smk_szkwal Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Filipie, tu nie chodzi o szczegóły (bo jak pewnie wiesz kalki do polskich malowań w zestawach MF i PFM mają błędy, Bisowi się nie przypatrywałem). Widać, że Czesi nas lubią (podobnie w Spitach). Czekamy na PF i może malowanie z Łasku. W bis też... Dla mnie hitem są cyfry wPFM Jak dla mnie, jak mają tak robić, to lepiej niech nie robią. Tak bardzo nas lubią, ze wszystko dostajemy w ostatniej kolejnosci. Ot to... Model jest już na Eduard Store za bagatela 38,21 Euro po rabacie, na Ebayu jest jż w Niemczech więc pewnie w ciągu 2 dni bedzie w UK. U nas ponoć początek grudnia, ale nie zdziwiłbym sie jak będzie na święta. Nie jesteśmy targetem... A propopo Wesołyś Świąt wszystkim pozytywnie zakręconym modelarzom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 [...]A propopo Wesołyś Świąt wszystkim pozytywnie zakręconym modelarzom No masz - prawie jak radio, które w połowie listopada nas bombarduje Georgem Michaelem śpiewającym "Last Christmas" i Mariah Carey "All I want for Christmas is you". Dobra, nieważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Ładnie im te zasobniczki wyszli, mam nadzieje, ze równie ładnie sie zejdą. Chyba na dwóch nie poprzestanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Tu również są błędy w malowaniu 1423- primo- nie wczesne lata 80-te, ale 1992r. Po drugie primo- szachownica odwrotnie. Niebawem wszędzie będą pokazywać obecne położenie jako jedynie słuszne. Fuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 To prawda, nie zwracam jednak na to uwagi, bo planuje 1125 i 2301. (No i chyba jeszcze tego bolszewika pudelkowego, fajne kamo) Czy w 1125 i 2301 wnęki podwozia i pokrywy podkadłubowe były szare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Czy w 1125 i 2301 wnęki podwozia i pokrywy podkadłubowe były szare? Z tym było różnie. Co "przejścia" (czyli obsługi wiosna/ jesień) mogło być inaczej. Wszystko zależało od farby jaką miał dany technik pod ręką lub jaką wydano na hangar. Jeśli będziesz robił samoloty z okresu 1991- 1992, to mam je udokumentowane dość dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Gdyby nie stanowilo to problemu, to bardzo prosze o materialy dotyczące tych dwoch egzemplarzy, przyjmę każdą ilość;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Z tym było różnie. Co "przejścia" (czyli obsługi wiosna/ jesień) mogło być inaczej. Wszystko zależało od farby jaką miał dany technik pod ręką lub jaką wydano na hangar. Jeśli będziesz robił samoloty z okresu 1991- 1992, to mam je udokumentowane dość dokładnie. Jak bym się przyłaczył do prośby Kolegi manasa , czy nie będzie to stanowić problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 To i young w kolejce czeka jako pierwszy. Zrobię tak- wolnym czasem powrzucam tutaj zdjęcia posegregegowane wg samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2013 Ekstra! To ja też się piszę Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Rura ocp w eRze jest taka sama jak w eMeFie, tylko bez skrzydelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 A nie taka jak w PFM tylko przeniesiona w bok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 A nie taka jak w PFM tylko przeniesiona w bok? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Ale "wygięta" jak w mf czy prosta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Jeden będzie widział lekko zakrzywioną, drugi prostą, a jeszcze kolejny wygiętą lekko w miejscu mocowania na kadłubie. Masz porównanie , jak dla mnie to trochę się róznią kształtem . MF-R OCP Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Po skrzydełkach istotny jest też zapasowy OCP. Całkiem inny niż w MF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Jest już na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Po skrzydełkach istotny jest też zapasowy OCP. Całkiem inny niż w MF. Mam juz R-a i zapsowy OCP jest w zestawie prawidlowy czyli taki jak w wersji PFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Jest w ramkach, ale na instrukcji jest błąd- element D68, czyli zapas z MF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Zapowiadane kalki do MiGów-21 R znanego producenta. Moją uwagę przykuła wielkość godełka Asteriksa kopiącego wilka w .... na samolocie 1311. Pozwoliłem sobie przenieść godło w sąsiedztwo numeru i porównać z oryginałem: Miejmy nadzieję, że autorzy w porę wprowadzą poprawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Cinek, a skąd wziąłeś szczękę z białymi zębami? Do numerów z kalkomanii nie pasuje. Białe miał jako jedyny eR n/b 2111. Gdyż żółtej zabrakło. A z kolei żółte to był przymus, gdyż wtedy białej nie było pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Mariusz, kalki nie są moje, grafika pochodzi z facebooka ModelMakerDecals :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Mariusz, kalki nie są moje, grafika pochodzi z facebooka ModelMakerDecals :-) Sorry Cinek. Ty był takiego gniota nigdy w życiu nie skompilował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Sà juz w zapowiedziach w Martoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Na tym powszechnie znanym dwuczęściowym wideo z lotów 32go, wygdląda, jakby szczeki na 1101 byly takiego samego "kroju", jak te na 1423- dobrze widze czy powinienem isc do lekarza od oczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi