active Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Witam jeśli ktoś ma w okolicy sklep IKEA a potrzebuje mieszadła do farbek to polecam kupić "spieniacz do mleka" kosztuje on 5.99 a zaoszczędza sporo czasu na mieszaniu farbek tak jak na zdjęciu wystarczy sobie uciąć/wyginać wedle uznania ;) dość szybko się kręci ale o dziwo po mieszaniu farbki z puszki humbrolla nic nie chlapało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Mam, od lat używam i jak najbardziej również polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Tylko ma moc za małą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
active Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 Tylko ma moc za małą... co masz na myśli że ma moc za małą ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 To, co napisałem powyżej... Jak się pigment za długo wytrąca na dnie, to się mieszadełko dławi w nim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 To, co napisałem powyżej... Jak się pigment za długo wytrąca na dnie, to się mieszadełko dławi w nim. a co ty uzywasz? - może podasz nam jakieś optymalne rozwiązanie; ja mam trumpetera i też się dławi przy starej farbie jak pigment osiądzie na dnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Ja upierdzieliłem to metalowe "coś" ze sprężynką od mieszadła i wkładam w miniszlifierkę z Lidla. Można regulować obroty i moc na pewno większa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 no też fajny pomysł!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 A ja sobie zmajstrowałem coś jak poniżej (materiały to: spinacz biurowy, silniczek z rupieciarni, stara obudowa od latarki, blaszka miedziana): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Kiedyś takie mieszadełka dawali do Cola-Cao. Ale miało wysokie obroty. I teraz pewnie większość się zastanawia co to jest Cola-Cao... :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 teraz pewnie większość się zastanawia co to jest Cola-Cao... :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Tak przy okazji - to mam taki silniczek na zbyciu, gdyby ktoś chciał/potrzebował proszę pisać na PW. Z jednej baterii 1,5V ma obroty "w sam raz" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted March 17, 2015 Super Moderator Share Posted March 17, 2015 (edited) Do usunięcia. Edited March 17, 2015 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted March 17, 2015 Super Moderator Share Posted March 17, 2015 I teraz pewnie większość się zastanawia co to jest Cola-Cao... :P Albo Kuku-ruku. Ale to tak poza tematem. Kiedyś próbowałem mieszać mieszalnikiem, ale i tak dokładniej i wygodniej miesza mi się patyczkiem wyciętym z wypraski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 jawkers, przebijam - woda grodziska! Faktycznie, wypraska podgrzana zapalniczką i delikatnie spłaszczona to też dobry sposób Jednorazowe i tanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjp_a_man Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 … wypraska podgrzana zapalniczką i delikatnie spłaszczona … Jednorazowe i tanie Kupione przez Ebay za 18zł.. Nie drogie i prawie wieczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Wy tu gadu-gadu a ja znalazłem jeszcze 2 sliniczki (na 1 już jest chętny) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjp_a_man Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 to mam taki silniczek na zbyciu… Z jednej baterii 1,5V ma obroty "w sam raz" W silnikach prądu stałego moment obrotowy na wale zależy liniowo od napięcia zasilającego. Z doświadczenia wiem, że nawet trzy wolty może być mało. W półtora bym się nie pakował.Wy tu gadu-gadu a ja znalazłem jeszcze 2 sliniczki (na 1 już jest chętny) Dobry markieting — Brawo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 W silnikach prądu stałego moment obrotowy na wale zależy liniowo od napięcia zasilającego. Z doświadczenia wiem, że nawet trzy wolty może być mało. W półtora bym się nie pakował. a ja się wpakowałem. I to działa Ale jestem tolerancyjny i nie przymuszam do swego rozwiązania Silniczki są gratis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts