tu_es Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Twitch mam pytanie co do faktury odlewu na ISU-152. Na pewno analizowałeś dostępne zdjęcia, które elementy były odlewane? - przód i tył wanny, - jarzmo, - boki i przód wieży (tył nie?), Co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Ten pojazd nie ma wieży. A odpowiedzi na pozostałe swoje pytania możesz znaleźć tu - http://www.primeportal.net/tanks/carrey/isu-152/ i http://www.primeportal.net/tanks/robert_de_craecker/isu-152m_152mm_ussr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Dzięki za podpowiedź, co do wieży to źle się wyraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2013 Witam Po około dwóch miesiącach oczekiwania na błotniki rozpocząłem walkę z nimi... na wstępie o samej firmie E.T. Model blaszki całkiem ładnie wykonane/odwzorowane a obróbka ich nie jest jakaś straszna (łatwo się gną) chyba większy problem leży we mnie i w moich umiejętnościach klejenia ich. Na chwilę obecną udało mi się złożyć jeden błotnik który nie jest jakiś rewelacyjnie wykonany no ale uczę się cały czas. Miałem jeszcze jeden problem jak wsadzić szekle w uchwyt na nie... po chwili zastanowienia wyciąłem kołki przechodzące przez szekle i nawierciłem otwory na nowe które zamieniłem aluminiowymi z jakiegoś innego zestawu który mi został. Kable od obrysówek, lampy i trąbki/klaksonu wymieniłem na żyłkę wędkarską 0,18mm. No to by było na razie tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 No i jeszcze chciałbym zapytać czy ktoś wie... może są dostępne gdzieś Kalkomanie ... Jeśli temat kalkomanii jest nadal aktualny to chętnie pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2013 No i jeszcze chciałbym zapytać czy ktoś wie... może są dostępne gdzieś Kalkomanie ... Jeśli temat kalkomanii jest nadal aktualny to chętnie pomożemy. Kalkomanie już mam firmy ARMO tak że dziękuje za chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Elegancko sie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2013 Elegancko sie prezentuje Tylko weź tu się z tym moim tempem wyrób do końca lutego a malowanie jakie sobie wybrałem nie należy do łatwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Jeszcze ponad dwa miechy Dasz rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Witam! Zaglądam tutaj od kliku tygodni i strasznie mi sie podoba co robisz z tym modelem. Chyba zdejmę go z półki i zacznę go lepić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Witam Czas na kolejną aktualizacje... błotniki ostatecznie zamontowane choć zastanawiałem się czy nie powyginać ich trochę ale odpuściłem. Łączenie góry z wanną muszę jeszcze poprawić gdzieniegdzie zeszlifować nadmiar szpachli. Oczywiście nie obyło się bez strat muszę dorobić jedną obejmę i moim błędem było nieuważne odcięcie zestawowych błotników gdzie straciłem elementy ze śladami cięcia płyty pancernej (tył wanny) Zostało jeszcze podoklejać brakujące elementy i wprowadzić kilka poprawek na tylnej płycie (obrysówki i uchwyty na linę holowniczą) zakupić gąsienice i nowy aero ponieważ załatwiłem go bezpowrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Będzie piękny Zwieroboj a tu taka ciekawostka slang http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/main.php?target=zargon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 No no wygląda coraz ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Żeś się postarał. Dawaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2014 Witam Od kilku dni trwały walki z malunkiem jaki sobie wybrałem i gdzieś po około piątej próbie poddałem się... kamuflaż jest zbyt skomplikowany jak na moje umiejętności. Z racji iż nie chciałem go co chwila myć i pastwić się nad modelem moimi próbami zrezygnowałem z tego malowania. Najprawdopodobniej ISU dostanie nazwę Moskwa jak na zdjęciu. A teraz czas na zdjęcia z malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Fajny kolorek - Vallejo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 Fajny kolorek - Vallejo? Pactra A112 Russian Armor Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Szkoda że się poddałeś. Już myślałem, że będzie na kim się wzorować. Ale i tak mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 Witam Jak pisałem w poprzenim poście padło na ISU 152 o nazwie "Moskwa" Wykonałem swoje pierwsze w życiu malowanie zimowe (nie licząc tej tragicznej pantery) metoda chyba najbardziej popularna czyli na lakier do włosów... ja osobiście jestem zadowolony aczkolwiek mogę być w błędzie. No i jeszcze przed zdjęciami taka mała ciekawostka dotycząca napisu "Moskwa" firma Armo która specjalizuje się w robieniu różnych kalkomanii zrobiła ten napis błędnie tj. napis nie jest pochyły nie ma podkreślenia oraz sama literka M ma zły kształt a na dodatek sugerują umieszczenie tego napisu nie w tym miejscu co trzeba... czyli kalki od Tamiya jak najbardziej na tak a Armo się nie popisało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Mnie się nie podoba ale rób dalej. :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Janusz, kurde nie bardzo mi się widzi. Przykro mi ale chcę być z tobą szczery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Jak na Twoje umiejętności to nie jest to Coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Duży wkład w detale i szczegóły. Dobry malunek i teraz niestety...nie tak chyba miało być. Szkoda Twojej pracy na poprzednich etapach- spróbuj poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Wiesz co może dodasz jeszcze pędzelkiem trochę plam białych i zacieków dla urozmaicenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi