Adrianowro Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 Sadzenie roślinek to droga przez mękę Najpierw szarpanie gąbki , piłki i druciaka, a potem mozolne przyklejanie tego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Pełen odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 A gdzie tu ,modelrstwo plastykowe? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 (edytowane) A gdzie tu ,modelrstwo plastykowe? :P Maszt jest plastikowy i gąbka była plastikowa no wraki myśliwców Zero będą plastikowe :P Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Aaaa to ok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 ...to ja jednak browarek wole.....ale wypić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2013 Za radą Yantoma będą pływać rekiny - jako że taki ze mnie lepiacz figurowy jak z kangura szczoteczka do zębów - rozpocząłem trening. Pierwsze próby : najprawdopodobniej będę musiał doklejać płetwy grzbietowe i brzuszne z cienkiej foli bo wychodzą pancernie grube...... Oczywiście zdaje sobie sprawę z błędów (ślady paluchów itp) ale to tylko wersje do nauczenia się tworzenia kształtu drapieżników. Najgorsze że masa w takim kształcie jest cholernie niestabilna, ogon ucieka w każdą stronę - chyba będę musiał to tworzyć na raty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Zrób sobie szkielet np. z drutu może. Ci co lepią figurki tak robią z tego co zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Kiedyś przypadkiem zauważyłem że Poxilina fajnie się rzeźbi. Może z tego spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Niezły odjazd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Mam wrażenie, że Autor tego dzieła jak i komentujący są pod wpływem czekam z niecierpliwością na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Autor tego dzieła jak i komentujący są pod wpływem Panowie, można się dołączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Mam wrażenie, że Autor tego dzieła jak i komentujący są pod wpływem czekam z niecierpliwością na dalsze postępy - jesteśmy na ciągu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2013 Sami pijacy cholera na tym forum......:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Tia, modelarstwo to radosne hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2013 CD mozolnego składania do kupy w całość.... Zakupiłem dwa myśliwce zero będą leżeć przemielone w ładowni wspólnie z beczkami - takie fotki znalazłem w rzeczywistości. Widok na całość... W przeciwieństwie do Yantoma u mnie mogę zaszaleć z roślinnością , zarówno na wraku jak i dnie. Dno zrobione z szpachli z tuby,większą kupę kamieni obrosną korale.... Batyskaf będzie w bardziej spokojnej pozycji pływackiej - teraz go założyłem na sucho, możliwe że umieszczę go niżej że niby bada ładownie. Inna wersja montażu to cieńszy drut od przodu - imitacja kabla od mini robota i mini robot ginący w ładowni ...... Samoloty będą pokiereszowane w podobny sposób jak MZero specjalisty od dewastacji , czyli wręgi skrzydeł na wierzchu itp. Nadbudówka z tyłu prawie ukończona, na górnym pokładzie zrobie imitacje dwóch karabinów P-lot Dzióbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Inspirujące! Fajnie się prezentuje taka zagracona ładownia. Co do batyskafu to jednak byłbym za cieńszym drutem i minirobotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Zdecydowanie wersja z mini robotem w ładowni A jeśli chodzi o samoloty, MZero pokazuje je z wręgami na wierzchu z prostej przyczyny: powierzchnie sterowe miały kryte płótnem Co zresztą tutaj bardzo pasuje, materiał już dawno zgnił, została tylko pordzewiała blacharka A co do rdzy, ta farbka to coś pięknego: http://vanaheim.pl/pl/farby-citadel-technical/5470-citadel-technical-typhus-corrosion.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2013 Forest a masz gdzieś przykład tej farby w praniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 A proszę bardzo http://vanaheim.pl/news/entry/127-test-farb-citadel-technical-2013.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimes Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Zastanawia mnie co w tym wypadku sprawia większą frajdę- robienie modelu czy pozyskiwanie materiałów do budowy Zapowiada się bardzo fajnie. Powiedzenie że modelarz to skrzyżowanie śmieciarza z Mc Gayverem jednak nie wzięło się z niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2013 Inspirujące! Fajnie się prezentuje taka zagracona ładownia. Co do batyskafu to jednak byłbym za cieńszym drutem i minirobotem. Niestety to może być problematyczne..... 1) Kabel od rova w rzeczywistości to światłowód i nawet najcięszy stalowy drut będzie w tej skali , grubości ludzkiego uda. O lataniu batyskafu razem z drutem podczas transportu nie wspomnę. 4) Montaż batyskafu to konstrukcji statku wykluczony - jest delikatna, myślę też nad zakupieniem cienkiej szklanej rurki i nią połączyć batyskaf z podłożem - może to być mniej widoczne niż drut... Miło mi poinformować że na pokładzie wyląduje taki o to delikwent ... oczywiście nie ta skala ale dojdzie warstwa narostu i będzie ok. http://www.airfix.com/shop/military-vehicles/176-military-vehicles/a01319-type-97-medium-tank-chi-ha-176/ Japończycy często wozili na pokładzie zewnętrznym... Plus chciałbym dowalić resztki ciężarówki Inspirujące! Fajnie się prezentuje taka zagracona ładownia. Co do batyskafu to jednak byłbym za cieńszym drutem i minirobotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2013 Powolutku do przodu.... Główna część "krzaczorów" zainstalowana , pewnie jeszcze dojdą w kilku miejscach + trochę koralowców ( fajna posypka Fallera) Prace skupiły się teraz na samolotach....i przygotowaniu ich do wkomponowania w ładownię... Zagruntowałem sam statek bo proszek to jednak delikatna struktura oraz przy okazji powoli wprowadzę kolorystkę - ciężko się maluje zwłaszcza w zakamarkach Dach mostka nadal niezamocowany dlatego takie szpary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 nieasmowite! ale samolot w ładowni nie powinien być trochę porośnięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 nieasmowite! ale samolot w ładowni nie powinien być trochę porośnięty? Będzie , nawet nie jest przymocowany jeszcze - składam go do kupy maluje i dopiero będzie wmontowany w ładownie, dojdą jeszcze beczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi