bazylms Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Malowanko ładne, jakim kolorem robiłeś metal na kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 15 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2013 @Twitch No nie? Mój ulubiony kolor chyba, wszystko bym nim malował. @pankot13 Masz rację - jednak żółta przetarta i reszta weatheringu je pokryje także można tak zostawić. @bazylms - Kolor to Vallejo AIR Black Metallic 71073. Dzięki wszystkim za input! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Blacharka przepiękna, super wszystko to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Nie zastanawiałeś się nad dodaniem chociaż lekkiej modulaccij koloru, model by tylko na tym zyskał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Pewnie ten kolor zniknie pod zółtym, i tylko na odpryskach będzie go widać, więc modulacja jest wg mnie zbędna. Swoją drogą bardzo ładny detal, brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Tanggeri ma rację, żółty pójdzie na 70% pojazdu więc nie warto modulować. Może delikatnie zmoduluję górne panele ale to wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 29 Lipca 2013 Autor Share Napisano 29 Lipca 2013 Choć wakacje pełną gębą to nie odpuszczam - dziś seryjny "apdejt" - zdjęcia z ostatnich tygodni ukazują kolejne fazy koncepcyjne - potworek wyląduje na miejskiej dioramce wraz ze zwiadowcami w felduniformach 44. Sorry za taśmociąg zdjęć ale i tak wyciąłęm 70%, jak zwykle komórka z łapy ale po co przy warsztacie więcej. Niedługo może coś zrobię w altelier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Przetrzyj gąski "na błysk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 29 Lipca 2013 Autor Share Napisano 29 Lipca 2013 No, jak będę bliżej końca to poprawię metalizerkiem. Muszę lepsze i nowsze zdjęcia zapodać bo te to stan sprzed paru dni. Trochę grzebię dio, trochę figsy i pojazd na przemian. Ale jakiś ogląd jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Świetna koncepcja malowania i ciekawa dioramka się zapowiada ;) Buduję teraz na innym forum E-10 z Trumpetera i takie historical-fiction ma swój klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Fajny pomysł z tymi przetarciami farby, kozacko to wygląda. Robiłeś to na lakier do włosów czy AK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Robi się coraz ciekawiej, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Bardzo fajnie go ściorałeś. Figsy to co za zestaw? No i też się podpinam pod pytanie co do weatheringu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 No jajo,jest super.I te drzwi...Beda czarne? Przecierki mi sie podobaja na pojezdie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Bardzo mi się podoba to co z nim zrobiłeś... czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 30 Lipca 2013 Autor Share Napisano 30 Lipca 2013 Dzięki za miłe słowa (mimo słabej jakości zdjęć - bałem się, że psy powywieszacie) i zachętę do dalszej pracy. Przetarcia to na ten moment tajny patent ale za jakiś czas zdradzę. Figsy to ten zestaw http://www.mojehobby.pl/products/Last-Battle-Austria-1945.html Są bardzo fajne choć szału nie ma - musiałem pokombinować z głowami a ściślej twarzami bo głowy są na szczęście 2 częściowe, o ile dwie są OK to 2 pozostałe miały wygląd trolli z gumisiów więc pozamieniałem, taka uwaga jakby ktoś chciał to kupić. Ogólnie fajny zestaw, ładne dodatki gen2, choć miałem moment, że chciałem robić metalową waloryzację pasków, klamer itd ale potem rozsądek wygrał - nigdy bym tak tego projektu nie skończył. Same kolory mundurów dobierałem 2 dni bo żaden bazowy sam się nie sprawdzał... Początkowo miały być też starsze figsy z modelu Dragona E-100 Nachtjaeger ale odpadają jakościowo przy tych nowszych - także ten koleżka kucający przy pojeździe się nie pojawi, użyję za to fliegerfaust. Te drzwi takie już będą ale w realu są OK, to zdjęcie było robione z 2cm i ma przekłamany kontrast, normalnie pajączki są subtelniejsze - chodziło mi o efekt farby która odprysła na skutek wysokiej temperatury. Desaxe - podaj link chętnie popatrzę na Twojego E-10 sam się grzeję na ten model choć taki podobny do 25. Poniżej trochę lepszej jakości zdjęcia z mojego polowego atelier - padła mi lampa i miałem tylko 1 słabe źródło światła ale jakoś wyszły, zresztą na warsztat starczą. Noktowizor jeszcze nie skończony i nie przytwierdzony ale mniej więcej tak to będzie wyglądać. Narzędzi na nim nie będzie, a lina zarzucona na odwal - tak ma być. Pośpiech i pseudo rozwiązania to motto tej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Rdza i efekty przebarwień,odrapania mnie powalają.Wyszło pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Model mnie wgniótł mówiąc krótko niesamowite te przetarcia, drzwi też pełen bajer. I miło widzieć figurki do czołgu - sam w moim mam dwie, ale niebojowe i trochę dla jaj dodane. Tu warsztacik mojego E-10, choć poziom mojego modelarstwa to tak 40-50% Twojego ;) http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?f=204&t=52170 ślimaczy się sklep nieco i muszę na farby do kamuflażu czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 Dzięki za bardzo pozytywne reakcje chłopaki, teraz popracuję trochę nad podstawką gdyż ma ona największe tyły. A więc do pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Podoba się Zwłaszcza zużycie kamo, no i gąski - świetny efekt Mógłbyś z grubsza opisać jak go osiągnąłeś? (jaka baza poszła itp.) Dzięki Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Szok - piękna robota . Co tu duzo gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Aż dziw bierze że nie ma sprzeciwów co do ilości i wielkości przetarć. Wiem z doświadczenia że zawsze jest ich za dużo, no chyba że za mało . A na serio ta koncepcja wydaje się słuszna, jestem na tak bo lubie tak zciochrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Aż dziw bierze że nie ma sprzeciwów co do ilości i wielkości przetarg. Bo tu chodzi o jakość a nie o ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Założenie jest takie, że ta zółta farba którą dostał to była jakaś słabizna, popłuczyny - wiadomo cięcia materiałowe w 45 stąd łatwa do uszkodzenia. Do tego parę tygodni walk bo w końcu zmieniamy historię - jest rok 46. Jakbym go robił ponownie to może ciut mniej bym zdarł w paru miejscach. Może kiedyś E-50? Dzięki za komentarze. @Kami - na zdjęciach komórką i na wcześniejszych stronach widać krok po kroku co było robione. Baza to red primer, vallejo Air rust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi