em Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Co najmniej ciekawe,i o umiarkowanej cenie http://allegro.pl/modelmakerdecals-kalkomani-d72001-mig-21bis-vol-1-i3059511559.html a tu przeglad oferty https://www.facebook.com/ModelMakerPoland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 em miałeś okazję sprawdzić te kalki? Jak się kładą? Kupiłem na alegro zestaw do F-13 ale "coś długo idzie", mam nadzieję, że koniec końców jednak dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Lutego 2013 Autor Share Napisano 27 Lutego 2013 Wczoraj obaczyłem i zakupiłem . Tak ze, co to jest naprawde, za pare dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Do mnie idą 1,5 tygodnia... mam nadzieję, ze idą. Upsss... właśnie listonosz dostarczył przesyłkę. W srodku maleńki arkusik kalkomanii oraz kartka ze schematami na papierze kredowym(!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 No i ja czekam. Ciekaw jestem jak wyglądają drobne godełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sudus Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 To już wiadomo kto kupił Do mnie dzisiaj kalki dotarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Myślę, że niedługo na naszej stronie będzie recenzja z testów tych kalek. Właśnie Marwaw otrzymał zestawik Mig-21bis i Mig-29 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Tutaj jest link do sprzedawcy tych kalek, na znanym portalu aukcyjnym: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=26406568 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Mam pytanie, czy te kalki do Su-22 to w skali 1/72, czy 1/48? Bo wydaję mi się, że w 1/72, w tej cenie 1/48 raczej się nie dostanie, ale wolę się upewnić. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Ja kilka dni temu kupiłem kalki do Su-22 w 1:72 i jeszcze czekam na przesyłkę jeżeli będą dobrej jakości to zakupię do Migów 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 No to ja biorę do Czarnej, nie są aż takie drogie, można zaryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Mam pytanie, czy te kalki do Su-22 to w skali 1/72, czy 1/48? Bo wydaję mi się, że w 1/72, w tej cenie 1/48 raczej się nie dostanie, ale wolę się upewnić. Z góry dzięki za odpowiedź. Dojdziesz po numerach seryjnych: ModelMakerDecals kalkomania D32003 MiG-21f-13 ModelMakerDecals kalkomania D48003 MiG-21f-13 ModelMakerDecals kalkomania M72012 Su-22UM-3k Ale fakt, że sprzedawca powinien to bardziej uwidocznić zarówno na stronie jak i na opakowaniach. Trzeba uważać co się zamawia, bo zauważyłem też pomyłki. Np. tu: http://allegro.pl/modelmakerdecals-kalkomania-d32003-mig-21f-13-i3059523305.html Na kalkomanii jest skala 32, ale już na wkładce papierowej 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Tutaj jest link do sprzedawcy tych kalek, na znanym portalu aukcyjnym Wystarczy napisać jedno słowo: "allegro", zamiast trzech. Po co sobie utrudniasz proste rzeczy? Trzeba uważać co się zamawia, bo zauważyłem też pomyłki. Np. tu: http://allegro.pl/modelmakerdecals-kalkomania-d32003-mig-21f-13-i3059523305.html Na kalkomanii jest skala 32, ale już na wkładce papierowej 48. Jeśli zawartość kalkomanii jest identyczna dla wszystkich skal, to zapewne nie jest to pomyłka. Po prostu idąc na skróty, wrzucili jedno zdjęcie do aukcji w różnych skalach i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Chodzi o zawartość opakowania: http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/59/52/33/3059523305 Zwróć uwagę na numery kalki i schematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Faktycznie, masz rację. Pozostaje mieć nadzieję, że jeśli ktoś kaleczki zamówił (w tym ja) nawet jeśli dostanie zestaw z różnymi numerami na instrukcji i kalkomaniach, to te drugie będą we właściwej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Ja dostalem inne niz zamowione (32 zamiast 48). Omówione ze sprzedawcą, czekam na wymianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GanGREEN Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Do mnie kalki też niespiesznie ale dotarły konkretnie do MiGa-21Bis i Su-22UM3K w skali 1:72 i powiem tyle że Techmod to nie jest Numer 9483 nie nadaje się do niczego,orzeł też taki jakiś niewyraźny na końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Widać sitodruk. Sam orzeł chyba idealny też nie jest i nie wiem czy nie odrobinkę za mały (tak przynajmniej wygląda patrząc na ich schemat malowania z facebooka). Brakuje też np. do kompletu podpisów autora malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Techmod to nie jestNumer 9483 nie nadaje się do niczego orzeł też taki jakiś niewyraźny na końcu... Naprawdę nic pozytywnego nie ma w tych kalkomaniach? Czy zgodnie z polską tradycją, lepiej napisać 3 zdania na "minus" niż jedno na "plus" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Techmod to nie jestNumer 9483 nie nadaje się do niczego orzeł też taki jakiś niewyraźny na końcu... Naprawdę nic pozytywnego nie ma w tych kalkomaniach? Czy zgodnie z polską tradycją, lepiej napisać 3 zdania na "minus" niż jedno na "plus" To taka nasza świecka tradycja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 No i ja czekam na Bociany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Lutego 2013 Autor Share Napisano 28 Lutego 2013 O joj joj ... panowie,skoro czesc miała te kalkomanie u siebie od kilku dni,mozna bylo podzielic sie skanami i watpliwosciami/pochwałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=242&Itemid=1 Osoby z Koszalina i okolic zaś mogą osobiście zakupić/zobaczyć kalkomanie w znanym w Koszalinie sklepie modelarskim, czyli w Tęczy. Dziś tam byłem, to asortyment jest chyba kompletny kalkomanii MODELMAKER DECALS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Miałem się w tym wątku nie odzywać, ale po przeczytaniu recenzji musiałem. Taka recenzja jaka wiedza: np. samolot MiG-21 bis z 9PLM w Zegrzu Pomorskim, który służąc w 31 Bazie w Krzesinach wykonał ostatni lot tego samolotu w Polsce Pytanie do autora kalek (który jest tu na forum), czy numery boczne są takiej wielkości jak szachownice? Czy paski na deflektorach do 9483 mam sam wyciąć do odpowiedniego kształtu? 9483 ma rażące braki i błędy. I nie mówię tu o jakiś drobnostkach ale rzeczach które widać na zdjęciach z googla. 803 na zdjęciach jakie posiadam z 1 PLM nie miał szachownicy na kadłubie. Reszty naprawdę nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Lutego 2013 Autor Share Napisano 28 Lutego 2013 Ok, w Barczacej nie miał 6 szachownic ,ale rok pozniej w Zegrzu mógł miec . Takie rozstrzasanie nic nie da . W/g moich interlokutorow pierwsze 21 w Swidwinie stały kilka miesiecy bez znakow przynaleznosci panstwowej z powodu niesprawnosci radarow Rp-21 na wszystkich egzemplarzach, bo nikt nie chciał ich przyjac na stan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi