karambolis8 Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Bardzo fajnie Widzę, że go przenitowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Ja mam narzędzie Trumpka i za wygodne nie jest. Jaka jest przewaga tego z RB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Na wstępie, chciałbym się krótko przywitać jako "nowy" i mam pytanie do autora, gdzie można nabyć takie cudo ? http://pwm.org.pl/pwm/images/stories/obrazki_do_artykulow/201_nitowadla/2008_1019_151627AA.jpg a pomijając ciekawość, to pięknego "wiatraka" Waść robisz trzymam kciuki Ja się porwałem na mi 24D z Italeri z ambitnym planem "wyważenia drzwi" gdyż zamiast wziąć "W" przerabiam we własnym zakresie "D" ... tak już wyszło :( Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Zgadza się nitowadło RB to bajka w porównaniu do Trumpka. Trumpek ma tą wadę, że podczas prowadzenia mamy ograniczoną widoczność w RB tego się nie uraczy. No i kółka mniejsze co się przekłada na problemy z Trumpkowym w krzywiznach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 21 Lutego 2014 Autor Share Napisano 21 Lutego 2014 Adam mam to samo nitowadło...i choć nie mam skali porównawczej z innymi,to na nie,nie narzekam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 nitowadlo RB sklep EXITO adres na forum str główna po lewej, jest kilka nitowadeł i kilka końcówek do wyboru co zechcesz, Bardzo dziękuję poszukam co do Mi-24 to najgorszy zestaw jaki istnieje ( moim skromnym zdaniem) - poza tym ma sporo błędów konstrukcyjnych, największy to odwrotny wirnik nośny , jak coś chętnie pomogę radą - będzie warsztat? Mi-24 nawet kilka razy widziałem Niestety już to wiem ale "jak się nie ma co się lubi, to się dłubie przy kadłubie" nie wiem czy wrzucać warsztat, przy twoim wypadnie blado poza tym jestem już na etapie malowania (trochę późno dołączyłem do forum) Ja robię (staram się) z niego właśnie taką "740"-kę z Afganu (zamieściłeś fotkę takowej ) i ja nie używam dodatków robię wszystko od podstaw z tego co jest w modelu orka na ugorze. Ale co do pomocy, to chętnie potrzebuje fotkę właśnie tego wirnika od góry, co by elementy podorabiać i ewentualnie zamków uzbrojenia na pylonach będę bardzo wdzięczny bo na kalki montex-u raczej nie mam co liczyć że dostane jeszcze gdzieś ale dość o mnie to twój wątek jakby coś to ja na warsztat MH-53J zapraszam (choć to nie warsztat tylko retrospekcja bo model już zrobiony ale od czegoś trza był zacząć na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Adam, ładnie to wszystko wygląda. Ja mam jeszcze nitowanie przed sobą. Wczoraj, po prawie dwumiesięcznym lenistwie modelarskim coś tam zacząłem dłubać przy swoim Milu. Za jakiś czas podrzucę kilka fotek co tam zdziałałem. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 może wątek i mój , ale pochwalić się możesz - do czegoś się tam czepimy poproszę o foto twojego hokeja na obecny etapie Mam na twoim wątku wlepić? :( (pytam bo nie wiem, a nie chciałbym kogokolwiek urazić lub coś gorszego ) jak tak to wieczorem podeśle Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 No to pokazuje jeszcze chyba zdążę warsztat machnąć zanim skończę, ale na razie jest na taki etapie model italeri wszyscy znają więc opisywać nie będę na razie warstwa sibo przed kalkami i "brudzingiem" i przepraszam za auto reklamę (szykuje warsztat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Oj chyba ci Adamie "zapchałem" wątek, tym swoim truchłem :P przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Sorki że jeszcze w temacie nitów, ale który RB lepszy Rivet-R czy Rivet-R mini? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Mam pytanie merytoryczne jakiego koloru są łopaty wirnika nośnego od spodu i jakie są końcówki rzeczonych łopat w naszych "W" ? kształt, kolor ??? i ewentualnie jak uzyskać kolor łopat tylnego wirnika, to chyba standard w milkach? Pewnie głupie ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznego zdjęcia które było by wiarygodne a tyś jakby nie było, fachowiec w te klocki Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 No właśnie, coś w ten deseń ale nie do końca, bo widziałem i z żółtymi końcówkami i bzzz co gorsza występują zaokrąglone i proste końcówki i takie które są żółte tylko od spodu (pytanie czy obrysówka występuje w każdym przypadku czy też nie) Co zaś się tyczy koloru łopat, to na pewno nie są one w kolorze śmigłowca Bo akurat łopaty, są fabrycznie malowane we fabryce i jest to taka nietypowa zieleń jakby z domieszką błękitu/szarego taka lekko spłowiała :( i tu jest ból Stąd moje pytanie było skierowane do Adama, bo wiem że przy nich robi :P więc się naoglądał Ale dziękuję za czujność i poradę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Jeszcze odnośnie koloru łopat: Myślę, że rozwiewa to wszelkie wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Jeszcze odnośnie koloru łopat: Myślę, że rozwiewa to wszelkie wątpliwości. O tak rozwiało wszelkie Dziękuję wszystkim informatorom pytania własne:) jak i czym pomalować i upiększy dysze by to miało ręce i nogi Adamie, ja robię coś takiego kładę czerń na dysze i sido, a potem na suchą powierzchnię pędzlem o krótkim, w miarę sztywnym włosiu nakładam ( najpierw na sztorc, wbijam ), a później tak jak suchym pędzlem wcieram, (aż do za polerowania) cienie do "oczów" odcień i natężenie koloru reguluję warstwami. a na to lakier np; sido poza tym można jakie efekty termiczne próbować " przegrzania itp... Na przestrogę tylko dodam że lepiej mieć własne cienie żony bywają okrutne Morze coś ma ktoś lepszego chętnie spróbuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Fotki są super, ale już wychodzi to co w każdym zakładzie. Nadzór postał nad skrzynką pepsi, postał - i poszedł. I dalej robota jak co dzień... Ile mu zapłaciłeś, przyznaj się? A poważnie, co tu zaglądam to cieszę oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 obecnie załoga PZL Adamsky wnioskuje o słonce, którego nad EPRH brak od bardzo dawna Adaś, skieruj wniosek do Władimira Władimirowicza Putina.On ma sposoby na rozgonienie chmurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 Przeglądam zdjęcia...i w orginale nigdzie nie widziałem gąbki zamiast drzwi...jakiś dziwny ten MI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Adaś, skieruj wniosek do Władimira Władimirowicza Putina.On ma sposoby na rozgonienie chmurek Rozpylanie z bombowców odmiany sztucznego lodu w kryształkach, żeby na defiladę na Placu Czerwonym świeciło słońce, to wymyślili chyba jeszcze w latach 60? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Przejedź zabrudzone miejsca papierem 2000 a po wszystkim pasta polerska Tamiya Polishing Compound Item 87070. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 Adamie żyję ...i przymierzam się do MILKA,bo już prawie po zimie i ptaszki ładnie śpiewają...i dzień wolny mi się szykuje w poniedziałek...więc już muszę coś porobić...bo wstyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Tak naprawdę model Adama jest już dawno zrobiony, a rozpoczął dwa kolejne. Teraz tylko tak dla zabawy przedłuża warsztat. Miałem nie mówić, ale trudno, co będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 No i co z tą galerią a podobno w poniedziałek miał być Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Daj mu odpocząć, w sobotę imprezę miał ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 w sumie poniedziałek...pojutrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi