active Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Witam jeśli ktoś ma w okolicy sklep IKEA a potrzebuje mieszadła do farbek to polecam kupić "spieniacz do mleka" kosztuje on 5.99 a zaoszczędza sporo czasu na mieszaniu farbek tak jak na zdjęciu wystarczy sobie uciąć/wyginać wedle uznania ;) dość szybko się kręci ale o dziwo po mieszaniu farbki z puszki humbrolla nic nie chlapało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Mam, od lat używam i jak najbardziej również polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Tylko ma moc za małą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 28 Marca 2013 Autor Share Napisano 28 Marca 2013 Tylko ma moc za małą... co masz na myśli że ma moc za małą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 To, co napisałem powyżej... Jak się pigment za długo wytrąca na dnie, to się mieszadełko dławi w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 To, co napisałem powyżej... Jak się pigment za długo wytrąca na dnie, to się mieszadełko dławi w nim. a co ty uzywasz? - może podasz nam jakieś optymalne rozwiązanie; ja mam trumpetera i też się dławi przy starej farbie jak pigment osiądzie na dnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Ja upierdzieliłem to metalowe "coś" ze sprężynką od mieszadła i wkładam w miniszlifierkę z Lidla. Można regulować obroty i moc na pewno większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 no też fajny pomysł!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 A ja sobie zmajstrowałem coś jak poniżej (materiały to: spinacz biurowy, silniczek z rupieciarni, stara obudowa od latarki, blaszka miedziana): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Kiedyś takie mieszadełka dawali do Cola-Cao. Ale miało wysokie obroty. I teraz pewnie większość się zastanawia co to jest Cola-Cao... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 teraz pewnie większość się zastanawia co to jest Cola-Cao... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Tak przy okazji - to mam taki silniczek na zbyciu, gdyby ktoś chciał/potrzebował proszę pisać na PW. Z jednej baterii 1,5V ma obroty "w sam raz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Marca 2015 Super Moderator Share Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Do usunięcia. Edytowane 17 Marca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Marca 2015 Super Moderator Share Napisano 17 Marca 2015 I teraz pewnie większość się zastanawia co to jest Cola-Cao... :P Albo Kuku-ruku. Ale to tak poza tematem. Kiedyś próbowałem mieszać mieszalnikiem, ale i tak dokładniej i wygodniej miesza mi się patyczkiem wyciętym z wypraski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 jawkers, przebijam - woda grodziska! Faktycznie, wypraska podgrzana zapalniczką i delikatnie spłaszczona to też dobry sposób Jednorazowe i tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 … wypraska podgrzana zapalniczką i delikatnie spłaszczona … Jednorazowe i tanie Kupione przez Ebay za 18zł.. Nie drogie i prawie wieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Wy tu gadu-gadu a ja znalazłem jeszcze 2 sliniczki (na 1 już jest chętny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 to mam taki silniczek na zbyciu… Z jednej baterii 1,5V ma obroty "w sam raz" W silnikach prądu stałego moment obrotowy na wale zależy liniowo od napięcia zasilającego. Z doświadczenia wiem, że nawet trzy wolty może być mało. W półtora bym się nie pakował.Wy tu gadu-gadu a ja znalazłem jeszcze 2 sliniczki (na 1 już jest chętny) Dobry markieting — Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 W silnikach prądu stałego moment obrotowy na wale zależy liniowo od napięcia zasilającego. Z doświadczenia wiem, że nawet trzy wolty może być mało. W półtora bym się nie pakował. a ja się wpakowałem. I to działa Ale jestem tolerancyjny i nie przymuszam do swego rozwiązania Silniczki są gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi