Skocz do zawartości

Sd.Kfz.167 Stug.IV (Dragon 6576) 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Czas rozpocząć kolejny projekt, na tapetę wrzucam Stug.IV z zimmeritem.

2.JPG

W malowaniu 17.Pz.Gren.Div., "Gotz von Berlichingen" Kamp, Normandia 1944.

1.JPG

Oprócz widocznej lufy od Rb Model dorzucę jeszcze liny od Eureki. I to tyle.

Napisano

Uważaj na gąski.

Są dość ciasno spasowane.Moje po pomalowaniu podkładem i kolorem rozerwały się przy zakładaniu.

Może to wina mojego podkładu ale skurczyły się po nim.

Napisano
Męczyłem się z takim od Academy i robiłem go w tym malowaniu. Pozaglądam, ciekaw jestem tego modelu.

trochę kiepskie porównanie-chyba że przez męczyłem masz na myśli zastąpienie ponad połowy wyprasek Academy wyrobami innych producentów

Napisano

Powoli do przodu.

3.JPG

4.JPG

5.JPG

Męczyłem się z takim od Academy i robiłem go w tym malowaniu.

Swoją drogą moim pierwszym modelem, był właśnie Stug.IV od Academy.

Napisano

Ładnie zasuwasz, mój jeszcze w pudełku, wieczorem jak podmaluję hetzera się za niego biorę

Napisano
Męczyłem się z takim od Academy i robiłem go w tym malowaniu. Pozaglądam, ciekaw jestem tego modelu.

trochę kiepskie porównanie-chyba że przez męczyłem masz na myśli zastąpienie ponad połowy wyprasek Academy wyrobami innych producentów

Uczyłem się na nim kłaść zimmerit ze szpachlówki ; p

Jak ten zimmerit wygląda na górnych partiach kadłuba ? nie wiem czy to wina zdjęć bo tu coś słabo go widać.

Napisano

Czas na kolejna aktualizację. Jak to u Dragona nie ma żadnego problemu. Więc myślę, że do końca tygodnia skończę kleić.

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

Napisano

Hmm, może jak skończę T-34/85 Zvezdy, zrobię porównanie tego Stuga z posiadanym pudłem Stuga Tamiy'i sdkfz163 ( tym niezbyt merytorycznym ).

Dlatego proszę o jak nawięcej zdjęć z tego warszatu , może być ciekawie - dla początkujących, jak ja, przynajmniej ;).

Napisano

Wizjery maskowałeś maskolem czy to farba ?

Napisano
Wizjery maskowałeś maskolem czy to farba ?

Farba c050 clear blue Mr. Hobby.

Zacząłem malować. Najpierw surfacer 1000, później czarnym w zaciemnionych miejscach i zakamarkach a następnie transparentnie dark earth. Będę stopniowo rozjaśniał w imię zasady im wyżej tym jaśniej.

19.JPG

20.JPG

22.JPG

23.JPG

Napisano

Rozjaśniamy Panie Mateuszu

Fajnie zaczyna wyglądać.

Napisano
Mateuszu,

Spróbuj zrobić węższe...

Łatwo powiedzieć. Choć nie mogę tego zwalić na sprzęt (H&S Evolution) a raczej na brak umiejętności.