GrzesiekW Napisano 7 Lutego 2013 Autor Share Napisano 7 Lutego 2013 Do soboty mam zamiar skończyć składanie. Zostało jeszcze mocowanie gąsek zapasowych,zawiasy włazów (mam zamiar jeden zrobić ruchomy jak by może kiedyś jakaś figurka się trafiła),uchwyty z tyłu i na włazy, podporę lufy i mocowania liny. Otwory pod podporę lufy wycięte. Zrobiłem jeszcze raz drewniany klocek. Proszę o opinię co do tego tworu. Jeszcze dojdą do niego blaszkowe uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Według mnie mnie Grzesiek idzie ci bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Lutego 2013 Autor Share Napisano 8 Lutego 2013 Deseczka od taty - powoli zabieram się za podstawkę. Dorobiłem kilka detali, podpora działa złożona na sucho,bo mam jeszcze do niej pewne wątpliwości.Jeszcze mocowania gąsek,uchwyty i wykończenie tyłu. Coraz bliżej malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Lutego 2013 Autor Share Napisano 9 Lutego 2013 Gotowy do malowania. Wyszło jak wyszło. Jutro podkład. Wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Z mojej strony uwag brak. Maluj zatem jak inni ich mieć nie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Wszystko bardzo fajnie wygląda Grzesiek. Jedna mała uwaga to te "dragonowe" liny o grubym splocie. Mogłeś zainwestować te parę złotych w liny Eureki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Liny dzięki uprzejmości Piotra zostaną wymienione. Nikt się więcej nie odzwya więc dałem podkład. Nie poszło w pełni po myśli,gdyż drobiły mi się 2 zacieki (pucha coś dziwnie pluła mimo dobrego wymieszania) i pojawiły się miejscowe jasne kropki. Muszę coś z tym zrobić przed dalszą pracą. Kropki na kontraście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Kropki usunięte. Zabieram się za cieniowanie. Najpierw nieudolny preszajding Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Prace powoli posuwają się naprzód. Sido położone miejscami kalki jakoś mi się nie wpasowały w zimm pomimo użycia specyfiku, teraz tylko biedronka tam gdzie się da i dalsze brudzenie oraz inne kombinacje modelarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Kropki usunięte. Zabieram się za cieniowanie. Najpierw nieudolny preszajding Mocniejsze zrób, bo to się nie będzie przebijać. Odwagi młody Padawanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Powolutku do przodu: coś się porobiło nie tak z tylną kalką nr muszę pomyśleć jak to ugryść, dalej będą robione obwody kół bo zapomniałem i wyszło na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Weż kalkę namocz mocno specyfikiem ,nie wiem jakiego używasz ? i i delikatnie po dociskaj pędzelkiem musi się ułożyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Zwróć uwagę,że przy linach i oporządzeniu masz wszędzie niedomalowane miejsca na plamach kamuflażu. Dobrze by było gdybyś je poprawił aerkiem Daniel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Jakoś tak wyszło, że zauważyłem ten tak zwany cień po nałożniu sido i teraz po przebytych zabiegach musiałbym znaleść tak przyciemnioną zieleń oraz brąz. Taki urok montażu "najpierw" a potem malowania - już zakodowany błąd. Jakoś trzeba to zamaskować a Grzesiek usilnie namawia mnie na podstawkę więc może zasłonie te "babole" krzaczorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 To żaden problem. Można to poprawić i dać na to miejsce wash i nie będzie żadnej różnicy. Nie raz tak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Jutro mam nockę więc jak zalicze poranną wyprawę do miasta to psiknę delikatnie w tych miejscach bo teraz nie mam jak bo pełna chata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Prac ciąg dalszy: I wręcz banalne pytanie, ale gdzie on miał wydech by mu zaczernić to i owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 pod kratami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Miałem małą masakrę z ferdkiem związaną z podkładem samochodowym.Po długim czasie udało mi się domyć ferdka (ledw,ledwo). Składam teraz to co odpadło i zbieram się do malowania. Może zdążę pomalować przed Jaworznem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Nie ma takiej opcji, byś przed Jaworznem nie zdążył! chce ferdka na live zobaczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Nie wiem czy zdąże. Coraz bardziej wydaje mi się,że nie. Niemal skończyłem prace remontowe. Kilka poprawek i będę mógł malować kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Piękny Ferdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Dzięki serdeczne . Cały dziś dzień psułem ferdka i ostatecznie wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Fajnie, choć nie wiem czy ten zielony nie jest za intensywny. Ale może być filtrach się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi