Skocz do zawartości

Mile, Milki i Milusie...

Sławekb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

na obecnej zmianie śmiglowce Mi-17 i Mi-14 posiadaj takie coś
To i Czternastki tam wysłaliśmy
Adam - myslę, że warto przyjrzeć się nowym kolorom opracowanym przez SAAB-a, były prezentowane na Paprykarzu i wśród wielu fajnych propozycji była zieleń naszych współczesnych śmigłowców.

Jeśli pomyliłem autora, przepraszam i proszę o korektę

SAAB to chyba za poważna firma żeby zajmować się takimi pierdółkami jak farby modelarskie

A jeśli chodzi o bilmodelmarkers to w ofercie ma również antywibrator do naszych Mi-24... Tylko jakoś nikt go nie widział na prawdziwym śmigłowcu...

Może warto zmienić nazwę wątku na taką, aby ktoś szukający podobnej relacji znalazł ją w 5min nie gmerając bez celu w całym dziale

Zasiadam cichutko z tyłu sali i czekam niecierpliwie na pierwsze cięcia, szczęścia w budowie nie będę życzył bo jak widać "warsztat" masz opanowany klasa

na obecnej zmianie śmiglowce Mi-17 i Mi-14 posiadaj takie coś
To i Czternastki tam wysłaliśmy

Podobno pod Kabulem odnaleziono bajoro/kałużę i MW postanowiła się włączyć do działań

Już mam smaka.

Co ja mam powiedzieć? Warsztat jeszcze się tu nie rozkręcił a ja już siedzę na inboxie Mi-24 Zvezdy i mam ochotę zamawiać

no ja mam 4 szt Zvezdy ( 3 pod ręka, 1 na banicji)

w planie Mi-24W(7..) ISAF- oliwka, Mi-24W 741 łaciaty -AS Ławica, Mi-24D (4..)OIF łaciaty, Mi-24W 730 kolo dewiacyjne WZL

Łał!

To ja też na drzewo włażę i pacze!

NO proszę - ja też mam w piwnicy 4szt. Mi-24 - ESCI, Airfix, Italerka i Zvezda ;P

BTW Co do zielonych kolorów RAL 6031 w akrylach to ja malowałem Pactrą A33.

SAAB to chyba za poważna firma żeby zajmować się takimi pierdółkami jak farby modelarskie

A jeśli chodzi o bilmodelmarkers to w ofercie ma również antywibrator do naszych Mi-24... Tylko jakoś nikt go nie widział na prawdziwym śmigłowcu...

A skąd ta pewność, że 'pierdółkami' się nie zajmuje jeśli nazwać farby pierdółkami?? Miał całą paletę barw naszych letadeł. Widziałem owe farby.

No Adaś jedziesz jedziesz, jeśli coś będę mógł z punktu technologicznego wspomóc, wspomogę

Mariusz co byś polecił na wnętrze "paki" ?

Najczęściej POM używał i używa błyszczącego koloru jasno szarego z odcieniem niebieskim. W zależności od dostawcy i beczki odcień jest zmienny. Można przyjąć stosunek 50/50 HU64 (albo HU126) i HU65 no i to polakierować.

Jeśli egzemplarz w malowaniu fabrycznym, paka jasno szara. Też błyszcząca.

Mariusz co byś polecił na wnętrze "paki" ?

Najczęściej POM używał i używa błyszczącego koloru jasno szarego z odcieniem niebieskim. W zależności od dostawcy i beczki odcień jest zmienny. Można przyjąć stosunek 50/50 HU64 (albo HU126) i HU65 no i to polakierować.

Jeśli egzemplarz w malowaniu fabrycznym, paka jasno szara. Też błyszcząca.

Ja bym jeszcze dorzucił Gunze H61 (IJN Gray)

ps. ładna nazwa tego wątku Adam

Ostatnio Milusie sobie przeglądałem i nawet wiem (ale nie powiem ) co podłubię po mojej "czternastce" czyli pewnie jak śniegi stopnieją wiosną

Narazie w kolorach wnętrza MI-24 nie siedzę...chociaż mam go w planach...ba nawet rozpoczętego,ze trzy lata temu...nawet mam już silnik samoróbkę do niego,ale to w 1/48 Monogramu...ogólnie to wymagający zestaw-dlatego narazie odłożony do natchnienia,które może kiedyś przyjdzie...ale tak MI-8 lub 17...w 1/48,to bym z chęcią zmajstrował

no ja mam 4 szt Zvezdy ( 3 pod ręka, 1 na banicji)
No to się postaram, aby i ten z banicji szybko dotarł na EPRH.

Jest w częściach to może iść na pierwszy ogień.

A skąd ta pewność, że 'pierdółkami' się nie zajmuje jeśli nazwać farby pierdółkami?? Miał całą paletę barw naszych letadeł. Widziałem owe farby.
Chyba się nie zrozumieliśmy.

Pisząc Saab miałem na myśli tę firmę: http://www.saabgroup.com/ a nie nick z forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.