tadeusz6514 Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 Dla zainteresowanych - model na dniach ukaże się w wydawnictwie GPM ( wyszedł super) pozdrawiam w modelu są rysunki techniczne modelu i według nich można wykonać model z tworzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 O , no to super tak powinno być przy każdym wydaniu , będzie więc zachęta do wykonania zestawu z C7P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 O, to świetna informacja . Powstał unikalny model a teraz jest ciąg dalszy . Może po przeskalowaniu udało by się wydać w 1:35 i w platiku ... Póki co, gratulacje za model i za wydanie w GPM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Gratuluję. Swietnie ze ktos docenił Twoją ciężką pracę. Jest moze informacja kiedy pojawi się wydanie GPM bo opcja rysunków do przeskalowania na 1:72 mocno mnie kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 6 Września 2014 Autor Share Napisano 6 Września 2014 Do tego zestawu będzie ciąg dalszy C7P -C6P +przyczepa amunicyjna R- kontynuacja będzie na tej stronie aby nie tworzyć nowych tematów - chyba że koledzy ,będziecie chcieli inaczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Tylko pogratulować cierpliwości. Koncepcja GPM z rysunkami jest bardzo interesująca. A tak na marginesie, nie wiem czy ta wiadomość już była na forum ale jeśli nie to ten wątek wydaje mi się odpowiedni do jej zamieszczenia. Dzięki pomocy norweskich sił zbrojnych udało się w lipcu 2014 roku wydobyć z dna jeziora na północy Norwegiipolskie podwozia do 220 mm moździerzy wz. 32.KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 Tych zdjęć jest o wiele więcej - najlepiej szukać na forum odkrywca.pl link moździerz 220 -lecz teraz będzie przyczepa amunicyjna R i któryś z ciągników reszta już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Mam pytanie dotyczące przyczep typ R -po wojnie Niemcy zdobyli dużo sprzętu i następnie go używali -pod jakim oznaczeniem były przyczepy amunicyjne -proszę o pomoc - z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Dalsza część dotycząca moździerza przyczepa amunicyjno - sprzętowa R koła i porównanie wielkości do kół fiata 621 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 20 Października 2014 Autor Share Napisano 20 Października 2014 Pytanie do braci modelarskiej poszukuję zdjęcia przyczepy amunicyjno sprzętowej R lecz od tyłu - wszystkie zdjęcia są z boku lub przodu -proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 28 Października 2014 Autor Share Napisano 28 Października 2014 częściowo wykonany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 przyczepa skończona brak jedynie plandeki ze względu na beczki w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AEROMODEL Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Aż miło patrzeć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Nie zasłużone pochwały - po wykonaniu właściwego modelu to będzie coś ciekawszego kolor i cała reszta sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 a stelaż plandeki nie lepiej zrobić z drutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 Trzeba by było przemyśleć -choć na zdjęciach widać takie stelaże,jest to dosyć prosta konstrukcja -z papieru to kilka pasków papieru sklejanych razem na specjalnym wzorniku bez wyginania , po wyschnięciu super trwałe i plandekę łatwo jest uformować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 ...choć na zdjęciach widać takie stelaże... nie wiem, nie widziałem zdjęć i nie wiem co i ile na nich widać ale zwykle stelaże robi się z lekkich rurek (w końcu nie przenoszą one innego obciążenia niż plandeka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 W większości przypadków może tak pewnie jest lecz nie wszędzie -w przypadku tej przyczepy jest to profil odpowiednio wygięty -nie rurka - miałem okazję ostatnio spawać konstrukcję takiej ciężarówki , która zamiast rurki miała prostokątny profil cienkościenny ,złamał się gdyż most był za mały .hi hi hi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 8 Listopada 2014 Autor Share Napisano 8 Listopada 2014 Pytanie do znawców tematu C7P czy pomiędzy osią kół przednich a kabiną kierowcy jest jakaś blacha czy jest wolna przestrzeń bo na modelach na różnych forach istnieje tam blacha lecz pewności nie mam - gdyż najczęściej jest ona w miejscu sprzęgła i gazu i tam jej nie powinno być -może ten element jest tylko wymysłem - po przejrzeniu przekroju ciągnika również jej nie znalazłem -może ktoś mądry mi to wytłumaczy lub lepiej wynaoślić bo można zgłupieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 zespół dźwigni dociskowych sprzęgła bocznego +tarcza i dźwignie pośrednie sprzęgieł oraz oś kół napędowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 coś na koniec roku - pozdrawiam -- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2015 - skrzynia biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2015 - mam pytanie dotyczące wielkości części - czy podzespoły należy bardziej uproszczać czy wykonywać modele skomplikowane i z wieloma podzespołami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KJakubK Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Z jakiego materiału to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi