Sławekb Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Z nieukrywaną radością ...witam serdecznie-Milofachowca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Chętnie popatrzę zwłaszcza, że mieszkam kilkaset metrów od ich lotniska i nieraz mnie Mi-24 budziło rano lub w nocy zasuwając mi tuż nad dachem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Adam - myslę, że warto przyjrzeć się nowym kolorom opracowanym przez SAAB-a, były prezentowane na Paprykarzu i wśród wielu fajnych propozycji była zieleń naszych współczesnych śmigłowców. Jeśli pomyliłem autora, przepraszam i proszę o korektę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 na obecnej zmianie śmiglowce Mi-17 i Mi-14 posiadaj takie coś To i Czternastki tam wysłaliśmy Adam - myslę, że warto przyjrzeć się nowym kolorom opracowanym przez SAAB-a, były prezentowane na Paprykarzu i wśród wielu fajnych propozycji była zieleń naszych współczesnych śmigłowców.Jeśli pomyliłem autora, przepraszam i proszę o korektę SAAB to chyba za poważna firma żeby zajmować się takimi pierdółkami jak farby modelarskie A jeśli chodzi o bilmodelmarkers to w ofercie ma również antywibrator do naszych Mi-24... Tylko jakoś nikt go nie widział na prawdziwym śmigłowcu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Może warto zmienić nazwę wątku na taką, aby ktoś szukający podobnej relacji znalazł ją w 5min nie gmerając bez celu w całym dziale Zasiadam cichutko z tyłu sali i czekam niecierpliwie na pierwsze cięcia, szczęścia w budowie nie będę życzył bo jak widać "warsztat" masz opanowany klasa na obecnej zmianie śmiglowce Mi-17 i Mi-14 posiadaj takie coś To i Czternastki tam wysłaliśmy Podobno pod Kabulem odnaleziono bajoro/kałużę i MW postanowiła się włączyć do działań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Adamie,że tak zapytam...planujesz jakieś otwieranko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Zdaje się,że jest tam przekładnia,w zestawie...jeżeli się mylę to sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Jaknajbardziej, razem z dwoma silniczkami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Użyłem humbrola 65...albo pactrę 109...choroba nawet nie pamiętam,ale w sumie to to samo,tylko humbrol dłużej schn ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 a ten brąz na podłodze,to pactra 103. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Fiu fiu!! No to będzie się działo Już mam smaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 jasne i dziękuje , choć w 72 pewne rzeczy trudne są do drobienia - ale patrząc na sąsiedni wątek o Milu to szczeny szukam do dziś polecam: jedziesz Pan z tym koksownikiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Jedziesz Adam.:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Farbki Billmodel są superowe ale trzeba się nimi umieć posługiwać na plastiku bo to nitro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 proszę jaki kolega dowcipas, bo pogonie na drzewo i do banana Do..! Banana! Dobra już nic nie mówię, zajmuję swoją gałąź, siedzę i paczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Już mam smaka. Co ja mam powiedzieć? Warsztat jeszcze się tu nie rozkręcił a ja już siedzę na inboxie Mi-24 Zvezdy i mam ochotę zamawiać no ja mam 4 szt Zvezdy ( 3 pod ręka, 1 na banicji) w planie Mi-24W(7..) ISAF- oliwka, Mi-24W 741 łaciaty -AS Ławica, Mi-24D (4..)OIF łaciaty, Mi-24W 730 kolo dewiacyjne WZL Łał! To ja też na drzewo włażę i pacze! NO proszę - ja też mam w piwnicy 4szt. Mi-24 - ESCI, Airfix, Italerka i Zvezda ;P BTW Co do zielonych kolorów RAL 6031 w akrylach to ja malowałem Pactrą A33. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 SAAB to chyba za poważna firma żeby zajmować się takimi pierdółkami jak farby modelarskie A jeśli chodzi o bilmodelmarkers to w ofercie ma również antywibrator do naszych Mi-24... Tylko jakoś nikt go nie widział na prawdziwym śmigłowcu... A skąd ta pewność, że 'pierdółkami' się nie zajmuje jeśli nazwać farby pierdółkami?? Miał całą paletę barw naszych letadeł. Widziałem owe farby. No Adaś jedziesz jedziesz, jeśli coś będę mógł z punktu technologicznego wspomóc, wspomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Mariusz co byś polecił na wnętrze "paki" ? Najczęściej POM używał i używa błyszczącego koloru jasno szarego z odcieniem niebieskim. W zależności od dostawcy i beczki odcień jest zmienny. Można przyjąć stosunek 50/50 HU64 (albo HU126) i HU65 no i to polakierować. Jeśli egzemplarz w malowaniu fabrycznym, paka jasno szara. Też błyszcząca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Mariusz co byś polecił na wnętrze "paki" ? Najczęściej POM używał i używa błyszczącego koloru jasno szarego z odcieniem niebieskim. W zależności od dostawcy i beczki odcień jest zmienny. Można przyjąć stosunek 50/50 HU64 (albo HU126) i HU65 no i to polakierować. Jeśli egzemplarz w malowaniu fabrycznym, paka jasno szara. Też błyszcząca. Ja bym jeszcze dorzucił Gunze H61 (IJN Gray) ps. ładna nazwa tego wątku Adam Ostatnio Milusie sobie przeglądałem i nawet wiem (ale nie powiem ) co podłubię po mojej "czternastce" czyli pewnie jak śniegi stopnieją wiosną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 polecam z Mila moje oczęta Mi-17AE 607 Ty bierz się do roboty a nie na "ładne oczy" będziesz ludzi brał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Narazie w kolorach wnętrza MI-24 nie siedzę...chociaż mam go w planach...ba nawet rozpoczętego,ze trzy lata temu...nawet mam już silnik samoróbkę do niego,ale to w 1/48 Monogramu...ogólnie to wymagający zestaw-dlatego narazie odłożony do natchnienia,które może kiedyś przyjdzie...ale tak MI-8 lub 17...w 1/48,to bym z chęcią zmajstrował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 no ja mam 4 szt Zvezdy ( 3 pod ręka, 1 na banicji) No to się postaram, aby i ten z banicji szybko dotarł na EPRH.Jest w częściach to może iść na pierwszy ogień. A skąd ta pewność, że 'pierdółkami' się nie zajmuje jeśli nazwać farby pierdółkami?? Miał całą paletę barw naszych letadeł. Widziałem owe farby.Chyba się nie zrozumieliśmy.Pisząc Saab miałem na myśli tę firmę: http://www.saabgroup.com/ a nie nick z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 a ty z gałęzi już zlazł? .. na żerowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Oooo, mój ulubiony zestaw na warsztacie!!! Adam, będę patrzał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Przedział desantowy w "728" prysnąłem farbką Gunze H308. Ona w zasadzie jest szara, jakbyś dodał trochę niebieskiego to może coś by z tego było. A "goła" H308 tak się prezentuję: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi