blacman Napisano 3 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2014 w międzyczasie czas na nadbudówkę główną. Prace rozpoczęte: część elementów zostanie całkowicie zastąpiona blaszką: a część częściowo : złożone wstępnie. Tak to mniej więcej może wyglądać: ... nadbudówka na pomoście nawigacyjnym jakoś położyła się do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Stycznia 2014 Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2014 Blaszki kleisz czy lutujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2014 glutuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 glutuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Ty po prostu regularny wariat jesteś... Wariuj dalej, na zdrowie niech Ci wyjdzie A nam gul wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Niestety, autor nie przyłożył się do pracy. Na ostatnim fotosie brak porównywawczej groszówki. Kpiny jakieś? Bumelantom mówimy stanowcze nie!!! PS- i oby jak najszybciej dane nam było oglądać gotowego japońca. Przyznaję, że temat śledzę z dużym zainteresowaniem, gratuluję roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Nie myślałeś żeby zrobić z blaszek biznes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Nie myślałeś żeby zrobić z blaszek biznes? Pomysł świetny, sądząc po tym , co widzę w wątku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Nie myślałeś żeby zrobić z blaszek biznes? No właśnie, blaszki robisz nie samowite, jak byś jeszcze się w 350 zaczął udzielać to ja nie wiem co to by była za jakość. Zazdroszczę takich umiejętności w projektowaniu i wykonaniu później blaszek. Powodzenia w dalszej budowie, trzymam kciuki Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Uuuuu.... dajesz do pieca. Pełen respekt. Mam jeszcze pytanko, trawisz w 0,1 czy 0,2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 dzięki Panowie ... blaszka 0,1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Robi wrażenie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Super , wygląda jak w 1:350 a nawet lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 IJN Kako miał kable demagnetyczne wokół kadłuba. Na podstawie zdjęć udało się odtworzyć dokładnie ich przebieg: oraz wykonać je z blaszki: proces montażu zajął więcej niż myślałem ale tak to wyszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Miałbym pytanko... W jaki sposób przeniosłeś wymiary z zdjęcia które jest w rzucie perspektywicznym czyli niejako troche zniekształcone ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Stycznia 2014 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2014 Miałbym pytanko... W jaki sposób przeniosłeś wymiary z zdjęcia które jest w rzucie perspektywicznym czyli niejako troche zniekształcone ?Pozdrawiam Zapewne przy pomocy punktów "charakterystycznych".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 Miałbym pytanko... W jaki sposób przeniosłeś wymiary z zdjęcia które jest w rzucie perspektywicznym czyli niejako troche zniekształcone ?Pozdrawiam Zapewne przy pomocy punktów "charakterystycznych".... Dokladnie tak. Jesli znasz dobrze anatomie jednostki latwo przeniesiesz perspektywe zdjecia na plaski obraz. Najczesciej to zurawki, bomy zaladunkowe, klapy, i inne drobiazgi. Polozenie tych jest znane z innych materialow. Oczywiscie zawsze moze byc "przekoszenie". Dlatego im wiecej mamy zdjec tym latwiej. Tu specjanie zamiescilem zdjecie od rufy. Analiza przebiegu kabli tylko ze zdjecia pierwszego dalaby nam bledny "rozrys" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Blacman powoli zaczynam się bać tu zaglądać. Idę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Blacman powoli zaczynam się bać tu zaglądać. Idę się Wierz mi, że nie Ty jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Blacman powoli zaczynam się bać tu zaglądać. Idę się Wierz mi, że nie Ty jeden Kurde jak patrzę co kolega tu wyprawia to boję się, że nerwicy jakiejś się nabawię... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2014 Nerwowość baaardzo nieskazana jest w tej skali ~ post specjalnie dla Witka ~ zrobiłem wieżę 203mm z blaszki: pancerz wieży: termiczne osłony ekranujące: przy okazji zrobiłem też lepsze ekrany dalmierzy: wstępny montaż: no i tak to wyszło: po malowaniu: porównanie z "Anatomią" (wieża nie jest jeszcze kompletna - brakuje klap na ścianie przedniej, peryskopu dowódcy wieży, relingów i kilku drobiazgów): oraz porównanie z poprzednią waloryzowaną wieżą z Aoshimy. Przy okazji poprawiłem poszycie ekranów na podział blach i nitowanie teraz jest zgodne z Anatomią J. Skulskiego obawiam się, że lepiej już nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 No teraz jest perfekcyjnie....jednocześnie pokazałeś,że nie masz sobie równych..To co pokazałeś w zasadzie wystarcza do zamknięcia mojego warsztatu i zajęciu się filatelistyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 No teraz jest perfekcyjnie....jednocześnie pokazałeś,że nie masz sobie równych..To co pokazałeś w zasadzie wystarcza do zamknięcia mojego warsztatu i zajęciu się filatelistyką. Właśnie, właśnie.... blacman - oglądając twój warsztat (wcześniejsze też) nie pozostaje nic innego jak rzucić modelarstwo... zgasić ze wstydem światło... i zająć się uprawą rzodkiewek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Nerwowość baaardzo nieskazana jest w tej skali ~ post specjalnie dla Witka ~ zrobiłem wieżę 203mm z blaszki: po malowaniu: oraz porównanie z poprzednią waloryzowaną wieżą z Aoshimy. Przy okazji poprawiłem poszycie ekranów na podział blach i nitowanie teraz jest zgodne z Anatomią J. Skulskiego obawiam się, że lepiej już nie będzie... Nie doczytałem,że to dla mnie.Powiem tak....jesteś sadystą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 szydełkowanie jest prostsze, więc chyba sprzedam cały swój modelarski majdan patrzę, podziwiam i nie mogę uwierzyc. Naprawdę musisz zacząc sprzedawac swoje blaszki, bo klientów będziesz miała w tysiącach. Nie martwię się, że zrobisz sobie grafikę na opakowanie, tylko profil na ebayu na początek i nic tylko zarabiac kasę proszę kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi