A co sądzicie o kamo, może być taka opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Fajne kamo, jak dasz rade to rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 No właśnie jeszcze muszę pomyśleć nad kamo. No i wczoraj rano zasiadłem do nosorożca, skończyłem sklejać i szlifować koła, jednak było mi mało i postanowiłem sobie zrobić nockę-aby mieć wanne i gąski z głowy, najgorsza dla mnie rzecz w czołgach . Gąski są przyklejone na stałe-wiem nie powinienem bo ciężej się brudzi wanne i koła, zawsze tak robię, więc luz. A tutaj widać jaki ładny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Gąski są przyklejone na stałe-wiem nie powinienem bo ciężej się brudzi wanne i koła, zawsze tak robię, więc luz. Nie wiem czy taki luz. A tutaj widać jaki ładny detal. Jak we wszystkich Dragonach od kilku ładnych lat. A wiesz że niektórzy "pro" przerabiają napis na prawidłowy ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 No wiem, piszę tak, ponieważ często tak robię i się ,,przyzwyczaiłem". No do takich ,,pro" niestety nie należę. Dzięki monografii użyczonej przez Piotra znalazłem inne kamo, bardziej mi się podoba i chyba przy nim zostanę, co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Prawdziwe cudeńko. Marzenie wielu modelarzy to Dragonowy Nashorn. Detal wspaniały i potencjał kosmiczny. Koniecznie podstawka do niego. Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B@RT3K Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 No cudny model sobie wybrałeś Michał , i myślę że tak samo cudny ci wyjdzie . Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Dzięki, podstawka to raczej nie, może w przyszłości . A co sądzicie na temat kamo? . Wypowiedzcie się coś na ten temat, bo sam już nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Ciekaw jestem jak te gąski pomalujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Spokojna głowa . Dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Zaznaczone kamo zdecydowanie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Ja tam jak zwykle w sposób budowy nie wnikam ( twoja piaskownica i twoje zabawki) ale temat super a z tymi dodatkami i jakością wykonania Dragona to musi wyjść rodzynek, bo jak nie to wiesz że daleko do ciebie nie mam PS; W sobotę odwiedziłem twoje jeziorko, jest świetne, i te kwoczki w bikini PS2: drugie kamo git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Wybrane przez ciebie kamo wydaje się proste acz wymagające. Łatwo będzie je popsuć, ale też dobrze wykonane będzie się bardzo ładnie prezentować. W każdym razie będę trzymał kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Z przyjemnością będę się przyglądał dalszym pracom. A gąski jak najbardziej da się pomalować założone na pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Szkoda , że nie poświęciłeś jeszcze godzinki na wyszlifowanie gąsek od zewnętrznej strony . Może teraz tych baboli nie widać , ale na czarnych pokrytych kurzem gąsiennicach będzie to znakomicie wyeksponowane . Chyba , że planujesz tone błota . Sam lepiłem nosorożca tylko premium edition i pamiętam , że był to dla mnie najgorszy dragon jaki mi się trafił . Życzę powodzenia , a kamo ciekawe i jednocześnie łatwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 A wiesz że niektórzy "pro" przerabiają napis na prawidłowy ? oooo ja będę w swojej IVce, czuje się proo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Ja tam jak zwykle w sposób budowy nie wnikam ( twoja piaskownica i twoje zabawki) ale temat super a z tymi dodatkami i jakością wykonania Dragona to musi wyjść rodzynek, bo jak nie to wiesz że daleko do ciebie nie mam PS; W sobotę odwiedziłem twoje jeziorko, jest świetne, i te kwoczki w bikini PS2: drugie kamo git Hahaha . No teraz to mnie rozwaliłeś, szczególnie z tymi kwoczkami . A na jakiej plaży byłeś? Dobra to już pw . Dziękuję wszystkim za doping, mam nadzieję, że nie zawiodę. Masz rację produdi, zapomniałem o tym, ale postaram się tak go pobrudzić, żeby nie było nic widać. W sprawie kamo, myślę, że nie dam rady z tym pierwszym, no i chyba zostanę przy drugim, chyba że coś jeszcze znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam, tym razem kolejną nockę poświęciłem malowaniu i brudzeniu pierwszej strony wanny, kół, gąsienic. Proszę o nie pisanie takich komentarzy jak-,,Nie wiem po co brudziłeś to przed całkowitym sklejeniem modelu, to nie ma sensu, nie dasz rady" itp. Wszystko mam pod kontrolą, po prostu tak mi wygodniej . Całość brudziłem pigmentami Mig i Vallejo. Jestem zadowolony z osiągniętego efektu. P.S Na jednym zbliżeniu widać zapchane ,,oczko" w ogniwku, już jest poprawione. Przykleiłem też jedną przednią płytę, spawy wyglądają super, będę jeszcze musiał ją jeszcze poszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 No ja też byłbym zadowolony z takiego brudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Brudzenie wyszło bardzo fajnie. P.S Na jednym zbliżeniu widać zapchane ,,oczko" w ogniwku, już jest poprawione. A dlaczego poprawiałeś to "oczko" nie mogło się zapchać ziemią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi