bazylms Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Super wyszło ci malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 cud, miód i żelki Haribo piękne malowanie i wykonanie modelu znakomite - kiedy galeria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 I kto by powiedział, że to produkt Mirage Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Robercie kamo wyszło ci cacy , wash ładnie podkreślił detal . Czekam na dalsze etapy prac wykończeniowych , a podstawka płotek na wschodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 - kiedy galeria? Jak będzie skończony... Jeszcze jeden lub dwa washe, figurka lub dwie, antena w położeniu "bojowym" i podstaweczka... więc jeszcze trochę to potrwa... A nad podstawką jeszcze dumam... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 Tak tu sobie na Mirage narzekacie i macie rację bo to oni to sprzedają. Ale tak naprawdę twórcami tego jak to mawiał mój znajomy "Luchusa" jest skądinąd chwalona za swą podstawową działalność modelarską firma Techmod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Tak tu sobie na Mirage narzekacie i macie rację bo to oni to sprzedają. Ale tak naprawdę twórcami tego jak to mawiał mój znajomy "Luchusa" jest skądinąd chwalona za swą podstawową działalność modelarską firma Techmod. Nie bardzo wiem, czego dotyczy ta uwaga, czy to ciąg dalszy dyskusji o wytworach IBG w innym wątku? Model w tym wątku jest moim drugim "Ryśkiem"... Pierwszy był właśnie produkt Techmodu... De facto zmiana firmy nie zmieniła mojego zdania o tym produkcie... I pytanie z innej "beczki": W jakich mundurach latem jeździła załoga 4.Dywizjonu Rozpoznawczego 4. Dywizji Pancernej? Zdjęcia archiwalne wskazują na mundury kroju Sturmartillerie lub standardowe mundury Wehrmachtu. Spotyka się zdjęcia żołnierzy służacych w "Luchsach" w czarnych uniformach Panzerwaffe i kombinezonach roboczych (tak jest na przywołamym przeze mnie zdjęciu)... Może ktoś mam wiarygodne dane na ten temat... Myślę, że nie będzie wielkim przekłamaniem, gdy do włazu wieży przygotowuję figurkę właśnie w mundurze oficerskim Wehrmachtu... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Nie bardzo Cię rozumiem. Rozmawiamy chyba o modelu Luchsa? Co mają do tego modele IBG? Bo nie nadążam za Twym tokiem myślenia. Chciałem tylko powiedzieć, że to produkt tak naprawdę Techmodu a nie Mirage i nie ma co liczyć, że go kiedykolwiek Mirage poprawi bo niby jak skoro to nie oni go zrobili, nie mają dokumentacji itd. Jest jaki jest i taki już na zawsze pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Tak, wiem (pisałem już we wcześniejszym poście), że to produkt Techmodu... Przygotowując model w praktyce "przerobiłem" uwagi Kolegi... Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Tylko pogratulować, model prezentuje się rewelacyjnie, no i duże gratulacje, że to model polskiej firmy, a nie kolejny chińczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 24 Września 2013 Autor Share Napisano 24 Września 2013 Witam Robercie. Widzę,że zostawiłeś mnie daleko z tyłu. Niestety przygotowania do Paprykarza, wyjazdy na festiwale i imprezy militarne i efekt taki,że od dwóch miesięcy nic nie ruszyłem przy modelach. Ale jeszcze tylko niecałe dwa tygodnie i znów zaczynam działać. Muszę przyznać,że swoim Ryśkiem podniosłeś mi poprzeczkę bardzo wysoko i będzie trudno dorównać. Ale to super bo bardzo mobilizuje . Będę się starał I wielkie dzięki za podtrzymywanie tematu przy życiu przez ten czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Nie przesadzaj, Robercie, z tym "podnoszeniem poprzeczki"... Po prostu miałem chwilowo więcej czasu... A "festiwali i imprez militarnych" zazdroszczę! Po niedziellli dam fotki z ciągu dalszego prac, następnego washa, błocenia i... postaram się przedstawić figurkę... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Mała aktualizacja: drugi wash- jasny, poprawki malarskie, przymiarka figurki... Teraz będzie jeszcze jeden wash, zacieki i wreszcie psiknę go matowym lakierem... Antena robi się Zapraszam do oglądania i komentowania! PS "Bliżej niż dalej" mam takie coś: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Ładnie wygląda po jasnym płukaniu , drugi potworek ładnie wycieniowany i bardzo dobre podkreślenie detalu olejami . Panzergrau jakiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Piękne modele! Neubaufahrzeug prezentuje się znakomicie - przyłączam się do pytania o Panzergrau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Luchs ładnie, choć może jeszcze jakiś inny kolor pigmentów na gąsienice? Co do Neubaufahrzeug to której firmy i czy ładnie to tak bez warsztatu. Ja mam go z Amusing Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Witam, Koleżeństwo... Właśnie zaczynam zaciekać Luchsa... Co do Neubaufahrzeuga: Panzergrau to Tamiya XF- 63 na początek, ale później... Tamiya XF 77 (IJN Gray (Sasebo Arsenal)- serdecznie polecam ten kolor - pomijany przez "pancernych", a szkoda... Potem rozjaśnienia Sasebo... no i płukanki... Sasebo to mój "patent"- wdzięczny kolor na wczesnych "hitlerowców". O Neubaufahrzeugu nieco więcej w galerii- jak będzie skończony. Co do wytwórcy modelu... to Trumpeter Dzięki za zainteresowanie! No to gnam do "Ryśka"... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi