Przemek - MaXus Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Postanowiłem poćwiczyć lutowanie, kupiłem więc edkowego Big Packa i heja. Lutuje się tak sobie, trochę treningu i jakoś myślę, to ogarnę, przy czym co poniektóre pierdoły łapię na CA - nie zawsze cyną ogarniam, poza tym, w zależności od zastosowania i jedna i druga metoda ma dla mnie wady i zalety. Ponieważ to edkowe "big" jest powiedzmy sobie umowne, choć blaszki całkiem ciekawe, od początku byłem nastawiony na poprawki i dorobienie paru coniecosi, żeby wnętrze ciekawie się prezentowało, tym bardziej, że drzwi, okna a i zad, zajrzenie wścibskim umożliwiają. Dwa, co tu dużo gadać - lubię . Co mnie ucieszyło, to, że całkiem sprawnie (jak na mnie ) mi to idzie - nie spinam się, łakarundy traktuję jako punkt zaczepienia - efekt: po kilkunastu godzinach mam z grubsza jedna stronę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Ooooj się zapowiada...świetnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 "Gadka szmatka" a gdzie zdjęcie modelu? Bo to chyba zdjęcia z fabryki montażowej realnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Super temat,skreczyk pelna geba, tez pare miesiecy temu rozgrzebalem takowego ale nie podobalo mi sie wnetrze wiec wszystkie zeberka zczyscilem i jak zwykle weny zabraklo. A jak Ci sie uklada podloga;u mnie przez prawe drzwi widac jej krawedz... Strasznie podoba mi sie ten potwor.Kibicuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 O, muszę się przyjrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.gala Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Dawaj, dawaj... jak najwięcej szczegółów poproszę, bo u mnie leży taki jeden w pudle i czeka, przynajmniej będę wiedział jak z nim walczyć i czego się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 Dzięki za przyjęcie. A jak Ci sie uklada podloga;u mnie przez prawe drzwi widac jej krawedz... Przyznam szczerze - nie sprawdzałem. Zerknę i najwyżej obniżę, jak będzie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Powoli do przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 8 Maja 2015 Autor Share Napisano 8 Maja 2015 Zamykamy, zapominamy ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Jedno z lepszych wnętrz jakie widziałem i do tego w 1:72, bardzo fajny początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 skoro ten śmigłowiec TAK wygląda w środku, to co będzie na zewnątrz !!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 9 Maja 2015 Autor Share Napisano 9 Maja 2015 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 Jest na co popatrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Jest na co popatrzeć! pełna zgoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Piękna robota Sporo można podpatrzeć z takiego warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Świetne wnętrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 Dzięki raz jeszcze. @Mitrandir - hmm, od czasu rozmowy w Bytomiu, na skrzynce czekają na ciebie zdjęcia ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Dzięki raz jeszcze. @Mitrandir - hmm, od czasu rozmowy w Bytomiu, na skrzynce czekają na ciebie zdjęcia ;> Teraz to już sobie podpatrzę na bieżąco, ale dziękuję za pamięć Będę miał sporo pytań ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Powoli do przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Bardzo ładny warsztat i śmigło samo w sobie piękne Spróbuj następnym razem jak będziesz bawił się z jakimś wnętrzem wykorzystać do wszelkich przewodów druciki cynowe, świetnie się poddają przeróżnym zgięciom, łatwo kleją itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 12 Lipca 2015 Autor Share Napisano 12 Lipca 2015 @Robroy Dzięki, ja jakoś zostałem przy miedzi, ma dla mnie tą zaletę, że po wygrzaniu jest jak cyna, a przed jest sztywniejsza, więc w zależności od potrzeb mogę sobie wybierać. Postępy, część robiona od razu, niektóre, co bardziej mnie irytujące pierdoły, prze/do rabiam ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Te ażury w ogonie, to w tym modelu bardzo mocne momenty. W ogóle ten helikopter ma mnóstwo momentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Znakomita robota modelarska, jestem pełen podziwu. Przemek - byłoby dużo fajniej, gdybyś nie tylko wrzucał zdjęcia z tym co zrobiłeś, ale dodawał także kilka słów jak to zrobiłeś. Taka mała edukacja, bardzo przydatna dla wielu jak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 25 Lipca 2015 Autor Share Napisano 25 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Kawał dobrej roboty Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi