DARTH Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Oglądam z zachwytem, modelarstwo przez naprawdę duże "M" Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 20 Maja 2014 Autor Napisano 20 Maja 2014 Czas odpocząć trochę od ciężarówki i zająć się NC27 . Na chwilę obecną dzióbię detale do układu jezdnego , nic wielkiego ale w całości złożą się na układ jezdny czołgu . Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 29 Maja 2014 Autor Napisano 29 Maja 2014 Jak by nie patrzeć silnik jest końcem pracy przy transporterze FU . Co prawda jeszcze przyjdzie trochę drobiazgów i uzupełnień ale to raczej sprawy kosmetyczne , no i teraz czas dokończyć czołg . Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 17 Listopada 2014 Autor Napisano 17 Listopada 2014 Na razie był mały przestój w pracy spowodowany budową odpowiedniego oprzyrządowania do odlewania . I tak jak pisałem poprzednio będą co najmniej dwie do dwóch dioramek jednej z FT17 i drugiej z NC 27 którego nie wiedzieć czemu internet zeżarł Pierwsze odlewy ,rama ,szoferka , elementy podwozia . Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Napisano 5 Grudnia 2014 Powoli ma się ku końcowi , na razie walka z małymi detalami , a i większe czekają już na swoja kolej . Przy okazji składania trzeba było poprawić okrycie szoferki z drewnianej na brezentową i parę innych detali i jeszcze raz je wykonać, tylnie koło na razie zastępcze bo na modelowych męczę się z napisami Na razie część już posklejana na gotowo ale tu i ówdzie czeka szlifowanie i jeszcze raz podkład . Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Napisano 9 Stycznia 2015 W zasadzie to już koniec , zostało tylko do podrobienia parę drobiazgów i malowanie . Teraz pora na ładunek . Cytuj
M.A.V. Napisano 9 Stycznia 2015 Napisano 9 Stycznia 2015 Silnik - cacy uwielbiam oglądać takie nieszablonowe warsztaty. Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 12 Marca 2015 Autor Napisano 12 Marca 2015 Jak się zaczęło to i wypada zakończyć jakimś miłym akcentem wieńczącym dzieło Na razie pójdzie do pudła a teraz trzeba zgodnie z tytułem zająć się pancerną częścią tematu i dokończyć bo roboty jest jeszcze trochę . A potem już sama przyjemniejsza strona składanko i malowanko obu robaczków , tudzież może i trzeba będzie jakąś fajną dioramkę machnąć Cytuj
Andrzej_LK Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Padam na glebę z podziwu. te odlewy to gdzieś można nabyć? Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 12 Marca 2015 Autor Napisano 12 Marca 2015 Na razie odlałem dal siebie ,ale też nie ma problemu i dla osób zainteresowanych . Zapraszam na PW . Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 25 Marca 2015 Autor Napisano 25 Marca 2015 Kolejne postępy jako że pojazd już cały jest to i pozwoliłem sobie na drobne aczkolwiek zamierzone ulepszenia . Np .skręcane kółka , oraz parę drobiazgów ,w tym zapięcie podjazdów . Ponieważ pierwszy prototypowy egzemplarz jest złożony ,pobawiłem się troszku w malowanki , w ramach eksperymentu model maluję tylko pędzelkiem .Zdjęcia zrobione w różnym świetle tak jak pozwalały warunki . A tu taki mały żarcik przewozowy . Jeszcze parę detali i powinna być już cała wypędzelkowana Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 Malowanie zakończone , galeria będzie jak zakończę prace nad mostem pontonowym , ponieważ szykuję drugą ciężarówkę . Ta jest na razie prototypowa ,przy drugiej będę chciał bardziej dopracować detale . Na razie na zakończenie tematu transportera kilka zdjęć po pędzelkowaniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi