Skocz do zawartości

Sd.Kfz. 164 Nashorn Dragon 1:35

Michał96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. No i niestety nie udało mi się doprowadzić wątku warsztatowego nosorożca do końca-ostatnia aktualizacja pojawiła się, kiedy byłem na etapie końcowego sklejania. Brak zdjęć spowodowany był brakiem aparatu-młodszy brat zabrał na wycieczkę ten ,,lepszy" aparat, w domu została słabsza cyfrówka, którą kompletnie nie umiem robić zdjęć. Taki stan rzeczy zmusił mnie do malowania, szkoda mi było czekać na wspomniany aparat. Koniec tłumaczenia, teraz przejdę do konkretów. Tak jak pisałem w warsztacie model dragona jest świetny, masa dokładnych części, aluminiowa lufa, elementy PE, magic tracki.

Model malowany farbami Pactry i Vallejo. Brudzony pigmentami Mig i Vallejo oraz chemią AK.

Z modelu jestem bardzo zadowolony, taki efekt chciałem uzyskać .

img0295uw.jpg

img0312mwj.jpg

img0316rd.jpg

img0301ns.jpg

img0314vi.jpg

img0302mv.jpg

img0303tr.jpg

img0305jy.jpg

img0307ohk.jpg

img0318bt.jpg

img0313yz.jpg

img0308s.jpg

img0315ul.jpg

Dzięki wszystkim. Z tym klockiem to rzeczywiście nawaliłem, zmyliło mnie to, że w poprzednich dragonach klocki miały fakturę drewna, natomiast w tym modelu, takowej faktury nie było. Tak masz rację Piotr, z jednej strony jest krzywo. Raz jeszcze dziękuję za opinie .

Kawał dobrej roboty chociaż na kamo widać straszne rozbryzgi aerka.

Najwyższa pora pomyśleć aby udoskonalić warsztat fotograficzny.

Hej Michał. Obserwuję Twoje zmagania z modelarstwem już chyba ze 2 lata . Niedługo przejdziesz do klasy seniorów i nie będzie łatwo . Ale o wynik jestem spokojny. Poczyniłeś ogromne postępy. Co do nosorozca- jedna z moich ulubionych konstrukcji. Wyszedł Ci super. Brudzenie, malowanie, obicia itd bardzo gustowne i bez przegięć. Wnętrze przedziału też ok. Łańcuch na podstawie km-u do usunięcia albo przepal go nad gazem żeby stracił miedzianą barwę. Nie poszło trochę z kalkami? na numerze taktycznym świeci nośnik. Zamek działa mocno skręcony w lewo czy to złudzenie na zdjęciach? Ogólnie odbiór bardzo pozytywny. Gratulacje

Dziękuję bardzo, cieszę się, że moje postępy są widoczne . Tak z jedną kalką miałem problem, trochę prześwituje otoczka, zamek w rzeczywistości nie jest skręcony, ale fakt na niektórych zdjęciach można odnieść takie wrażenie.

No właśnie łańcuch już postanowiłem, że go z tamtąd usunę. Raz jeszcze dziękuję .

Ogólnie w porządku ale popracuj nad takimi smaczkami, na przykład zrobiłeś plamę na półce we wnętrzu(zdjęcie 9 od góry) mógłbyś poprowadzić zacieki po ściance wskazujące na źródło ich powstania. Poza tym niektóre zacieki są krzywę, sam mam z tym problem ale takie detale są według mnie ważne. No i popracuj nad obiciami.

• 8 months later...