ROMAN Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Witam. Prace nad Archerem już dawno dobiegły końca a sam model obrósł w dość złożoną dioramę. W sumie jakby się tak zastanowić to każdy model można by obkleić jakąś scenką i ciągnąć sprawę bez końca. I tak doszedłem do konkluzji, że pora zakończyć zmagania z tą dioramą a co z tego wynikło w poniższej galerii. I plenerowo ... Miłego oglądania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Zglodnialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Powiem tak - wow. Bardzo ładna scenka. Masz rację, każdy element mógłby stanowić odrębny model ale razem wyglądają jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Cóż tu pisać - piękna dioramka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Po prostu oh i ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Imponująca. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Wielkie brawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Fajny pomysł na scenkę, nienaganne wykonanie. Jest co podziwiać i na czym się wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Świetna scenka na tym tle które podłożyłeś bardzo realistyczna.Fantastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Cześć.Wielki podziw za prace,koncepcję.Bardzo się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Piękna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 rany juleczku, to żyje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Kunszt i finezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Co tu pisać ,dla mnie BOMBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROMAN Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2012 Dzięki wszystkim za pozytywny odbiór i zainteresowanie pracą. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Jakiej zieleniny użyłeś kolego czy to komosa, perukowiec czy może coś sztucznego,podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echel Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Fantastyczna diorama, mam pytanie odnośnie drzew w tle, robiłeś to przez jakiś program? (chodzi mi czy zdjęcie w tle jakoś wklejałeś czy coś?) czy po prostu zdjęcia zostały wykonane na zewnątrz? w terenie że tak to ujmę Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROMAN Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2012 Jakiej zieleniny użyłeś kolego czy to komosa, perukowiec czy może coś sztucznego,podpowiedz Drzewko to produkt Kobzy. Trawka i krzaki to osiągnięcia Polaka. Nie ma tu komosy. ... mam pytanie odnośnie drzew w tle, robiłeś to przez jakiś program? (chodzi mi czy zdjęcie w tle jakoś wklejałeś czy coś?) czy po prostu zdjęcia zostały wykonane na zewnątrz? w terenie że tak to ujmę Pozdr! Zdjęcia zostały wykonane w plenerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Brzozy we Francji? To jak tygrysy w afryce. Ale nie zmienia to postaci rzeczy, że dawno tak znakomitej scenki (I WYKONANIA!!) nie widziałem! Szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROMAN Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2012 Właśnie nie wiem czemu ale wielu oglądającym ta diorama kojarzy się z Francją. To działo nie jest amerykańskie tylko znajduje się na wyposażeniu naszych wojsk we Włoszech. Amerykanom było niewygodnie w tych pojazdach więc obdarowywali nimi sojuszników. Na wyposażenie naszych wojsk we Włoszech weszły one w grudniu '44 i przeszły szlak bojowy aż do północnych Włoch w ciągu zaledwie kilku miesięcy. Ponieważ najpierw zrobiłem to działo w polskim malowaniu to później miałem problem z doborem figurek i czasu w jakim ten temat mógłby zaistnieć. Dlatego treść pleneru jest nieco naciągana w stosunku do rzeczywistości. Powinna być zima lub bardzo wczesna wiosna '45 w północnych Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Kojarzy się z Francją, bo budynek wygląda za porządnie jak na Włochy! Poza tym jakby się chwilę zastanowić, to Archerów we Francji (chyba) nie było, a jeszcze widać znak 2. Korpusu na błotniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Ta mucha to jest przyklejona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 A widziałeś imitacje wypchanych sokołów w tej skali? Na bezrybiu i rak ryba .....;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Cudowna praca - szczere gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi