Seb Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) First Horseman napisał: A na Bytom to nic nie przywiozłeś. Pomyliłem z Bytowem. Krótko o modelu, bo jak wspomniałem trochę mnie zaskoczył. Model posiada bardzo dużo poprawionych części w stosunku do Tygrysa od którego zaczynałem relację. Praktycznie z 70% części jest od nowa opracowana, a kilka dodano. No i w końcu nie ma problemu ze spasowanie klap nad wentylatorami ! Czyli wydawać by się mogło, że jest idealnie, ale tak nie jest :(. I nie będę tu narzekać, że Dragon mógłby coś jeszcze poprawić (nowe poprawki pojawiły się w kolejnych Tygrysach DML-a), ale o swego rodzaju kroku w tył w stosunku do poprzedników. Dragon chyba już na dobre zrezygnował z ruchomego zawieszenia. Co prawda wahacze nie są odlane z wanną, ale montujemy je tak jak u Tamiyi z kołkami ustalającymi, a drążki skrętne wklejamy osobno na sztukę. Przednie błotniki od spodu są płaskie, wcześniej postarano się jako tako odwzorować oryginały. Na tylnej płycie brak połowy punktów mocowania osłon rur wydechowych, których miejsce zajęły dziury Wspomnę jeszcze o gaśnicy i lewarku, które DML wykonywał już bardziej szczegółowo. Dwie fotki: 6 nowych kostek + zaznaczony dorobiony spaw. Kolejny spaw i tu ciekawostka, po 10 latach Dragona w końcu wpadł na pomysł jak zrobić w tym miejscu spaw (a może podejrzał konkurencję) i w najnowszym Tygrysie (6608) w końcu jeden problem z głowy Jeszcze trochę drobnicy blacharskiej i następny do malowania. Edytowane 3 Października 2019 przez Seb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 (edytowane) To by było na tyle, reszta może latem. Edytowane 3 Października 2019 przez Seb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 A sprawdzales jak tam gaski, beda pasowac zestawowe czy jednak za dlugie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 A sprawdzales jak tam gaski, beda pasowac zestawowe czy jednak za dlugie? Akurat z tego zestawu gąsienice nie nadają się do niczego, bo są zniekształcone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Bardzo jasny, ale patrząc na tego w galerii to jak kolor będzie podobny to już mniej więcej wiem jak rozjaśniać. Ten krzyż to ma mieć te czarne wypełnienia na rogach? Przyznam że takiego jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 (edytowane) Ten krzyż to ma mieć te czarne wypełnienia na rogach? Przyznam że takiego jeszcze nie widziałem. Stare cygańskie powiedzenie mówi - Uważnie przejrzyj wątek, a krzyż taki zobaczysz Edytowane 31 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Kompletnie źle zadałem pytanie. Chodzi mi o to czy to jakiś specjalny sposób oznakowania czy np. (zaznaczam że się nie znam) pomalowany był na szaro a potem przejmowany tak zostawili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Kompletnie źle zadałem pytanie. Chodzi mi o to czy to jakiś specjalny sposób oznakowania czy np. (zaznaczam że się nie znam) pomalowany był na szaro a potem przejmowany tak zostawili? Też tak myślałem, że Tygrys był szary, potem przemalowany z zostawioną obwódką krzyża. Ale wyczytałem, że wóz został dostarczony do 502 w jednolitym żółtym malowaniu. Inne wozy z tego batalionu: Może załogi w ten sposób starały się bardziej uwidocznić krzyże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Tak czy inaczej bardzo ciekawie to wygląda i nie tak typowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 (edytowane) Edytowane 3 Października 2019 przez Seb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer6 Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Świetny tygrysek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Zacny Tygrys przez duże "T"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Niezły "kanarek", znaczy się Tygrys. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Maja 2016 Autor Share Napisano 21 Maja 2016 (edytowane) Fajnie, że się podoba, ale wieża przeszła facelifting, galeria wkrótce. Tymczasem trzeba kończyć nie prawdziwka: Edytowane 3 Października 2019 przez Seb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Fajnie że jednak wróciłeś do modeli przed latem. Może znowu się nakręcę na Tygrysa i w końcu dokleję ostatnie klamerki w swoim =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Maja 2016 Autor Share Napisano 27 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 Plus za niemieckie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Podoba mi się to że widać ślady używania, ale nie jest nachalnie brudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) A teraz zagadka. Jakiego Tygrysa teraz buduję ? Edytowane 3 Października 2019 przez Seb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Żółtego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Afrykański. Poznać po okrągłych łatach na lewej burcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 A teraz zagadka. Jakiego Tygrysa teraz buduję ? 131 Swoją drogą ostatnio pojawiła się fajna monografia Tygrysa kupiłem i mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 131 z 504 na pewno nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Nie "131" jak zauważył enten, dwa boczne małe włazy w wieży Lipa oszukuje Ale tak, "Initial" z Afryki z bardzo rzadko później spotykanymi śladami łatań dziur po pociskach. Foto z nieocenionej strony "Tiger1.info" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 co wygrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi