Michał96 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam. No i niestety nie udało mi się doprowadzić wątku warsztatowego nosorożca do końca-ostatnia aktualizacja pojawiła się, kiedy byłem na etapie końcowego sklejania. Brak zdjęć spowodowany był brakiem aparatu-młodszy brat zabrał na wycieczkę ten ,,lepszy" aparat, w domu została słabsza cyfrówka, którą kompletnie nie umiem robić zdjęć. Taki stan rzeczy zmusił mnie do malowania, szkoda mi było czekać na wspomniany aparat. Koniec tłumaczenia, teraz przejdę do konkretów. Tak jak pisałem w warsztacie model dragona jest świetny, masa dokładnych części, aluminiowa lufa, elementy PE, magic tracki. Model malowany farbami Pactry i Vallejo. Brudzony pigmentami Mig i Vallejo oraz chemią AK. Z modelu jestem bardzo zadowolony, taki efekt chciałem uzyskać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Wyrzuć te łańcuchy, to nie choinka świąteczna. Poza tym model prezentuje się przednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Co do łańcuchów Michał, to podzielam zdanie Sebastiana- wywal je. No a model cóż- bardzo mi się podoba, kamuflaż wykonany cacy, tłuste plamki też fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Podoba mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Świetna praca... gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Ładny nosorożec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Zacna praca ; ) Widzę , że z jedną kalką miałeś problemy . Drewniany klocek taki mało drewniany . Co do kamo to średnio mi podchodzi . Ale liczy się to , że tobie się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Nosorożec wyszedł bardzo fajnie. Podoba mi się kurzenie podwozia oraz tłumik. Troszkę nie wyszło łączenie lewej gąski nad drugim kołem podtrzymującym. Poza tym dobra robota Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Dzięki wszystkim. Z tym klockiem to rzeczywiście nawaliłem, zmyliło mnie to, że w poprzednich dragonach klocki miały fakturę drewna, natomiast w tym modelu, takowej faktury nie było. Tak masz rację Piotr, z jednej strony jest krzywo. Raz jeszcze dziękuję za opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Ładny model narobiłes mi na niego smaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Kawał dobrej roboty chociaż na kamo widać straszne rozbryzgi aerka. Najwyższa pora pomyśleć aby udoskonalić warsztat fotograficzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Dzięki, fakt aero czasami nieubłaganie pluło farbą. Nad modernizacją warsztatu fotograficznego już pracuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Michał a co następne na warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Hej Michał. Obserwuję Twoje zmagania z modelarstwem już chyba ze 2 lata . Niedługo przejdziesz do klasy seniorów i nie będzie łatwo . Ale o wynik jestem spokojny. Poczyniłeś ogromne postępy. Co do nosorozca- jedna z moich ulubionych konstrukcji. Wyszedł Ci super. Brudzenie, malowanie, obicia itd bardzo gustowne i bez przegięć. Wnętrze przedziału też ok. Łańcuch na podstawie km-u do usunięcia albo przepal go nad gazem żeby stracił miedzianą barwę. Nie poszło trochę z kalkami? na numerze taktycznym świeci nośnik. Zamek działa mocno skręcony w lewo czy to złudzenie na zdjęciach? Ogólnie odbiór bardzo pozytywny. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Dziękuję bardzo, cieszę się, że moje postępy są widoczne . Tak z jedną kalką miałem problem, trochę prześwituje otoczka, zamek w rzeczywistości nie jest skręcony, ale fakt na niektórych zdjęciach można odnieść takie wrażenie. No właśnie łańcuch już postanowiłem, że go z tamtąd usunę. Raz jeszcze dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Świetny .Duży plus za trudne kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Ogólnie w porządku ale popracuj nad takimi smaczkami, na przykład zrobiłeś plamę na półce we wnętrzu(zdjęcie 9 od góry) mógłbyś poprowadzić zacieki po ściance wskazujące na źródło ich powstania. Poza tym niektóre zacieki są krzywę, sam mam z tym problem ale takie detale są według mnie ważne. No i popracuj nad obiciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 To fakt ze z każdą pracą jest coraz lepiej. Bardzo mi się podoba. Ładny efekt brudzenia. To dajesz z następnym na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Mam pytanie czy aby te grille nie są odwrotnie wklejone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Faktycznie, są na odwrót. Aż dziwnie, że nikt tego nie zauważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek :) Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 spoko ja mam Hummela i też jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi