Andrzej Godlewski Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Popracowałem nad tynkiem , jak wyszło to już sami oceńcie . Nie mniej jednak czekają dioramę zmiany i to duże ,zamiast samochodu będzie wagon kolejowy , i z dioramy zrobię makietę ,a całość będzie prezentowana w formie ,,telewizora ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Dużo lepiej niż poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Mnie też bardziej się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 Witam w tym temacie po dłuższej przerwie tym razem spróbuje dobrnąć do końca . Ponieważ od dłuższego czasu pracuję nad dwoma tematami w których pierszoplanowe role grają lokomotywki przemysłowe więc równolegle z budową dioramki i makiety modułowej powstaje tabor dla nich przeznaczony . Na pierwszy rzut poszła GLS-ka ,a następnie WLS-50 plus koleby . Pierwsza z prac to ta dioramka druga to makieta modułowa ,ale myślę że na tak czysto kolejowy temat tutaj miejsca nie będzie. Prace są już na tyle zaawansowane że można już zobrazować jak to będzie wyglądało na makiecie . Na razie na roboczo , bo wszystko w trakcie budowy . Doszły podpory mostowe , przęsło stalowe , kolebki ,no i sama lokomotywka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Ale tam będzie moc tych różnych cuda-wianków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Super że ciągniesz temat. Jest coraz ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Jak makieta to skrzyneczki też się przydadzą co by te całą menażerie umieścić w klimatycznym miejscu . Układ torowy zaprojektowany tak aby mogły jeździć dwa składy koleb . I tak pisałem w pierwszym poście całość składa się z trzech skrzynek . Czyli taka trochę większa Diorama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Kurcze - zajefajne. Jakie to ma mieć docelowo wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Każdy moduł ma wymiar 120x50. To takie jakby połączenie stylu budowania dioram w modelarstwie plastikowym z kolejowym . A jak i co wyjdzie to się okaże w trakcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 Mały postęp prac , po trochu prowadzę prace wykańczające przy poszczególnych detalach . Tym razem na warsztacie GLS-ka , pozostało jeszcze wnętrze ,czyli silnik napęd i skrzynia biegów . A potem trzeba będzie ją na potrzeby makiety zmultiplikować oraz wyposażyć w napęd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Projekt nabiera rozmachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2016 Prace ruszyły, najpierw przy dioramie , pomalowałem podporę i blachownicę mostu . Zanim ją obsadzę trzeba będzie wykonać płyty betonowe typu MON oraz trochę trylinki . Po wykończeniu drogi będę mógł zamocować wiadukt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Konstrukcja bardzo realistycznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Superancka ta rdza Zamierzasz trzymać w domu tego giganta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 Po udanych bojach o wykonanie kół do Ursusa trochę czasu poświęciłem też na dioramę . A na makietę miejsce jest inaczej musiał bym zredukować meble w domu Na tyle na ile czas pozwala wykonałem drogę z płyt betonowych , trochę też ogarnąłem boki dioramy ,teraz zapewne przyjdzie czas na mechanizm zsypu urobku , drzwi i okna , no i na Stara 20 co by z koleb miano gdzie urobek wsypywać . W tak zwanym między czasie podszykowałem i figurki do dioramy . No ale wszystko po kolei Trylinka zakupiona z taj stronki ,polecam bo fachowy wyrób . http://sklep.hugwa.pl/pl/c/145-0/14 I na koniec mały dodatek w rogu będzie małe złomowisko przedmiotów zbytecznych z minionej epoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Dioramka się rozrasta Co za figurantów będziesz dawać? Jakieś zestawowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 Figurki już są wstępnie przygotowane ,przerobiłem nieznacznie ten zestaw . http://www.martola.com.pl/pl468/produkty23895/German_Tankman_WWII__Skatspieler Paru ludzików luzaków i pies Jak obrobię się ze scenografią martwą to wrzucę dla uzupełnienia i figurantów ,bo wtedy będę wiedział jak ich ustawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 ooo zestawik super i jaki klimatyczny W 35tce to jednak dużo większy wybór jest, ja głównie dłubie w 72 to czasem z figurkami jest ciężko, ale za to taka skala że łatwiej o jakieś modyfikacje bo się tak w oczy nie rzucają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Szczepan Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Super, tylko tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 26 Lutego 2016 Autor Share Napisano 26 Lutego 2016 Po podrobieniu trochę Ursusa przyszła kolej na dioramę . Trochę stolarki ,no i to co dość ważne tutaj zsyp urobku . Jeszce prace przy zsypie zapewne potrwają bo sporo detali brakuje ,ale jest już do czego doczepiać detal a to najważniejsze. A w tak zwanym między czasie tnę podkłady na makietę , i przygotowuję gwoździe do przybijania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Miałem nosa, że będzie świetnie Andrzeju, a jak mniej więcej można datować scenkę? Lata 50-te? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 26 Lutego 2016 Autor Share Napisano 26 Lutego 2016 Raczej bliżej lat 60 -tych , wtedy oprócz naszego jeździło jeszcze trochę demobilu . A to jest o tyle ważne że oprócz tego co mogę wykonać mogę posłużyć się też modelami firmowymi . Tym bardziej, że zaraz czeka mnie budowa Stara 20 lub 25 , no bo coś pod zsypem stać musi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Robi wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 Trochę zieleniny na i przy torach, i trwają przygotowania do wykonania złomowiska na końcu szlaku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Piękności Te wyższe krzaczory to komosa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi