Wojciech Butrycz Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 To model zbudowany z dwóch zestawów j.w. plus mnóstwo dodatków. Oto on: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Rzeczywiście, lista zestawów robi wrażenie, a i modelik całkiem przyjemny w odbiorze. Moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Model całkiem przyjemny dla oka Czy to, że szachownice na spodzie skrzydeł i na stateczniku są odwrócone względem siebie o 90 stopni to zabieg celowy, czy przeoczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Fajny UM jakim kolorem malowałeś kokpit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Czy to, że szachownice na spodzie skrzydeł i na stateczniku są odwrócone względem siebie o 90 stopni to zabieg celowy, czy przeoczenie ? Takie były na prawdziwym MiGu. A co do modelu - widać nakład pracy i przyjemnie się prezentuje, ale jak już pisałem w innym wątku - odwzorowanie pasków na skrzydłach, niestety dalekie od oryginału... fotki zaczerpnięte daaawno temu z galerii 3.elt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Bardzo ładny model Świetnie się prezentuje, tym bardziej, że zdjęcia zostały zrobione w pełnym słońcu, chociaż może przydałoby się trochę bardziej podkreślić linie podziałowe. Był malowany pędzlem czy aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Bardzo ładny! ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Halifax - Revell - 1/71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Bardzo ładny, rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Przyjemny dla oka model. Ale wash by mu się przydał, ożywił by całą bryłę. lista zestawów robi wrażenie ..żeby nie powiedzieć, ze przyćmiewa efekt. A co Tobie znowu nie pasuje?? Życzę Tobie aby tak wyglądały te które prezentujesz na łamach gazet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Wash w tym wypadku nie ma uzasadnienia - budowałem ten model na podstawie zdjęć z przygotowań do Air Show w Radomiu i wtedy oba samoloty były świeżo po przemalowaniu i wypucowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Wash w tym wypadku nie ma uzasadnienia - budowałem ten model na podstawie zdjęć z przygotowań do Air Show w Radomiu i wtedy oba samoloty były świeżo po przemalowaniu i wypucowane. MiG bardzo ładny, ale czy modelarz, który zbudował taką ilość modeli nie powinien wiedzieć, że wash służy przede wszystkim do "wydobycia" szczegółów z bryły modelu, imitacji światłocienia i podkreślenia linii podziałowych, a nie tylko do brudzenia i tworzenia śladów eksploatacji? Tak więc wash ma jak najbardziej uzasadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Nie do końca, bo na odpicowanym samolocie linii podziału nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 W sumie mój wpis nie był krytyką modelu Wojtka, choć pozornie tak wygląda. Z washem to rzecz gustu, niektórzy robią mocne linie podziałowe i to też moim skromnym zdaniem niedobrze, ale zupełny brak washa też mi się nie widzi... Jak napisałem - rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 OD washów i weatheringu nie stronię, tam gdzie to jest uzasadnione: Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi