pankot13 Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Dzięki. Na kalkach zrobię jeszcze odpryski farby. Na razie prace stanęły,ponieważ brak mi koncepcji na brudzenie.Nie wiem jak go styrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Rewelacyjna ta modulacja. Mógł byś podać numer farby,którą malowałeś kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Grzesiek to MH H80 stopniowo rozjaśniany. Spieprzyłem brudzenie model idzie do kąpieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Grzesiek to MH H80 stopniowo rozjaśniany.Spieprzyłem brudzenie model idzie do kąpieli. Oszczędzaj wodę, wykąp się z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Oszczędzaj wodę, wykąp się z nim. Z za jasnej bazy wyszedłem.Wash mi się z nią trochę gryzł.Nie podobało mi się to.Dam inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Oszczędzaj wodę, wykąp się z nim. Z za jasnej bazy wyszedłem.Wash mi się z nią trochę gryzł.Nie podobało mi się to.Dam inny kolor. A jednak? Myślałem, że to jakiś zart. szkoda.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 A jednak? Myślałem, że to jakiś zart.szkoda.. :/ A czego tu żałować Konrad? To tylko odrobina farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Dobrego nigdy za wiele. Tylko pokazuj etapy, a nie że tylko gotowca. Będziesz malował tymi samymi kolorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Chyba pójdę w olive drab Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Zrób SBSa z łaski swojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Szkoda bo ładnie był wymalowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 No cóż czekam na nową odsłonę malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 A kalki dało się odratować? Ja z moim BA-64 jestem na podobnym etapie. Trochę frustrujące, ale da się przeżyć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Raczej nie da się uratować.Zmywam farbę do plastiku. Właśnie szukam kalek z Toro z zestawu 35D09 może ma ktoś do odsprzedania te do JSU-152? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Jeśli by Cię to urządzało, mam kalki do ISU z zestawu Armo 35401. Numer taktyczny 331 z 13. pułku artylerii samobieżnej. Sylwetka boczna na trzecim zdjęciu od prawej: http://findmodelkit.com/content/polish-army-1943-45 Pisz na priv - wyślę pocztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Jestem jak najbardziej zainteresowany. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Zaczynam zabawę od początku. Niżej trzy etapy rozjaśniania; Myślę,że ten kolorek bardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Podobuje się. To olive drab? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Fajno - dzieje się. Ja czekam zwłaszcza na malowanie narzędzi. Sam chcę spróbować malowania gratów już przyklejonych do kadłuba i chętnie podpatrzę, jak to się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Myślę,że ten kolorek bardziej pasuje. Kolor jak kolor kazdy zielony,oliwkowo-zielony się nada do drugowojennej ruskiej pancerki.Powinno być dobrze po dalszych zabiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Tak Krzysiek to olive drab H78 MH Stopniowo rozjaśniany H79+H11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Świetnie Piotrze, ta wersja malowania jeszcze bardziej mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Witam A mnie podobała się poprzednia wersja kolorystyczna. Była taka... taka.. bardziej rosyjska tzn. zieleń bardziej zielona a nie żółta. Jest to tylko moje zdanie. Zobaczymy co będzie dalej. Siedzę i podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Października 2012 Autor Share Napisano 4 Października 2012 He he.Też zaczynam się nad tym zastanawiać Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Mi malowanie się podoba. Mam mam dzieję, że tym razem brudzenie się uda. Może kolor podkręcisz trochę filtrami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi