woto Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Witam Paczuszka doszła więc powoli zaczynam działać. Czekam jeszcze na blaszki z dalekiego wschodu, więc jakieś dwa tygodnie mam czasu aby zmontować ruchome gąski z magic tracków, oraz podwozie. A więc niech się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Szykuje się kolejny wspaniały model w twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Szykuje się kolejny wspaniały model w twoim wykonaniu Nom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Bardzo mnie ciekawi jak ci się udaje wiercić prosto i uniknąć uciekania wiertła na boki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Bardzo mnie ciekawi jak ci się udaje wiercić prosto i uniknąć uciekania wiertła na boki? Bardzo trafne pytanie ja osobiście sobie tego nie wyobrażam... aczkolwiek podejrzewam że może być na to jakiś prosty patent. Z ciekawością będę obserwował poczynania z ruskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Bardzo mnie ciekawi jak ci się udaje wiercić prosto i uniknąć uciekania wiertła na boki? W istocie jest to trudne gdy chcemy ogniwo przewiercić na wylot, ale nie trzeba, przypatrzcie się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Jak dobrze rozumuję, to przewierciłeś tylko po zewnętrznych "uszkach" ogniwa i wsadziłeś z obu stron krótkie odcinki drutu? Jeśli tak to dobry pomysł, pozostaje jeszcze wyrównać pilnikiem te druciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Jak dobrze rozumuję, to przewierciłeś tylko po zewnętrznych "uszkach" ogniwa i wsadziłeś z obu stron krótkie odcinki drutu? Jeśli tak to dobry pomysł, pozostaje jeszcze wyrównać pilnikiem te druciki. Na ten pomysł dawno wpadł Modelkasten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Masz racje Seba. Myślałem że to tylko 'work in progress' bo na drugim końcu jeszcze otworów nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 9 Marca 2013 Autor Share Napisano 9 Marca 2013 We wcześniejszych modelach przewiercałem wszystkie "zęby" ale zajmowało to dużo czasu. Tu chciałem sprawdzić właśnie patent Modelkastena. Przewiercam tylko dwa początkowe zęby i do połowy trzeciego - drucik,ciach i kropelka kleju. Na razie to działa. Patent na centryczne otworki jest prosty. Po prostu trzeba na początku zapunktować igłą i wtedy wiertło nie ucieknie na bok. Żmudna robota, ale jak się chce zaoszczędzić sto pere dutków to warto :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Fajny patent - dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Zapowiada się ciekawie, będę kibicował No i nie pójście na łatwiznę w kwestii gąsek się chwali Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Dzięki Wojtek za fotki i wyjaśnienia. Ja wolę oszczędzać nerwy i dopóki mogę to kupuję Friule lub inne gotowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Niezły patencik z tymi gąskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Patencik- patencikiem- moc wiercenia... :( Ale cóż to za wyzwanie dla oceanu cierpliwości modelarskiej... Trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Niech działa dalej bo temacik ciekawy , a malowano jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Malowanie jeszcze nie mam konkretnego. Będzie typowe zielone lub wersja zdobyczna niemiecka. Chyba, że wpadnie jeszcze jakieś ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Mam pytanie dot lufy. Mam zestawową i rbmodel. Różnią się one jak widać na zdjęciach, więc mam pytanie, która wersja jest poprawna (bo na zdjęciach widziałem obie wersje). Wylot lepiej jest zrobiony w rbmodel, natomiast przy mocowaniu rbmodel więcej wystaje co można skrócić ale też rbmodel ma mniejszą fazę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Moim zdaniem lepsza jest z RBmodel, tylko musisz ją głębiej osadzić w jarzmie. Tak żeby widoczny był tylko ten sfrezowany fragment. Poza tym na końcówce lufy zestawowej brakuje wzmocnienia (nie wiem jak to fachowo się nazywa). Polecam te dwie stronki: http://www.wirtualne.muzeumbronipancernej.pl/ http://blog.net-maquettes.com/pl/walk-around/su-85-walkaround/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Całkiem pewnie też nie schowam tylko zostawię trochę jak wg. tych fotek i tej z Muzeum WP w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 A te szpunty nie za mocno wystają z ogniw ? http://serkoff.narod.ru/su-85-c09.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 27 Marca 2013 Autor Share Napisano 27 Marca 2013 będą przyszlifowane, ale jak widać na twojej fotce jedne wystają, drugie na równo, a jeszcze inne zagłębione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 będą przyszlifowane, ale jak widać na twojej fotce jedne wystają, drugie na równo, a jeszcze inne zagłębione I na tym polega zabawa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Witam Skromna aktualizacja bo wciąż czekam na blachy. Gąski poskładane, i powoli zaczynam dłubać to co można poprawić. i w powiekszeniu pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Ale klawe wydechy !! Z "amelinium" je zrobiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi