Desaxe Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 A czym łoszujesz, że tak powiem? Na powierzchnię pokrytą satynowym Humbrolem olejnym daję wash akrylowy Citadel Devlan Mud, zależnie od zamierzonego efektu można do niego dodawać dowolne kolory akrylowe (tutaj lekko go przyciemniłem czarnym). Ładnie się zmywa spirytusem w razie nadmiaru lub jakiegoś babola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 6 Listopada 2013 Autor Share Napisano 6 Listopada 2013 Poniżej foty 2 z 3 etapów obijania/wstępnego brudzenia -reszta jutro. Uznałem, że pojazd mający za sobą intensywne dwa miesiące walk i wcześniej pewnie też trochę w Anglii na poligonach, ma prawo tak wyglądać Podstawka, pakunki i skrzynki się robią powoli A na ostatnim foto pierwsza przymiarka załogi zrobionej w 90% (pierwszt figurant z Ultracast, drugi to ciałko Tamiya plus główka żywiczna z Ultracast) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Bardzo ładnie. Dzieki Tymczasem pakunki zrobione na 70%, a podstawka wstępnie zmajstrowana (przydaje się zrobiony zapas deseczek bambusowych takich jak w modelu E-10 ) na bazie maty z Polaka. Jeszcze ją naturalnie powyskubuję i zrobię ślady pojazdu, może dodam jakieś bajery jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Bardzo mi się podoba, zwłaszcza temat. Niespotykany na tym forum pojazd. Podobał mi się do momentu obić. Wiem, wiem...już tu kiedyś z kimś toczyliśmy dyskusję na temat śladów eksploatacji... Jak na 2 miesiące nawet intensywnych walk, to chyba zbyt mocno poobijany... Nie zmienia to faktu, że praca ciekawa :-) Ps. Doprcyzuję- na obicia przymknę oko, ale chyba rdza w nadmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Co do rdzy, to w sumie ona jest tylko na rurach i przy obiciach tam gdzie może być intensywniejsza, a cały dół i wiele elementów to błoto Europe Dry Mud z AK, faktycznie wpadające w rdzawy odcień, ale po położeniu matowego lakieru pójdą pigmenty tonujące błoto i wówczas nie będzie tak rdzawo wyglądać No i przyznam, że jeszcze nie robiłem tak obitego pojazdu i chciałem na nim poćwiczyć kilka technik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Stag to jeden z moich ulubionych pojazdów. Chciałbym zobaczyć twoje dzieło (w pakiecie z innymi) na przyszłorocznej wystawie w Olsztynie. Potraktuj to jako oficjalne zaproszenie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Działaj bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Nie zapomnij na koniec przetzrec łańcuchów stalową, w końcu nawet jeżdżac po błocie łańcuch się świeci w miejscach styku z podłożem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Stag to jeden z moich ulubionych pojazdów. Chciałbym zobaczyć twoje dzieło (w pakiecie z innymi) na przyszłorocznej wystawie w Olsztynie. Potraktuj to jako oficjalne zaproszenie :-) Myślę, że się pojawię z chęcią Nie zapomnij na koniec przetzrec łańcuchów stalową, w końcu nawet jeżdżac po błocie łańcuch się świeci w miejscach styku z podłożem Wiadoma sprawa - ale to już po matowym lakierze, przed "pudrowaniem" pigmentami w proszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Piękny jest i figurki ładniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 super i figurki świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Dobra robota... aż miło popatrzeć! Byle tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Dzięki za dobre słowa Panowie i zapraszam do GALERII, prosząc o niski wymiar kary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi