Bigtank Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 A takiego modelika widziałeś ? Żywica 1:35 ponoć... Andrzej http://www.network54.com/Forum/282066/thread/1337121045/1337424971/Schneider+CA1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2012 Znalazłem to na dnaich w pracy. Wszystko było dobrze do malowania. W boju nie mieli tych bambetli i lampy. Kratka jest tragiczna a lamówki zbyt rególarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2012 Kalki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 Kalki wyszły bardzo dobrze. Rozumiem, że jeszcze przed matem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 Tylko troszkę te kalki zmęcz bo na razie świecą nowością a sam model już lekko zużyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2012 Szczęściwie dojechałem do końca jeszcze w 2012: Zainwestowałem w następne: Powstanie taki egzemplarz: Chyba najlepsza jego plansza z Ospreya: Planuję scenkę podobną do tej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Efekt finalny jak zawsze - bardzo fajny. Ciekawie zapowiadają się też następne puszki Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 oj to będzie seria :-) cudownie. kiedy wjazd do galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Psychodelicznie nieco te pojazdy wyglądają Będziesz jeszcze coś robił z podstawką, grunt jakiś taki plaskaty się zrobił. Wozik i załoga bardzo pozytywne. Przeprawa przez kałużę w z następnym modelem zapowiada się smakowicie. A co z tym T-72 i kurtynami wody o którym kiedyś tam wspominałeś? Całkiem wypadł z planów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2013 Andrzeju na razie mi się nie pali. Schowałem go do pudła - muszę od niego odpocząć. I tak obaczysz w Bytomiu. Rafale. To jest wersja finalna. Co do podłoża to zobacz wątek od początku - tam są moje inspiracje. Ziemia jest płaskawa lecz dość urozmaicona. Teraz czas skończyć Zamościa: Jestem wzruszony że pamietasz mój projekt H2O. Na razie poszedł w odstawkę. Sam czołg wymaga sporych przeróbek nie mówiąc o wodzie. Specjalnie dla Ciebie foto tego samego wozu kilka sekudnd wcześniej - a'la okręt podwodny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 Co by nie tworzyć nowych wątków. Czołguś z prób z przełomu 1916/17 lub wczesnego 1917: inne ującia: wbrew wcześniejszym zapowiedziom scenka będzie skromna - dokładnie tak jak na pierwszym zdjeciu. Tradycyjnie zacząłem od podstawki. Dawca to scenka z Iwo Jimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 WOW. Cześć Piotr! Jestem zauroczony pierwszym modelem... teraz czekam co zrobisz z drugim no i oczywiście podgoń "ZAMOŚĆ", myślę, że model już dawno zasłużył na malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Marca 2013 Autor Share Napisano 9 Marca 2013 Oj chyba nie byłeś w Bytomiu, model Zamościa zakończony. Jak da radę to jutro pyknę fotki Schneidera i Zamościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Cieszę się, że mogłem zobaczyć Schneidera w Bytomiu. Wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach, w sensie kolorystyki - mniej jaskrawo i bardziej realistycznie. Czy na tej nowej podstawce planujesz dużą ilość figurek i jakichś innych rzeczy? Bo jak tak patrzę to na tak dużym placu będzie bez tego trochę wiało pustką. Może rozważysz zmniejszenie szerokości podstawki trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Oj nie byłem... ostatnio nigdzie nie jeżdżę A na forum nie widziałem, dlatego zapytałem. We Wrocławiu będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Marca 2013 Autor Share Napisano 9 Marca 2013 We Wrocku będę i biorę sporo dziełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 We Wrocku będę i biorę sporo dziełek. Oo fajnie , będzie okazja się spotkać Powiedz Piotrek , jak jest z jakością zestawu Wespe fałszywie nazwanego ''cleaned to build'' ? W moim scammellu wlewki były krzywo poucinane, niektóre części były nadcięte a kilka uszkodzonych w wyniku piłowania... poza tym chamskie szpachlowanie dziurek po bąblach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Marca 2013 Autor Share Napisano 9 Marca 2013 Co się tyczy jakości to małe elementy, także w Retrokicie to syf. Rumuni słabo odlali gąski. W płytach są niedolania - otwory. Ten co robię ma ładną fakturę, następny (wersja finalna) lekką kaszkę i jakieś czerwone wykwity z tyłu. Ja Cię zrozumiałem, ze jedziesz do Ino, ale racja Wrocłąw brzmi ze względu geograficznego sensownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Tak jak rozmawialiśmy - Inowrocław wypada koniec kwietnia , który to jest początkiem weekendu majowego - także nie mam żadnych ograniczeń czasowych - jest duża szansa , że się pojawię . Natomiast do Wrocławia mam rzut beretem ze Szprotawy - na weekend w sam raz nawet uwzględniając fakt , że w poniedziałek muszę być w Szczecinie Jeśli masz jakieś poważniejsze braki bądź uszkodzenia - śmiało pisz do producenta . Gdzieś przepiłem drzwi do scammella,(nawiasem mówiąc obciąłem się dopiero przy malowaniu) , napisałem do wespe - wysłali bez żadnego problemu i kosztów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Radku w w mojej ocenie miejsca jest w sam raz. Scenka będzie kalką zdjęcia tj. 4 panów pozujących do obiewktywu. Urozmaiciłem jeszcze teren - nie jest juz tak płaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Jeżeli fajnie zagospodarujesz całość to gites. Bałem się tylko, czy ta przestrzeń przed czołgiem nie zostanie takim pustym placem z błotem tylko i wyłącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 Podstawka, jak zwykle w moim przypadku, robiona na szybciora. Najgorzej, że pojawił się ciąg dalszy historii: i teraz skłanaim się do rozwalenia tego co powstało. Nowa scenka wygląda (znaczy będzie, jeśli powstanie) bardziej dramatycznie, no i zmniejsza się liczba figsów do stworzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Na początek garść dokumentacji: Modelik gotowy: I razem z terenem: Teraz czekam na info w/s płaszczy dla załogantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Fajnie, fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Zgadzam się z przedmówcą Te kamo w 1/72 to duże wyzwanie. Przynajmniej dla mnie było (robiłem wersję kammo z kratkami) i dlatego pierwsza próba zakończyła się fiaskiem (kretem). Teraz myślę nad drugim podejściem i chyba się sposiłkuję drukarką (czyste kalki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi