Robert Ostrowski Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) takiego cudaka polepiłem wczoraj w dwie godziny malowanie polskie jak znajde jakies materiały albo pudełkowe z czerwonym nosem . Model skleja sie bajecznie zero szpachli Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 No, i to jest sluszna koncepcja, a nie żaden tam pozal-sie-boze super szerszeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Własnie wczoraj poszedł na blat u mnie ten model.Jestem na tym samym etapie. Duze zaskoczenie jak dla mnie, wykonanie jak Tamiya,wszystko fajnie spasowane.Malowanie z czerwonym nosem sobie daruje.Moze 15 Semion Rogovoy.Z polskim malowanie mozesz miec problem bo sa duze rozbieznosci w materiałach.Wiem ze Kuba chcial robic Polaka i skonczylo sie na czerwonym nosie. Jakim kolorem robisz wnetrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 No u mnie polskie malowanie jest nadal w planach z drugim posiadanym modelem. Robert - ostro ciśniesz, powodzenia w malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 malowanie polskie jak znajde jakies materiały albo pudełkowe z czerwonym nosem . Oj raczej nie znajdziesz http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=14&t=23067&start=60 Zrób jak proponuje Begemot (jeśli masz ich kalki), zawsze to lepsze niż pozostałe, bo nasze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Kuba a Polaka bedziesz "rozbierał" czy tak ja Nosov cała skorupa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Wnetrze tak jak w instrukcji Zvezdy Gunze H 305 /humbrol 125/ malowanie polskie biała "7" /begemot/ kolory ze Zvezdy góra : Gunze C 337/humbrol 145/ i C 40 /humbrol 67/ spód :Gunze C 67 /humbrol 65/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Ciekawe cieniowanie, fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 a gdzie nieśmiertelna kratka na pociski rusznikarz sie upomniał? nie fotogeniczna była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Maja 2013 Autor Share Napisano 29 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Zaczyna mi się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 zdjęcia super, to fakt, jesteś pewien tych kolorów? zwłaszcza z góry wygląda to co najmniej dziwnie... wiem że lubisz takie cieniowanie, co do samej techniki malowania nie można się nic przyczepić - wygląda to bardzo dobrze, ale takie cieniowanie to imho bardzo dalece zaawansowana fantazja... ktoś to trafnie nazwał kiedyś "barokiem modelarstwa". Widać w Twoich modelach duży potencjał, może czas się skupić na staranniejszym dopracowywaniu detali niż (jakkolwiek atrakcyjnym) efekciarstwie? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 a ja mam pytanie czy oby niezbyt szeroko rozmycie kolorów wyszło? wygląda nieco na chlapanie aerografu. chyba ,że to wina zdjęć lub mojego monitora :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 a ja mam pytanie czy oby niezbyt szeroko rozmycie kolorów wyszło? wygląda nieco na chlapanie aerografu. pewnie jest troche za szeroko ale na pewno to nie chlapanie aero ,rozmycie to ok 1-1,5 mm co po przeliczeniu daje ok 5-6 cm w/g mnie do przyjęcia Widać w Twoich modelach duży potencjał, może czas się skupić na staranniejszym dopracowywaniu detali niż (jakkolwiek atrakcyjnym) efekciarstwie? ! juz to kiedys tłumaczyłem tak mi sie podoba i juz . jesteś pewien tych kolorów? zwłaszcza z góry wygląda to co najmniej dziwnie... wiem że lubisz takie cieniowanie, co do samej techniki malowania nie można się nic przyczepić - wygląda to bardzo dobrze, ale takie cieniowanie to imho bardzo dalece zaawansowana fantazja... ktoś to trafnie nazwał kiedyś "barokiem kolory jakimi mam zamiar malowac były podawane kilka postów wczesniej , tylko jak zwykle uwagi zawsze są juz po barok ,lubie barok może czas się skupić na staranniejszym dopracowywaniu detali detale są nie dopracowane ? a które? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Dobre rady dla gromady? A imho to: viewtopic.php?f=64&t=23792 skupiłbym się na szukaniu porad, a nie rozdawaniu. nie bądź przewrażliwiony... a ta foka była robiona na sprzedaż i hoho ile temu... juz to kiedys tłumaczyłem tak mi sie podoba i juz . wiem, czytałem... kolory jakimi mam zamiar malowac były podawane kilka postów wczesniej , tylko jak zwykle uwagi zawsze są juz po barok ,lubie barok były, spoko - czytałem, chodziło mi o to że ten c.szary wyszedł na modelu bardzo ciemny jak na ruskie barwy... detale są nie dopracowane ? a które? nie powiesz chyba że np. kokpit jest jakoś ambitnie zdetalowany... we wnękach też nie za bogato... świetnie malujesz, trzaskasz super foty - brakuje modelarskiej wisienki na torcie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 nie powiesz chyba że np. kokpit jest jakoś ambitnie zdetalowany... we wnękach też nie za bogato... nie mam takich ambicji ,model jest z pudła nie mówiłem ze bede co kolwiek dorabiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 nie powiesz chyba że np. kokpit jest jakoś ambitnie zdetalowany... we wnękach też nie za bogato... Szczerze mówiąc w moim modelu jest podobnie, prosto z pudełka ale mam jeszcze drugi taki zestaw i planuję nieco pobawić się z detalami. Jako laik nie mam niestety dokumentacji. Czy mógłbyś proszę pokazać mi (nam) jak to powinno w Jaku 3 wyglądać? Kabina i komory podwozia? Słówko o poprawnej kolorystyce także mi i innym użytkownikom też się bardzo przyda. Dzięki K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 nalepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Cze Robert, kalki z Begemota? Ten czerwony pas na płacie -ciekawa sprawa. Zaczynam Eduardowego Jaka-3, ale dam sobie spokój z polakiem bo za dużo domysłów w kwestii malowania. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 Dzieki Kamil Cze Robert, kalki z Begemota? Ten czerwony pas na płacie -ciekawa sprawa. Zaczynam Eduardowego Jaka-3, ale dam sobie spokój z polakiem bo za dużo domysłów w kwestii malowania. Pozdr Hej Leszek a ja mam gdzieś domysły ,instrukcja begemota mi wystarczy ,jesli chodzi o same kalki to nie są z begemota ,zbieranina z magazynu,paski na skrzydle i napisy ze Zvezdy i mało mnie interesuje czy na polskim były ,na moim są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Baaardzo się podoba! To jest to co lubię oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Świetnie A osłona kabiny będzie otwarta czy zamknięta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 Świetnie A osłona kabiny będzie otwarta czy zamknięta ? miała byc zamknięta ale detal /brak detalu/ nie dopracowany to bedzie zamknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Wprawdzie deklarujesz, że to nieważne, ale podpowiem (gdyby jeden z kolegów zaraz napisał, że sobie tego nie życzysz, to niech to będzie info dla innych czytających zainteresowanych budową modelu), że kilka skromnych informacji wraz z fotkami i propozycją schematu malowania polskiego Jaka-3 jest w najnowszym Lotnictwie z Szachownicą (nr 48). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi