Skocz do zawartości

MiG-21 UM "Tygrys" model Bilek/Fujimi+Pavla+Extratech+Ardpol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rzeczywiście, lista zestawów robi wrażenie, a i modelik całkiem przyjemny w odbiorze. Moje gratulacje

Napisano

Model całkiem przyjemny dla oka

Czy to, że szachownice na spodzie skrzydeł i na stateczniku są odwrócone względem siebie o 90 stopni to zabieg celowy, czy przeoczenie ?

Napisano
Czy to, że szachownice na spodzie skrzydeł i na stateczniku są odwrócone względem siebie o 90 stopni to zabieg celowy, czy przeoczenie ?
Takie były na prawdziwym MiGu.

A co do modelu - widać nakład pracy i przyjemnie się prezentuje, ale jak już pisałem w innym wątku - odwzorowanie pasków na skrzydłach, niestety dalekie od oryginału...

9292_14.jpg

fotki zaczerpnięte daaawno temu z galerii 3.elt

Napisano

Bardzo ładny model Świetnie się prezentuje, tym bardziej, że zdjęcia zostały zrobione w pełnym słońcu, chociaż może przydałoby się trochę bardziej podkreślić linie podziałowe. Był malowany pędzlem czy aerografem?

Napisano

Bardzo ładny!

Na warsztacie:

Halifax - Revell - 1/71

Napisano

Przyjemny dla oka model. Ale wash by mu się przydał, ożywił by całą bryłę.

lista zestawów robi wrażenie

..żeby nie powiedzieć, ze przyćmiewa efekt.

A co Tobie znowu nie pasuje?? Życzę Tobie aby tak wyglądały te które prezentujesz na łamach gazet

Napisano

Wash w tym wypadku nie ma uzasadnienia - budowałem ten model na podstawie zdjęć z przygotowań do Air Show w Radomiu i wtedy oba samoloty były świeżo po przemalowaniu i wypucowane.

Napisano
Wash w tym wypadku nie ma uzasadnienia - budowałem ten model na podstawie zdjęć z przygotowań do Air Show w Radomiu i wtedy oba samoloty były świeżo po przemalowaniu i wypucowane.

MiG bardzo ładny, ale czy modelarz, który zbudował taką ilość modeli nie powinien wiedzieć, że wash służy przede wszystkim do "wydobycia" szczegółów z bryły modelu, imitacji światłocienia i podkreślenia linii podziałowych, a nie tylko do brudzenia i tworzenia śladów eksploatacji? Tak więc wash ma jak najbardziej uzasadnienie.

Napisano

W sumie mój wpis nie był krytyką modelu Wojtka, choć pozornie tak wygląda. Z washem to rzecz gustu, niektórzy robią mocne linie podziałowe i to też moim skromnym zdaniem niedobrze, ale zupełny brak washa też mi się nie widzi... Jak napisałem - rzecz gustu