Jamat Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam wszystkich. Czas rozpocząć kolejny projekt, na tapetę wrzucam Stug.IV z zimmeritem. W malowaniu 17.Pz.Gren.Div., "Gotz von Berlichingen" Kamp, Normandia 1944. Oprócz widocznej lufy od Rb Model dorzucę jeszcze liny od Eureki. I to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Mam ten sam zestaw więc bacznie się przyglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Podpatruję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Uważaj na gąski. Są dość ciasno spasowane.Moje po pomalowaniu podkładem i kolorem rozerwały się przy zakładaniu. Może to wina mojego podkładu ale skurczyły się po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Chętnie pokibicuję i zobaczę, co można z niego wycisnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Męczyłem się z takim od Academy i robiłem go w tym malowaniu. Pozaglądam, ciekaw jestem tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Męczyłem się z takim od Academy i robiłem go w tym malowaniu. Pozaglądam, ciekaw jestem tego modelu. trochę kiepskie porównanie-chyba że przez męczyłem masz na myśli zastąpienie ponad połowy wyprasek Academy wyrobami innych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Powoli do przodu. Męczyłem się z takim od Academy i robiłem go w tym malowaniu. Swoją drogą moim pierwszym modelem, był właśnie Stug.IV od Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Ładnie zasuwasz, mój jeszcze w pudełku, wieczorem jak podmaluję hetzera się za niego biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Męczyłem się z takim od Academy i robiłem go w tym malowaniu. Pozaglądam, ciekaw jestem tego modelu. trochę kiepskie porównanie-chyba że przez męczyłem masz na myśli zastąpienie ponad połowy wyprasek Academy wyrobami innych producentów Uczyłem się na nim kłaść zimmerit ze szpachlówki ; p Jak ten zimmerit wygląda na górnych partiach kadłuba ? nie wiem czy to wina zdjęć bo tu coś słabo go widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Wg mnie zimmerit wygląda ok, jest delikatny ale wyraźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Ładny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Czas na kolejna aktualizację. Jak to u Dragona nie ma żadnego problemu. Więc myślę, że do końca tygodnia skończę kleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Fajnie sie prezentuje. Od razu widac różnice miedzy tym, a tym tanim z Academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 To jak porównanie Peel P50 i Audi A6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Hmm, może jak skończę T-34/85 Zvezdy, zrobię porównanie tego Stuga z posiadanym pudłem Stuga Tamiy'i sdkfz163 ( tym niezbyt merytorycznym ). Dlatego proszę o jak nawięcej zdjęć z tego warszatu , może być ciekawie - dla początkujących, jak ja, przynajmniej ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Sklejanie zakończone, Teraz krótka kąpiel odtłuszczająca a jutro podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Wizjery maskowałeś maskolem czy to farba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Wizjery maskowałeś maskolem czy to farba ? Farba c050 clear blue Mr. Hobby. Zacząłem malować. Najpierw surfacer 1000, później czarnym w zaciemnionych miejscach i zakamarkach a następnie transparentnie dark earth. Będę stopniowo rozjaśniał w imię zasady im wyżej tym jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Rozjaśniamy Panie Mateuszu Fajnie zaczyna wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Rozjaśniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Nie jestem zadowolony z pasów, chyba skurczybyka wykąpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Mi się pasy podobają, wg mnie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Mateuszu, Spróbuj zrobić węższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Mateuszu,Spróbuj zrobić węższe... Łatwo powiedzieć. Choć nie mogę tego zwalić na sprzęt (H&S Evolution) a raczej na brak umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi