witek@ Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Super, powoli ale do przodu Bałem się, że szykuje się długa przerwa... Nie ukrywam,że zmęczyła mnie ta stara tamiya....kupa dodatkowej nie fajnej roboty Do tego działka p.lot 20 mm z Flyhawk-a tez nie powodowały nadmiernej chęci do roboty ale właśnie przebrnąłem przez ten etap.Ja uda się szybko z pracy wrócić to jutro malowanie.Elementy schną po odtłuszczaniu.Trzeba się spieszyć anim osiądzie kurz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Dziś pobawiłem się psikawką.Oto efekt w zasadzie już z górki robota poleci. Mam jedynie dylemat jak pomalować wieże art głównej najczęściej podaje się ,że są w kolorze ciemno szarym jak burt na śródokręciu tak też to przedstawia monografia Scharnhorsta 3D z kagero Nie którzy modelarze przedstawiają Scharnhorsta w takim kamuflażu gdzie wieże mają dachy i skosy pomalowane na kolor jasno szary. Wczoraj to konsultowałem z Grzegorzem Nowakiem i Grzesiu zastrzelił mnie stwierdzeniem że wieże a dokładniej dachy i skosy powinny mieć kolor ciemno zielony , odpowiednik Humbrol 30 !!!! No i tu pytanie do Was czy macie jakieś jednoznacze źródła które rozwieją wątpliwości dotyczące malowania ?? Ja osobiście skłaniał bym się do kolorystyki ciemnoszarej bez jasnych skosów czy fanaberii z ciemnozielonym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Lutego 2013 Super Moderator Share Napisano 13 Lutego 2013 Fajnie, ładnie ale cały czas razi grubość pokładu To mnie skutecznie póki co zniechęca do stosowania ich pomimo świetnego wyglądu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 13 Lutego 2013 Autor Share Napisano 13 Lutego 2013 Fajnie, ładnie ale cały czas razi grubość pokładu To mnie skutecznie póki co zniechęca do stosowania ich pomimo świetnego wyglądu... No wygląda tu grubo bo pokład odłazi ;-( trzeba będzie podklejać....Mimo to jestem zwolennikiem takich pokładów.na żywo wygląda to lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 To lecimy dalej.Dziś zakończyłem kładzenie parkietu na wyższych piętrach. Łatwo nie było bo pokład kształtem dopasowany do wyrobu Tamiya a nie do zestawu blaszek modyfikujących Tamiye. Żeby było śmieszniej pokład i zestaw blach tego samego producenta. Na śródokręciu spoczywały przeciwlotnicze 105 mm gdzie ich podstawy były częściowo deskowane.Niestety w zestawie z pokładem drewnianym do zestawu zapomniano o tym elemencie.W takim układzie nie pozostało nic innego jak pomalować owe podstawy i maksymalnie upodobnić je do drewnianego pokładu.Czy się udało ocencie sami ;-) I na koniec widok ogólny stan na dziś wieczór.Powolutku finiszujemy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Ciąg dalszy zmagań.Bez zbędnych komentarzy.Niech obraz obroni się sam : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Broni się, piękna robota Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Genialna robota !!!! Gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Bardzo dobrze zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Ladnie wyglada Grubosc pokladu powinna 'zniknac' po zamocowaniu relingow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Jedno słowo: miazga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Jedno słowo: miazga Lepiej tego nie można było ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Kolego Witku żyjesz tam jeszcze, będzie dalszy ciąg relacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 19 Maja 2013 Autor Share Napisano 19 Maja 2013 Kolego Witku żyjesz tam jeszcze, będzie dalszy ciąg relacji Pozdrawiam Żyję,prace utkwiły na insygniach.Różne źródła różnie podają a ilość przemalowań całego Scharnhorsta wraz z insygniami na pokładzie tylko potęguje chaos informacyjny. W końcu po przejrzeniu setek zdjęć zdecydowałem się na taki wariant popularnych "hakenkrojców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Piekny okret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 19 Maja 2013 Autor Share Napisano 19 Maja 2013 Piekny okret Aaaaaaa bo ja wiem.....Szkopska krypa ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Żyję,prace utkwiły na insygniach.Różne źródła różnie podają a ilość przemalowań całego Scharnhorsta wraz z insygniami na pokładzie tylko potęguje chaos informacyjny. W końcu po przejrzeniu setek zdjęć zdecydowałem się na taki wariant popularnych "hakenkrojców" Nareszcie troszkę coś się ruszyło, mam nadzieję, że teraz będzie z górki Myślę, że "hakenkrojce" są spoko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Lecimy dalej z niemiecką telenowelą . Dziś skończę szalupy i Arado : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Czerwca 2013 Super Moderator Share Napisano 1 Czerwca 2013 Ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Jak Twoje Takao ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Piękny detal !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Chcecie detalu ?? To macie detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Milo widziec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Czerwca 2013 Super Moderator Share Napisano 2 Czerwca 2013 Jak Twoje Takao ? Się gdzieś tam dłubie pomału.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Detal piękny, najbardziej podoba mi się samolot Będziesz go jeszcze uplastyczniał, czy tak zostanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi