Observer Napisano 21 Grudnia 2012 Share Napisano 21 Grudnia 2012 Wygląda naprawdę smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 21 Grudnia 2012 Share Napisano 21 Grudnia 2012 Model pojawia się w sklepach za granicą, cena ok 70$ Do tego jeszcze pewnie jakieś dodatki... Ja zostaję przy Academy, tym bardziej że mam już spory komplet blach i żywic. Jesteś pewien tych dodatków? Po lewej żywica Airesa, prawo zestaw: Tutaj na odwrót: Dla mnie detal zupełnie wystarczający. Nawet jeśli Acadmy z kokpitem, wnękami, kołami i dyszami wyjdzie = gołemu GWH, w tym pierwszym mamy jeszcze do wymiany straszne uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Grudnia 2012 Share Napisano 22 Grudnia 2012 Na stornie Cybermodeler.com pojawił się in-box zestawu: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/gwh/kit_gwh_4811.shtml#.UNW632_aWHM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=258484&st=40 A taki miał być piękny, hamerykański:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Cześć Kolejny in-box http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=9134 W końcu jest następca wysłużonego modelu Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 No i jak koledzy (ktorzy maja go w rękach) znajdują ten model? Wart swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach.U mnie nic nie jest zwichrowane.Uzbrojenie mnie zszokowało... Według mnie wart ceny a w połączeniu z kalkami Caracala "modelarski raj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Eduard w maju ma w planach wypuszczenie dodatkow wlasnie do MiGa GWH... Ma byc wnetrze, zagluszki i cos jeszcze... W kwietniu maja juz byc maski do kabiny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Kupilem dopiero wczoraj i jestem nieco rozczarowany. Do poziomu Eduarda zaprezentowanego przy dwudziestychpierwszych daleka droga. Model jest oczywiscie dobry, ale spodziewalem się czegoś wybitniejszego. Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 a gdzie go jeszcze można kupić? (pytam o nasze krajowe sklepy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Kupiłem na "alegrze". (wczoraj dotarł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Kupilem dopiero wczoraj i jestem nieco rozczarowany. Do poziomu Eduarda zaprezentowanego przy dwudziestychpierwszych daleka droga. Model jest oczywiscie dobry, ale spodziewalem się czegoś wybitniejszego. Porownaj go np z MiGiem-29 Eduarda... Zreszta maja wyjsc te dodatki to zobaczymy co Edek wymyslil... Napewno GWH jest bardziej dokladny niz Eduard, chodzi o podwieszenia, zbiornik podkadlubowy, dysze czy tez wneki podwozia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Tazman79 MiG-29 z eduarda to nie jest ich wypust (ramki) lecz przepakowana academy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Kupilem dopiero wczoraj i jestem nieco rozczarowany. Możemy zrobić machniom - za Academy +kokpit,osłona radaru, dysze, koła Airesa A tak poważnie to nie kręć nosem modelik jest szokujący. Dołożysz blaszkę z zegarami do kokpitu i masz bajkę prosto z pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Tazman79 MiG-29 z eduarda to nie jest ich wypust (ramki) lecz przepakowana academy ;) To ja akurat wiem bo mam oba modele Eduarda i wersje A i UB... Mialem na mysli toi ze nawet po tymjak Eduard dodal zywice i blachy do wyprasek Academy no i oczywiscie super kalki,model wymaga wielu przerobek... GWH oferuje naprawde super model gdzie tak jak jeden kolega napisal dorzucisz blache z zegarami ktora ma wypuscic Eduard i jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 a gdzie go jeszcze można kupić? (pytam o nasze krajowe sklepy) Ja go zamowilem w Warszawskim sklepie Tora Tora Tora... Napisali mi ze ma byc reedycja na przelomie czerwca/lipca... Srobuj tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Pod względem odwzorowania oryginału zupełnie satysfakcjonujący, ale cierpi na tak typowe dla Trumpka i HB przypadłości: nierówne, "poszarpane" krawędzie elementów (zapowiada się sporo szpachlowania, nawet, jeśli nie nazbyt męczącego) a plastik beznadziejnie się rozwarstwia przy obróbce. Spasowanie gondole-kadłub zupełnie mnie rozczarowało. Jak pisałem: nie żałuję zakupu, ale spodziewałem się więcej. Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Napewno GWH jest bardziej dokladny niz Eduard, chodzi o podwieszenia, zbiornik podkadlubowy, dysze czy tez wneki podwozia... Dla mnie nie ma to znaczenia, bo zamierzam zrobić model z B-8M1, które (razem z belkami) mam żywiczne Edka, ale akurat belki i zbiorniki z HGW zostały ostro skrytykowane jako przeskalowane ( vide wątek ns ARC). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 a dzień dzisiejszy jest to najlepszy 29 w tej skali (pomijam że najlepszy z 3). Wykonanie go z pudła gwarantuje że mamy model MiG'a-29 (9-12A), a nie wyrób migo podobny z dużą ilością błędów w podstawowych parametrach (geometria-proporcje-kształt). Wolałbym Eduarda, model f. Tamiya, ale na dziś go nie ma i nie wiadomo czy będzie, a także czy będzie lepszy. Kol. manas jest zawiedziony. Ma prawo po prostu za nie małą kasę spodziewał się lepszego modelu. Nie jeden raz doświadczyłem podobnego uczucia i wielu Kolegów zapewne też. Kol. manas ma też krytyczne uwagi do innych modeli z Dalekiego Wschodu, w czym go popieram bo nie można podchodzić bezkrytycznie do tego co proponują producenci. Ale też warto zwrócić uwagę czy jest inna alternatywa. ps. model kupiłem w DaTA w Łodzi. Osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Witam Na pierwsze wydanie późnej wersji MiGa się nie załapałem ale lada dzień ma się ukazać wersja wczesna Moje pytanie, czy nada się on do budowy naszych fulcrumów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 (edytowane) Bez paru przerobek sie nie obejdzie... We wczesnej wersji wystepuja pletwy stabilizujace pod statecznikami pionowymi, brak kaset u nasady statecznika pionowego z dipolami i wyrzutnikami flar, inna jest oslona przeciwblotna na kolach podwozia przedniego... To tyle ile na poczatek udalo mi sie zauwazyc roznic... Dobrze by bylo zobaczyc wypraski do tego modelu... Edytowane 9 Listopada 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Bez paru przerobek sie nie obejdzie... We wczesnej wersji wystepuja pletwy stabilizujace pod statecznikami pionowymi, brak kaset u nasady statecznika pionowego z dipolami i wyrzutnikami flar, inna jest oslona przeciwblotna na kolach podwozia przedniego... To tyle ile na poczatek udalo mi sie wychaczyc... Uprzedziłeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Do tego o ile dobrze pamietam przednia golen byla bardziej wysunieta do przodu... W pozniejszych wersjach zostala cofnieta zeby zanieczyszczenia spod przednich kol nie dostawaly sie do wlotow powietrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Witam Na pierwsze wydanie późnej wersji MiGa się nie załapałem ale lada dzień ma się ukazać wersja wczesna Moje pytanie, czy nada się on do budowy naszych fulcrumów? Zrobisz, z układu wyprasek pierwszego wydanego 9-12 late wynika, moim zdaniem, ze producent wczesna wersje chce osiagnać poprzez dodanie wypraski z płetwami oraz sterem kierunku równym z obrysem krawedzi spływu stateczników pionowych.Normalne stery sa na wyprasce z wlotami powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Do tego o ile dobrze pamietam przednia golen byla bardziej wysunieta do przodu... W pozniejszych wersjach zostala cofnieta zeby zanieczyszczenia spod przednich kol nie dostawaly sie do wlotow powietrza... To już się nie zgodzę. Od góry. Produkcyjny MiG-29 9-12 Prototyp 901 Prototyp 904 Widać różnice w goleni podwozia przedniego. Zmieniono je i od któregoś prototypu wszystkie miały już przesunięte do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi