Skocz do zawartości

[RS] M10 Ersatz Dragon 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Podziękował

Zostały do zrobienia obicia rdzewienia i pigmentacja czyli w h******j roboty xD

Do zobaczenia wkrótce.

Napisano
Robiłeś je (domestos+ocet) Rafał?

Nie, szary akrylowy podkład i brązowo-żółte płukanki, na koniec przecierka papierem ściernym.

Napisano

Mi ostatnio magiczna mikstura też nie do końca zadziałała i skończyło się na podlaniu brązową olejną.

Napisano

Sposób na ocet i domestos jest nieobliczalny, raz wychodzi dobrze raz zeżre metal za bardzo. Została już tylko pigmentacja

Napisano

Dodałem gwiazdke brakującą na wieży i zacząłem rdzewienie:

P1030933.JPG

Napisano
Pikny ten ersatz , nie mogę doczekać się końca.

Ładniusi ci wychodzi

podziękował

Zastanawiam się jak dobrać rdze do obić, normalnie mieszam rust pactry z szarym odcieniem vallejo ale do tego kolorku nie będzie pasować. Macie może jakieś propozycje ?

• 2 weeks later...
Napisano

Obicia zrobione nie zbyt dużo żeby nie przesadzić. Jutro pójdzie lakier i nareszcie to co lubię najbardziej.... BRUDZENIE!!!!

P1030935.JPG

Napisano

Dzięęęki

Przyszły brudasek dostał mat:

P1030937.JPG

Napisano

no powiem jako pierwszy...

Miodzio!!

Najlepszy Twój model jak do tej pory strasznie mi się podoba

Napisano

Dzięki za uznanie

Tez mi się podoba. Jakim kolorem robiłeś przetarcia na gąsienicach?

Przetarte papierem ściernym.

Napisano

Dla mnie też się bardzo podoba, nie jest monotonny, widać ten realizm, a dojdzie przecież jeszcze brudzenie Działaj dalej

Kamil

Napisano

Nie mogę się doczekać. Szykuje się jeden z najlepszych modeli jakie pojawiły się na forum .

Napisano

Fajnie wygląda po Macie.

Dobrze, że nie boisz się fatygować modeli, spoko wygląda po tych zabawach z olejami.

Trochę nie przemawiają do mnie obicia i kolor ogniwek na "burcie", ale poza tym jest wypas

Paczę dalej.