Skocz do zawartości

Trumpeter Enwicklungsfahrzeug E 25 - Hetzer na sterydach

Krisownia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

@Twitch No nie? Mój ulubiony kolor chyba, wszystko bym nim malował.

@pankot13 Masz rację - jednak żółta przetarta i reszta weatheringu je pokryje także można tak zostawić.

@bazylms - Kolor to Vallejo AIR Black Metallic 71073.

Dzięki wszystkim za input!

Tanggeri ma rację, żółty pójdzie na 70% pojazdu więc nie warto modulować. Może delikatnie zmoduluję górne panele ale to wyjdzie w praniu.

• 1 month later...

Choć wakacje pełną gębą to nie odpuszczam - dziś seryjny "apdejt" - zdjęcia z ostatnich tygodni ukazują kolejne fazy koncepcyjne - potworek wyląduje na miejskiej dioramce wraz ze zwiadowcami w felduniformach 44. Sorry za taśmociąg zdjęć ale i tak wyciąłęm 70%, jak zwykle komórka z łapy ale po co przy warsztacie więcej. Niedługo może coś zrobię w altelier.

e25new.jpg

e25new%20(1).jpg

e25new%20(2).jpg

e25new%20(3).jpg

e25new%20(4).jpg

e25new%20(5).jpg

e25new%20(6).jpg

e25new%20(7).jpg

e25new%20(8).jpg

e25new%20(9).jpg

e25new%20(10).jpg

e25new%20(11).jpg

e25new%20(12).jpg

e25new%20(13).jpg

e25new%20(14).jpg

e25new%20(15).jpg

e25new%20(16).jpg

e25new%20(17).jpg

e25new%20(18).jpg

e25new%20(19).jpg

e25new%20(20).jpg

e25new%20(21).jpg

e25new%20(22).jpg

e25new%20(23).jpg

e25new%20(24).jpg

e25new%20(25).jpg

e25new%20(26).jpg

e25new%20(27).jpg

e25new%20(28).jpg

e25new%20(29).jpg

e25new%20(30).jpg

e25new%20(31).jpg

e25new%20(32).jpg

e25new%20(33).jpg

e25new%20(34).jpg

e25new%20(35).jpg

e25new%20(36).jpg

No, jak będę bliżej końca to poprawię metalizerkiem. Muszę lepsze i nowsze zdjęcia zapodać bo te to stan sprzed paru dni. Trochę grzebię dio, trochę figsy i pojazd na przemian. Ale jakiś ogląd jest.

Dzięki za miłe słowa (mimo słabej jakości zdjęć - bałem się, że psy powywieszacie) i zachętę do dalszej pracy.

Przetarcia to na ten moment tajny patent ale za jakiś czas zdradzę.

Figsy to ten zestaw http://www.mojehobby.pl/products/Last-Battle-Austria-1945.html Są bardzo fajne choć szału nie ma - musiałem pokombinować z głowami a ściślej twarzami bo głowy są na szczęście 2 częściowe, o ile dwie są OK to 2 pozostałe miały wygląd trolli z gumisiów więc pozamieniałem, taka uwaga jakby ktoś chciał to kupić. Ogólnie fajny zestaw, ładne dodatki gen2, choć miałem moment, że chciałem robić metalową waloryzację pasków, klamer itd ale potem rozsądek wygrał - nigdy bym tak tego projektu nie skończył. Same kolory mundurów dobierałem 2 dni bo żaden bazowy sam się nie sprawdzał... Początkowo miały być też starsze figsy z modelu Dragona E-100 Nachtjaeger ale odpadają jakościowo przy tych nowszych - także ten koleżka kucający przy pojeździe się nie pojawi, użyję za to fliegerfaust.

Te drzwi takie już będą ale w realu są OK, to zdjęcie było robione z 2cm i ma przekłamany kontrast, normalnie pajączki są subtelniejsze - chodziło mi o efekt farby która odprysła na skutek wysokiej temperatury.

Desaxe - podaj link chętnie popatrzę na Twojego E-10 sam się grzeję na ten model choć taki podobny do 25.

Poniżej trochę lepszej jakości zdjęcia z mojego polowego atelier - padła mi lampa i miałem tylko 1 słabe źródło światła ale jakoś wyszły, zresztą na warsztat starczą. Noktowizor jeszcze nie skończony i nie przytwierdzony ale mniej więcej tak to będzie wyglądać. Narzędzi na nim nie będzie, a lina zarzucona na odwal - tak ma być. Pośpiech i pseudo rozwiązania to motto tej produkcji.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Model mnie wgniótł mówiąc krótko niesamowite te przetarcia, drzwi też pełen bajer. I miło widzieć figurki do czołgu - sam w moim mam dwie, ale niebojowe i trochę dla jaj dodane. Tu warsztacik mojego E-10, choć poziom mojego modelarstwa to tak 40-50% Twojego ;)

http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?f=204&t=52170

ślimaczy się sklep nieco i muszę na farby do kamuflażu czekać

Dzięki za bardzo pozytywne reakcje chłopaki, teraz popracuję trochę nad podstawką gdyż ma ona największe tyły. A więc do pracy!

Aż dziw bierze że nie ma sprzeciwów co do ilości i wielkości przetarć. Wiem z doświadczenia że zawsze jest ich za dużo, no chyba że za mało . A na serio ta koncepcja wydaje się słuszna, jestem na tak bo lubie tak zciochrane.

Założenie jest takie, że ta zółta farba którą dostał to była jakaś słabizna, popłuczyny - wiadomo cięcia materiałowe w 45 stąd łatwa do uszkodzenia. Do tego parę tygodni walk bo w końcu zmieniamy historię - jest rok 46. Jakbym go robił ponownie to może ciut mniej bym zdarł w paru miejscach. Może kiedyś E-50? Dzięki za komentarze.

@Kami - na zdjęciach komórką i na wcześniejszych stronach widać krok po kroku co było robione. Baza to red primer, vallejo Air rust.