Mirek66 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam , model wykonany 1,5 roku temu gdy na rynku nie było jeszcze Menga czy HB . Jako że fotki z budowy zachowały się na płytce , podzielę się z kolegami krótkim warsztatem z budowy a następnie z malowania modelu . widoczna różnica kształtu przedniej części pancerza złożony kadłub z wanna i zamontowane gąski wykonane opancerzanie wanny model zamaskowany i przygotowany do położenia struktury AP położona struktura foto trawiony kosz Legenda dorobione widły oraz potykacze zwaloryzowane tylne kosze zakończone prace budowlane , model przygotowany do malowania . Modelu i tak już nie będę przerabiał ale wszystkie spostrzeżenia mile widziane , wkrótce pokażę dalszy etap prac nad modelem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Struktura AP ?!??!? Serio tak można ? Jak to działa ? Pisz !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Kurde fajnie to wygląda struktura to AP czy inny piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Wkład pracy robi niesamowite wrażenie, a sam model już na tym etapie wygląda niesamowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam , podziękował koledzy za zainteresowanie . Struktura jest wykonana piaskiem w spreju jak na fotce widać I następna porcja fotek ; Mniej więcej widać etapy malowania oraz prac z olejnymi farbami oraz pigmentami . Efekt jaki uzyskałem pozostawiam pozostawiam kolegom do oceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Efekt malowania mi się podoba, no może niektóre rdzawe zacieki troszkę za wyraziste - jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Piękna robota . Bardzo mi się podoba potraktowanie podwozia, niby szczegół, bo normalnie tego nie widać, ale jednak... . Mam pytanie, na jednym ze zdjęć jest porównanie pancerza Academy, ale z jakim modelem?. Meng, czy HB, bo coś nie mogę doczytać I one zostały ze sobą zespolone, tak?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Hej.Ocena moze byc tylko jedna-pozytywna.Naprawde ciekawe efekty,nie wiem czy rdzawe zacieki nie sa za mocne ale spodziewam sie ze sie stonuja,czyz nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Lubię to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Bardzo ładna praca się szykuje. Szczególnie do gustu przypadła mi praca z pigmentami, wyszedł fajny delikatny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Odpowiem niejako za Mirka, mam nadzieję, że się nie obrazi Góra kadłuba to połączenie Academy (tył) i żywicy z Legend. A to, co jest brane za rdzawe zacieki to są zapewne odwzorowane przez Mirka oleje i smary, którymi często zapaskudzone są izraelskie pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Oki, dzięki za informację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Dzięki Bartku za pomoc w odpowiedzi na pytania kolegów jest tak jak Bartek napisał rdzy nie ma tylko smary i płyny . Podziękował koledzy za zainteresowanie i opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Chylę czoła. Madeira, co sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Kurczę jestem pod wrażeniem struktury AP trzeba nakupić tego sprayu na przyszłość ,zanim jakiś hiszpan wpadnie na pomysł przepakowywania produktu i nałoży 1000% marży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Malowanie świetne Dawno tak ładnego pojazdu izraelskiego, ani współczesnego nie oglądałem -BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Podziękował koledzy i zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi