wisa Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Witam w pierwszej mojej relacji (bądź jej próbie) na tym forum. Budować zacząłem T-72 M1 z Tamiyi i po powrocie po wielu latach zakupiłem też dodatki firm wymienionych w tytule. Starsi wiekiem modelarze zapewne pamiętają moje modele z połowy lat dziewięćdziesiątych czy początku nowego wieku Były wśród nich Abramsy, big foot, mig-29, hornet czy f-16. Miałem potem dłuuugą przerwę po której zacząłem kleić kartonówki. Ale teraz zabieram się znowu za plastikowe redukcje i zobaczymy czy dam radę. Liczę na pomoc Koleżeństwa forumowego. W sumie relacji miało nie być. Ale kolega FAHR podarował mi jedną ze skrzynek CMK z zastrzeżeniem, że relacja musi być - w przeciwnym razie "kaputt" Zacząłem od wieży i dodatków Voyagera oraz CMK. Niestety - dopada mnie tzw. "SKS" i wzrok mocno ostatnimi laty siadł. Ale staram się jak mogę Na razie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Zasiadam i oglądam jeżeli można Ci doradzić to zainwestuj też w lufę z RBmodela podnosi jakość niesamowicie i proponowałbym też zrobić zasilania dla wyrzutni granatów dymnych z drutu wyglądają wtedy realistycznie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Wypasiona relacja będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Początek bardzo ładny. Czekamy na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 No proszę, a kilka dni temu podczas czyszczenia privów zastanawiałem się co się dzieje z z Tobą i obiecaną relacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Witek, Kibicować Ci będę na bieżąco, a raz na jakiś czas podjadę do Ciebie. Liczę, że do Grudziądza się z nim wyrobisz. Tym razem pewnie Twoja 72-ka dostanie wyróżnienie, lub nawet medal...jak moja w Koszalinie. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Ho,ho już na samym początku widać jaka ciekawa relacja nas czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 O, bardzo ładnie się zaczęło. Fajnie, że będzie można 'popodpatrywać'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Dzięki za miłe przyjęcie. Lufę RB Model mam - dzięki za radę ;) Postaram się nie zawieść oczekiwań i zrobić model "na cacy". Chcę go pomalować w barwach 9 Brygady Kawalerii Pancernej im. Króla Stefana Batorego w Braniewie. I tak naprawdę zastanawia mnie oprócz rozkładu plam kamuflażu km z prawej strony wieży. Chyba nie będę robić tam otworu tylko po prostu zrobię tam zaślepkę. A taka zaślepka jak wynika ze zdjęć jest zrobiona chyba z brezentu. Ot - takie małe ułatwienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 29 Września 2012 Autor Share Napisano 29 Września 2012 Z tymi skrzynkami to może rzeczywiście ciutek za bardzo odstają ale... jakoś nie miałem pod ręką fotki tych elementów przy wieży z góry no i odległość tylnej ustaliły mi blaszki Voyagera a bocznej dałem i tak krótsze pręciki niż w oryginale Tamiyi. Niestety - nawet jeśli jest troszkę za daleko to raczej ich już od kadłuba nie będę rwać... Aktualnie pracuję nad resztą wyposażenia jakie znajdzie się na pancerzu wieży - wkrótce kolejne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Dzisiaj chwilkę pobawiłem się nad pancerzem instalacji wyrzutni granatów... Starałem się jak mogłem Jednak lata "bezrobocia" w tej materii wychodzą na jaw... Generalnie - wzorowałem się na walkaroundzie Tomka Mroczkowskiego i zdjęciach własnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Starałem się jak mogłem Jednak lata "bezrobocia" w tej materii wychodzą na jaw... Jest dobrze, nawet bardzo dobrze ;) Wiele ewentualnych niedociągnięć malowanie potem ładnie zamaskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Cieszę się, że moje zdjęcia pomagają Powodzenia przy pracy! W piątek będę znowu maltretował T-72 więc jeśli chciałbyś jakieś szczegóły to pisz śmiało, wszystko oprócz wnętrza i silnika da się załatwić. No że chyba osobiście wpadniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Okablowanie jak dla mnie perfekcyjne. Granaty dymne też będą od Voyagera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Bulik58 - nakrętki to baaardzo stare blaszki eduarda. Naklejam je podwójnie dla wzmocnienia efektu ;) Tomek - chętnie skorzystam z propozycji. W sumie z Elbląga blisko do Braniewa. Generalnie nawet nigdy nie miałem problemów z dostaniem się do jednostki z racji wykonywanego zawodu. Przez rzecznika prasowego wszystko się da załatwić. Spędziłem nawet sporo czasu w warsztatach przy remontowanym i przygotowywanym czołgu. Ale z zaproszenia chętnie skorzystam. Bardzo chciałbym obfotografować z każdej strony jeden konkretny egzemplarz. Miałbym wówczas wybrane malowanie Gecon29 - granaty dymne będą od Voyagera. Czekam na stację lutowniczą - stara lutownica nie daje rady. Jak tylko będę miał urządzenie - ruszam dalej z robotą. Zacznę właśnie od granatów dymnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 2 Października 2012 Autor Share Napisano 2 Października 2012 Czekając na lutownicę, która przyjedzie w niedzielę wystrugałem takie cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Witam Ładna robota. Az miło popatrzeć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 5 Października 2012 Autor Share Napisano 5 Października 2012 "Operacja lufa" zakończona. Szału nie ma - jakoś wyrób RB Model mnie do siebie nie przekonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojar Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 >>> Szału nie ma - jakoś wyrób RB Model mnie do siebie nie przekonał <<< Oj tam zaraz, nie narzekać, robić, robić! :-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 Małymi kroczkami do przodu... Wyrzutnie granatów dymnych z lewej strony wieży: Powiem tak... Gdybym jeszcze raz miał robić wieżę to zupełnie inaczej zaplanowałbym kolejność prac. No i przede wszystkim - na gołej wieży zaszpachlowałbym np. tamiyowskie miejsca pod przyklejenie wyrzutników. Wyszło jak wyszło - brnę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Świetnie wyglądają te wyrzutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Jubilerska robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Pomóżcie bo stanąłem... Z prawej strony lufy na wieży jest na wielu zdjęciach km sprzężony z armatą. Niestety, właśnie się zorientowałem, że nie dysponuję dobrymi zdjęciami z tym fragmentem. Zastanawiam się też czy po lekkiej modyfikacji nie wykorzystać tego elementu z zestawu Tamiyi... A trzeba to zrobić przed wklejeniem pozostałych granatów dymnych i lampy... Pomożecie? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Ja bym to jak jest na moich zdjęciach, zasłonić otwór kawałkiem materiału, o ile pojazd nie będzie przedstawiał czołgu w trakcie walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi