Keisyzrk Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Model Italeri 1:35 Malowany farbami LifeColor, brudzony Humbrolami, AK i olejami. Gąsienice w tym modelu potrafią doprowadzić do permanentnej utraty spokoju, zwłaszcza jeżeli pękają nie w miejscu łączenia. Model nie zawiera grama suchego pigmentu. Jako że okres Bożego narodzenia już na progu, życzę wszystkim oglądającym wesołych i owocnych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Mi się podoba zresztą uwielbiam Shermany trochę styrany ale w końcu to były woły robocze podoba mi się faktura odlewu obicia i i zacieki paliwa ale te gąski mogłeś wymienić nawet ze względu na własne zdrowie psychiczne pyzatym czeba było po przyklejać na stałe wózki bo ci gąsienice je podnoszą i ewentualnie wymienić antenę na wieży foto trawiona kosztuje 4 zł a efekt o niebo lepszy czeba by było jeszcze wyprostować km na wieży bo wydaje się ze ma krzywą lufę ale to może kwestia zdjęcia i jakoś zabezpieczyć te koła i kanister na tylnej półce bo tak by mogły by odpaść ale ogólnie bardzo mi się podoba gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Mi się podoba zresztą uwielbiam Shermany trochę styrany ale w końcu to były woły robocze podoba mi się faktura odlewu obicia i i zacieki paliwa ale te gąski mogłeś wymienić nawet ze względu na własne zdrowie psychiczne pyzatym czeba było po przyklejać na stałe wózki bo ci gąsienice je podnoszą i ewentualnie wymienić antenę na wieży foto trawiona kosztuje 4 zł a efekt o niebo lepszy czeba by było jeszcze wyprostować km na wieży bo wydaje się ze ma krzywą lufę ale to może kwestia zdjęcia i jakoś zabezpieczyć te koła i kanister na tylnej półce bo tak by mogły by odpaść ale ogólnie bardzo mi się podoba gratuluje Witaj nic dodać nic ująć gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Fajny model, też niedawno takiego zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Witam bardzo mi się podoba wykonanie. Mocno styrany, ale nie przesadzone zacieki super Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Ładnie zrobiony ronson. Lepiłem ten model i rzeczywiście gasienice potrafią wnerwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Witam! Modelik fajny! Ślicznie pomalowany! Gąski trochę ci nie wyszły. Można z nimi sobie doskonale poradzić, tak że świetnie wyglądają, super leżą na kółkach i nie pękają. Poza tym poplątałeś trochę malowanie. Ten pojazd to "Polak"? M4A1 76(W) w polskim malowaniu? Kamo deformujące na lufie? Coś mi to nie pasuje... No i to brytyjskie koszyczkowe mocowanie anteny, które Italeri uparcie od 40 lat powiela w swoich zestawach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Malowanie i brudzenie bardzo fajne. Gąski wyszły słabo i to jest najsłabsza część modelu. Może jakaś podstawka? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Witam!Modelik fajny! Ślicznie pomalowany! Gąski trochę ci nie wyszły. Można z nimi sobie doskonale poradzić, tak że świetnie wyglądają, super leżą na kółkach i nie pękają. Poza tym poplątałeś trochę malowanie. Ten pojazd to "Polak"? M4A1 76(W) w polskim malowaniu? Kamo deformujące na lufie? Coś mi to nie pasuje... No i to brytyjskie koszyczkowe mocowanie anteny, które Italeri uparcie od 40 lat powiela w swoich zestawach..... z tego co pamiętam ten rodzaj kamuflażu 'kalibru' armaty też był stosowany w polskich pojazdach np słynnej Latającej krowie. Ale nich wypowiedzą się exsperci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Witam! z tego co pamiętam ten rodzaj kamuflażu 'kalibru' armaty też był stosowany w polskich pojazdach np słynnej Latającej krowie. Ale nich wypowiedzą się exsperci OK, mogę się mylić, lub po prostu nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Witam! z tego co pamiętam ten rodzaj kamuflażu 'kalibru' armaty też był stosowany w polskich pojazdach np słynnej Latającej krowie. Ale nich wypowiedzą się exsperci OK, mogę się mylić, lub po prostu nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 jakby mu ułożyć i przykleić gąsienice to byłby zacny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Podoba mi się. Gąsienice jednak widać że nie wyszły. Oprócz wymienionych wózków zawartych do góry dochodzi jeszcze lewitacja na rolkach podtrzymujących. Jednak reszta jest bardzo udana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 A ja powiem tylko tyle: Koledzy piszący o gąskach piszą, że słabo. OK, ale czy ktoś zwrócił uwagę na malowanie? Po "gąskach" Italki nie można się spodziewać niewiadomo czego. Malowanie gąsienic za to wyszło fajnie. Oddałeś w nim to co jest "gumowe" i "metalowe", a wielu o tym zapomina. Fajnie pomalowanie narzędzia. Nie mogę dostrzec, czy nawiercałeś km. Brakuje mi tylko na modelu "gry światłem". Ps. Edytuję dlatego, że dopiero teraz natchnęło mnie co przydałoby się temu modelowi. Wash. Możesz go jeszcze zrobić, chociaż punktowo np. włazy, detale na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 24 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2012 Dzięki wszystkim za pozytywny odbiór A ja powiem tylko tyle: Koledzy piszący o gąskach piszą, że słabo. OK, ale czy ktoś zwrócił uwagę na malowanie? Po "gąskach" Italki nie można się spodziewać niewiadomo czego. Malowanie gąsienic za to wyszło fajnie. Oddałeś w nim to co jest "gumowe" i "metalowe", a wielu o tym zapomina. Fajnie pomalowanie narzędzia. Nie mogę dostrzec, czy nawiercałeś km. Brakuje mi tylko na modelu "gry światłem".Ps. Edytuję dlatego, że dopiero teraz natchnęło mnie co przydałoby się temu modelowi. Wash. Możesz go jeszcze zrobić, chociaż punktowo np. włazy, detale na wieży. Wash był dany trochę znikł po weathering'u jednak ja dość mocno ścieram wash jakoś mi tak bardziej pasuje. Rozjaśnienia na modelu są jednak na zdj. są dość słabo to widać jedynie na ostatnim zdj. to widać.. Podoba mi się. Gąsienice jednak widać że nie wyszły. Oprócz wymienionych wózków zawartych do góry dochodzi jeszcze lewitacja na rolkach podtrzymujących. Jednak reszta jest bardzo udana. jakby mu ułożyć i przykleić gąsienice to byłby zacny model. Malowanie i brudzenie bardzo fajne. Gąski wyszły słabo i to jest najsłabsza część modelu.Może jakaś podstawka? Pozdrawiam Krzysiek Gąsienice zestawowe..miałem je formować na modelu za pomocą suszarki i kleju CA ale kiedy mi pękły w najmniej oczekiwanym miejscu więc zrezygnowałem tak jak z tego żeby wymienić na inne.Przy moim firefly zmieniałem gąsienice na takie z bronco jakoś nie jestem przygotowany do kolejnej przeprawy przez polistyrenowe " workable tracks" do shermana .Podstawka była w planach tylko gdzieś mi zniknął kawałek drewna na nią przygotowany ...to brytyjskie koszyczkowe mocowanie anteny, które Italeri uparcie od 40 lat powiela w swoich zestawach..... Będę musiał to zapamiętać aby nie popełnić takiej gafy przy następnym Shermanie, który zapewne będzie z haubicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Wash był dany trochę znikł po weathering'u jednak ja dość mocno ścieram wash jakoś mi tak bardziej pasuje. Rozjaśnienia na modelu są jednak na zdj. są dość słabo to widać jedynie na ostatnim zdj. to widać.. U mnie po brudzeniu też zanikł, więc go troszeczkę poprawiłem. A jeżeli lubisz starty wash, to OK. Fajny Sherman i podstawka by się przydała. Pozdrawiam i wszystkiego naj... z okazji Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Wielki plus za wykonanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Ślicznie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi