Mierzu Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Pomalowałem na taki przypominający w linku na kolor całego ojazdu, jednym słowem. nudy.. Nudy nie nudy, ważne że krwisto czerwona nie jest, albo "częściowo rowerowo" różowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 23 Marca 2013 Autor Share Napisano 23 Marca 2013 Nie jest w kolorze pojazdu ;) Akurat wyróżnia sie, później wrzuce foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 23 Marca 2013 Autor Share Napisano 23 Marca 2013 W linku, który podal Mierzu nie nazwałbym tego koloru czystym dunkelgelb Sorry za jakosc zdjecia, bo robiłem na szybkiego telefonem. ------------------------------------------------------------------------------------------ Pierwszy etam, w całości zakonczony Model został poskładany i pomalowany. Nastepny ertap to sidolux, kalki i wash Może jeszcze dzis uda sie wstawic fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 23 Marca 2013 Autor Share Napisano 23 Marca 2013 W rzeczywistosci odcien jest troszke inny. Przy lepszych zdjeciach powinno lepij sie prezentowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Ja bym przemalował na któryś z powyższych kolorów, niebieski by był ok. Po co robić sobie pod górkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 23 Marca 2013 Autor Share Napisano 23 Marca 2013 Niebieskiego niestety nie mam, ale moze pomysle o panzergray. Masz moze jakis namiar, gdzie mógłbym podejrzec taka gaśnice ? Edit Juz znalazłem ;) http://www.militarymodelling.com/forums/postings.asp?th=23283&p=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Wrzucam obiecane fotki Gaśnice pomalowałem jednak na panzergrau. Jak widac etap sklejania i malowania został zakonczony, teraz kalki i zabawa w efekty. Line narazie luzem połozyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 miedź zamaluj dokładnie na linie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Lina bedzie jeszcze dokładniej pomalowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 Figurka świeci sie bo maznałem ją sidoluxem. Ogólnie juz na cały model położyłem sidolux i kalki. Wieczorem pokaże, jak to sie prezentuje. Mam jeszcze pytanie odnośnie takiego czegoś. http://plastmodel.pl/p/43/829/tamiya-weathering-master-c-set-87085--weathering-tamiya-farby-i-chemia-modelarska.html Warto w to inwestowac ? I na jaki przekłada sie to efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 Jakis czas temu pytałem na jaki kolor pomalować, ale nikt mi nic nie poradził. Możesz mi w tym wzglecie poradzić cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 No to juz nie moja wina, że takiego dali w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Jak masz czas kup figurantów pancernych lub obstawę stuga bo jak mówi Kamil ma się on jak kij do siekierki. A tego zawsze będziesz mógł wsadzić do transportera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 czy na drugim zdjęciu pierwszy ekran prawej burty ma ślad po wypychaczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 Tego sladu juz nie ma W takim razie bede myslał o nowych figurkach ;) Niech mi ktos jeszcze powie cos na temat tego zestawu do weatheringu, który podałem w linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 Wydaje sie dobrym sposobem na efekty typu przetarcia, kurz itp Prosze jeszcze o doradzenie w kupnie prawidłowej załogi, bo nie chciałbym walnąc pomyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 ja użyłem tych panów http://www.exito.sklep.pl/pl/p/MINIART-35054-135-German-SPG-Crew-Riders/1196 .Choć to nie czołgiści to po odpowiednim pomalowaniu powinni się nadawać i dali się ładnie wpasować ale upewnij się jeszcze u znawców tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 To zamówie tych co Fenek podał @fenek Jakim kolorem malowales mundury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 Mysle, że Olivgrun bedzie dobry http://plastmodel.pl/p/105/3245/vallejo-70890-reflective-green-90--model-color-farby-akrylowe-vallejo-farby-i-chemia-modelarska.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Raczej nie jak pokazał Kamil to szary (zbliżony - dopytaj o farby) uniform lub plamiak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Ja stosuję Humbrol 224 i 86, proporcje dobieram na "oko", tutaj link do mojego dzieła, w którym była "obsada": viewtopic.php?f=81&t=35483&hilit=+galerie Ale ekspertem nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Wiesz co czytałem gdzieś ze kolor munduru zależał od tego do jakiego odziału pojazd i załoga należała, podobno jesli działo szturmowe należało do dywizji pancernej to załoga miała mundury takie same jak czołgiści, nie wiem czy tak było naprawdę ale brzmi to sensownie więc ja pomalowałem ich mundury na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 26 Marca 2013 Autor Share Napisano 26 Marca 2013 Szukam, cos na temat mojego pojazdu Sdkfz 167 nr 411, ale nic nie widze konkretnego. Podgladałem jeszcze inne modele i w wiekszosci mundury sa ciemne. Może ma ktos namiar na jakies ciekawe strony, gdzie mozna zebrac ciekawe informacje ? Przedstawiam dalszy ciąg prac. Kalki i sidolux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Kółka do poprawy - w niektórych miejscach są pozalewane albo bandaże na zielono, albo metalowe części kół na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 z tego co znalazłem to godło na twoim stugu należy do 116.DPanc 1944-45 tu masz link http://klub.chip.pl/krzemek/godla.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi