gorlock Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Fajnie Ci ta trawka wyszła. Jak się takie coś sadzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 Technik pewnie tyle co modelarzy. Ja wziąłem rozwodniony lekko wikol, dodałem trochę ciemnego brązu Vallejo, potem posmarowałem pędzlem miejsca gdzie chciałem mieć trawę a potem spałem na to wyrób imitujące trawę. Potem podstawka do góry nogami i poklepałem trochę aby nadmiar spadł. Na to lakier do włosów i jeszcze raz posypać z trawy. I tyle. Właśnie posadziłem trochę kwiatków i kępek trawki aby urozmaicić trochę, ale foty wieczorem jak będzie można wykorzystać sztuczne oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Lina na ziemi wygląda ok, z tym że musi ona leżeć na ziemi, a nie wisieć na trawie. To w końcu ciężka stalowa lina. Jestem tego samego zdania, dociśnij linę w trawę i będzie git, bardzo fajnie się prezentuję stodoła . A tak poza tematem to moja ulubiona zabawka z World of tanks właśnie ze 152 mm rurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 Linę się dopracuje - na razie to tylko pomysł był. Najpierw pytanie - czy rolki podtrzymujące na styku z gąsienicą to był goły metal czy gumowy bandaż? No to już prawie koniec dłubania przy modelu. Na chwilę obecną zostało do przyklejenia kilka dupereli, ale to jak już wszysko będzie gotowe żeby mi się w trakcie prac nie pourywało (KM-y i pokrywy włazów). Podstawka skończona. A tu mi się taki syf z fixera zrobił - zaciek. No za Chiny Ludowe się takiego czegoś nie spodziewałem. Myślałem że jak wyschnie to się zgubi, ale jednak nie. Nie bardzo wiem co z tym teraz zrobić, bo już go próbowałem zapudrować ale cholera nie chce zniknąć. Chyba go tak zostawię i udam że to celowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Bardzo ładny. Ta trawa to jakieś posypki? Możesz napisać jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 A tu mi się taki syf z fixera zrobił - zaciek. susz suszarką do włosów na przyszłosc bo jak zostawisz normalnie do wyschniencia to takie "tłuste" plamy będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 Dzięki Robert. Normalnie to pryskam fixer z aero, a ten mi się przelał pomiedzy błotnikiem jak robiłem podwozie - tam dawałem z pędzla pigment i zalewałem żeby się utwardził. Jak odwróciłem model to już tak było. No nic, cały czas się uczymy. Mateusz, trawa to MiniNatur 004-23, kwiaty - model display products bez nazwy, kepki trawy - green line GL-012 mix, GL-015XL i GL-016XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Dawno nie zaglądałem, a tu fajna robótka. Krzysztof KW-2 i wczesne KW-1 koła (zwane czasem także rolkami) podtrzymujące miały z bandażem gumowym. Całkowicie metalowe są już późniejsze. Ale tu są z bandażami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Dawno nie zaglądałem, a tu fajna robótka. A ja zajrzałem tu pierwszy raz i jestem pod wrażeniem. Kwiatki pogniótłbym trochę, bo teraz są zbyt regularne jak na moje oko. A tu mi się taki syf z fixera zrobił - zaciek. Zrób w innych miejscach tak samo, to się nikt nie zorientuje. Na pierwszy rzut oka laika myślałem, że tak ma być. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2013 Zasadniczo projekt uważam za zakończony. Możecie mi powiedzieć jak mocujecie figurki do modelu? Z reguły staram się nie łączyć ich na stałe, ale tutaj kilka z nich ledwo stoi i przy jakimkolwiek ruchu od razu się przewracają. Klej CA, drut w stopie? Jak lepiej? Galeria będzie jak zamocuję figurki i będę miał jakiś wolny wieczór aby zdjęcia popstrykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 Krzysiek Twoje warsztaty trwają długo ale warto czekać na ich efekt. W końcu widzę fajnie zrobioną stodołę. Nie rozwalona jak po 10-ciu latach na złomowisku i ze smakiem sfatygowana. Po prostu piękna . Figurki przytwierdzam CA, bo w założeniu i tak mają być tam na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2013 Dzięki Robert. Model w galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=38565 Jak zwykle dziękuję wszystkim za odwiedzanie mojego wątku oraz nieocenioną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi