wosiek Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 W ramach odpoczynku od niemiaszków postanowiłem zrobić sobie takiego oto szkraba Inbox znajdziecie np. TUTAJ ACE słynące z modeli short run i tym razem mnie nie zawiodło co do jakości wyprasek (niestety). Nie zrażając się jednak przystąpiłem do pracy. Zacżąłem od pocienienia przednich błotników i zderzaka (efekty poniżej) Następnie nadszedł czas przygotowania przedniej osi, a konkretnie sprężym i amortyzatorów oraz "lekka waloryzacja" przedniego zawieszenia i podłogi. Żeby dokończyć prace związane z podwoziem konieczne jest przygotowanie skrzyni ładunkowej do której mocowane są tylne resory i oś. Postęp prace polegających na pocienieniu burt skrzyni, wymianie rantów błotników oraz wypełnieniu szczelin montażowych przewidzianych dla "oryginalnych" części ACE możecie zobaczyć na zdjęciu Tyle na chwilę obecną. Aktualizacja mam nadzieję wkrótce. Wszelkie uwagi i spostrzeżenia mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 oj, bedzie się działo.... nie zdążyłem Ci powiedziećw Bytomiu - twój Holzgaz jest naprawdę znakomity, gratuluję i modelu i wyróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 A ten znowu szaleje. Az się boje pomyśleć co ty byś zrobił z modelem w skali 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Az się boje pomyśleć co ty byś zrobił z modelem w skali 1/35. Nic. Takich byków nie klei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Marca 2013 Autor Share Napisano 6 Marca 2013 oj, bedzie się działo.... . Zobaczymy co z tego wyjdzie. Plan nie jest aż tak ambitny na jaki wygląda, ale kto wie .... nie zdążyłem Ci powiedziećw Bytomiu - twój Holzgaz jest naprawdę znakomity, gratuluję i modelu i wyróżnienia. Dzięki. Twoje modele też były godne pozazdroszczenia. A ten znowu szaleje. Az się boje pomyśleć co ty byś zrobił z modelem w skali 1/35. No cóź taką mam naturę. Lubię wyzwania. Az się boje pomyśleć co ty byś zrobił z modelem w skali 1/35. Nic. Takich byków nie klei... Bo nie mam ich gdzie trzymać. Już z 72-ką mam problemy żeby ją upchać... wszędzie stoją gabloty i witrynki. W końcu to już ładne .... hmmmm nie powiem, bo będziecie mnie od dziadków ( nie pomylić się i nie czytać "dziadów" !!!) wyzywali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 Mała aktualizacja w temacie.Przyglądając się zdjęciom z epoki okazało się, że kształt tylnych błotników zaproponowany przez ACE znacznie odbiega od rzeczywistości. Stosując putty, śmuty i inne gluty starałem się im nadać przynajmniej zbliżony do rzeczywistości kształt. Efekt poniżej. Swoją drogą zastanawiające jest dlaczego ACE zrobiło taki "bubel" jeżeli sami na stronie prezentują zdjęcie, które również dołączyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Bo się komuś nie chciało w przeciwieństwie do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 Mały update w temacie Nie obyło się bez strat :( - czerwone kółko to urwany i niestety zgubiony element zderzaka Pnieważ powoli zbliżam się do zamknięcia kabiny mam pytanie. Jakim kolorem byście to cudo malowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 coś takiego jak na pudełku na zewnątrz i wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Masz iście japoński zapał do tych gniotów z ACE. Rezultaty natomiast imponujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 14 Marca 2013 Autor Share Napisano 14 Marca 2013 coś takiego jak na pudełku na zewnątrz i wewnątrz. Tyle to ja wiem. Może jednak ktoś rozgryzał ten temat i wie jakie numery farb stosować, bo ja jakoś nie mogę w sieci znaleźć nic konkretnego poza zestawmi Gunze, których dla 1-2 modeli nie mam zamiaru kupować, a wszelkie przeliczniki dla tych farb niefunkcjonują. Masz iście japoński zapał do tych gniotów z ACE. Rezultaty natomiast imponujące. ありがとう (czyt.Dziękuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 28 Lutego 2015 Autor Share Napisano 28 Lutego 2015 Czas odgrzać starego kotleta. Model przygotowany pod malunki (koła na sucho) Mam nadzieję, że teraz już poleci, a nie będziecie czekać kolejne dwa lata na finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Fajny pickup Jeszcze ze dwa modele z ACE i z Ukrainy będą pisać do Ciebie Wojtku o porady montażowe ich wyrobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Albo żeby im wzorce srtugał. Świetny mikrus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Fajny pickup Jeszcze ze dwa modele z ACE i z Ukrainy będą pisać do Ciebie Wojtku o porady montażowe ich wyrobów. Albo żeby im wzorce srtugał. Świetny mikrus. Dzięki Panowie za pomysł, ale obawiam się, że przy moim tempie firma wcześniej by splajtowała niz coś wydała OK, czas na aktualizację. Pojawił się podkład i fluid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Czy fluid dajesz po całości, czy w konkretne miejsca i zapamiętujesz gdzie? Pytam, bo sam się do niego przymierzam, jest chyba łatwiejszy w obsłudze od lakieru do włosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Czy fluid dajesz po całości, czy w konkretne miejsca i zapamiętujesz gdzie? Pytam, bo sam się do niego przymierzam, jest chyba łatwiejszy w obsłudze od lakieru do włosów? Moim zdaniem dla małej skali fluid jest zdecydowanie lepszy od lakieru. Stosuję fluid dla małych zadrapań i rozprowadzam go po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Marca 2015 Autor Share Napisano 2 Marca 2015 Pchamy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Niezwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 "Maja w ogrodzie" czyli początki zieleniny. Mam pytanie do znawców tematu wody. Zastosowałem Still Water jednak okazał się całkowitą miną pomimo dwukrotnego podlewania menisku wklęsłego Co radzicie w tej sytuacji zrobić. Sprawa pilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 jak woda ma być nieprzezroczysta to możesz spróbować wykonać ją z zabarwionego wikolu lub żywicy akrylowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 jak woda ma być nieprzezroczysta to możesz spróbować wykonać ją z zabarwionego wikolu lub żywicy akrylowej. Hmmm.. myślałem bardziej o przeźroczystej, ale dzięki za radę. Jak nikt nic innego nie wymyśli to chyba tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 co do wody na dioramach to dobrym środkiem jest to. Osobiście jeszcze nie testowałem ale widziałem u znajomych bardzo fajny efekt daje http://sklep-kamieniarski.abc24.pl/default.asp?kat=6571&pro=206609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 ładny zdezelowany szkrab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Modelik bardzo ładny. A z diorama sie nie wypowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi