p_bladek Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Witam, statystyki mi spadły do jednego modelu rocznie, ale i tak się cieszę że chociaż jeden uda mi się wystrugać. Model to Hasegawa 1:48, blaszki Eduarda, własna waloryzacja podwozia i wnęk, standardowo już u mnie przerobione oświetlenie (Hasegawa poszła na łatwiznę i dała kalkomanie ) Nawiercone rurki pitota, zmodyfikowane stateczniki pionowe do pozycji hamulca aerodynamicznego, złożone skrzydełka. Uzbrojenie zamocowane asymetrycznie (Hasegawa) Model został doświetlony w celu wydobycia detali. i z podstawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Wszystko mi się podoba, poza przebarwieniami na skrzydłach i kadłubie. Wyglądają na zbyt kontrastowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 25 Października 2013 Autor Share Napisano 25 Października 2013 Wcale się nie dziwię, bo do dnia dzisiejszego malowanie i ślady eksploatacji są kontrowersyjnym tematem na wielu wystawach ;) Te kontrastowe przebarwienia to tzw. "touch ups-y" czyli farba innego koloru służąca do zabezpieczania otwartych luków inspekcyjnych bądź uszkodzonych powierzchni lakierniczych (taką farbę posiada zazwyczaj w kieszeni pod ręką obsługa techniczna), aby w warunkach bojowych (woda, sól ) te nie rdzewiały. W tak pomalowane elementy wgryza się brud, dodatkowo je kontrastując. Malowanie wykonane zgodnie ze standardami USN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Świetny ten Hornet, podoba się. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Bardzo ładnie zrobiony Hornet. __________________________________________________________________________ Na warsztacie: PZL P. 24 - Azur 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 SUPER!.....Hornet Dobrze, że go skończyłeś. Dawaj zdjęcie spodu! ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Znakomity model w - moim zdaniem - najpiękniejszym malowaniu jakie miał ten typ samolotu w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Miazga, ponawiam prośbę Ostacha dawaju tu spód. Tylko faktycznie czy Szerszeń miał takie dysze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Świetne malowanie, w sumie jak każdy Twój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 25 Października 2013 Autor Share Napisano 25 Października 2013 Nie miał, poleciałem na efekciarstwo, najwyżej je przemaluje, to żaden problem. Był to zreszta model relaksujący po HH-60, a że mały berbeć rośnie to czasu za bardzo nie było i skończyło się dłubaniem po parę minut ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Kolegom pewnie pomoże w odbiorze ta jedna poprawiona fotka: Bardzo ładny model! Jedynie dysze F414stek do przemalowania i będzie ozdobą Twojej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Bardzo dobry model jednego z niewielu usraelców, który mnie kręci, gratulejszyn! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi