Forest Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Podpisuję się pod wypowiedzią poprzednika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Świetnie się prezentuje. Moje Gratulacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 No cóż zacny kolego,model fajniuchny ,może nie z mojej bajki aż tak...aaale wiem co masz w planach ...i wiem,że będą lepsze,bo to widać w twoim potencjale np.wszelakich przeróbek...jest naprawdę fajnie-gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Siemka! Łałałyła... Dobry jest. Messer wyszedł Ci extra fajnie. Gratuluję, może się podobać, tym bardziej, że ogrom pracy , który w niego włożyłeś widoczny jest na tyk pięknych fotkach. Czekam na więcej Twoich modeli, jest co podpatrzeć. Pozdro Krzych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Ja już kilka razy Kolegę chwaliłem nie tylko tu, ale i w grupie tematycznej na twarzoksiążce, do której serdecznie zapraszam fanów lotnictwa II Wojny Światowej. Oto link do grupy, wszyscy są mile widziani: https://www.facebook.com/groups/594854903893414/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 A ja po obejrzeniu mam mieszane uczucia i ... pewien problem z oceną. Po pierwsze podziwiam wkład pracy w rozebranie modelu tu i ówdzie (co widać) oraz w wykończenie wnętrza kadłuba (czego nie widać w gotowym modelu). Po drugie imponuje mi odwaga, bo włożenie tyle pracochłonności w model z zimowym malowaniem, które jest bardzo trudne do odtworzenia wiązało się ze sporym ryzykiem i niepewnością. Taki typ wykończenia omijają nawet doświadczeni modelarze! Po trzecie... Zimowe malowanie jest samo w sobie w pewien sposób "niechlujne" i to udało Parazo oddać, bo model ociera się właśnie o granicę pewnej "niechlujności". Trudno orzec czy taki był zamiar autora czy też tak się przypadkiem złożyło, w każdym razie model w tym przypadku się broni. Co do wykończenia to brakuje washa w liniach podziałowych, szczególnie na powierzchniach dolnych i dla oddzielenia powierzchni sterowych. Ciekawa praca, podoba mi się, choć akurat sam robię modele w odmienny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Jak dla mnie to model genialny po względem malowania. Do tego ładne zdjęcia i całość pięknie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Mnie się podoba. Malowanie zimowe fajnie wyszło a nie jest to taka prosta sprawa, ja zimowe malowania omijam szerokim łukiem. Gratuluję ___________________________________________________________________ Na warsztacie: Reggiane Re.2000 - Italeri 1/72 - ukończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Dla mnie bomba ! . Gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Czekamy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Wiem że teraz podpadnę pewnej grupie lubiącej technikę zwaną washem, ale nie podoba mi się to. Co ciekawe, zacząłem robić wash na tym modelu, ale ciemnie linie podziału mi się nie podobały i zmyłem to w pierniki w przeciwieństwie do preshadingu, który tu akurat się schował ale podoba mi się i wygląda według mnie dużo bardziej naturalnie niż ciemne kreski. Jedno jest pewne, przydałby się do oddzielenia lini sterów, to jeszcze poprawię bo faktycznie za mocno sie zlewają z resztą modelu. Nikomu nie podpadasz, każdy modelarz ma prawo do wyboru środków jakie zastosuje przy wykonaniu modelu. Ja np nie stosuje preshadingu, bo uważam że jest nazbyt pracochłonny i wymaga sporej uwagi przy kładzeniu odpowiedniej warstwy farby. Przy tym sam efekt cieniowania mi się podoba, choć uważam że bywa często nadużywany patrząc na zdjęcia prawdziwych samolotów... Co do washa, nie do końca jest to kwestia gustu. Porównaj jak wygląda zacienienie przy szczelinie steru kierunku na prawdziwym samolocie a jak wygląda to na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Podoba mi się Wprawdzie żaden ze mnie fan niemieckich maszyn ani zimowych malowań, ale widać wkład pracy i udany efekt - ja się długo jeszcze nie odważę na zimówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 co tu duzo gadac zdolniacha z ciebie fajnie to poskladales razem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Parazo, wcale nie zamierzam Cię do niczego namawiać. Pewnie że można się pobawić kontrastem w Photoshopie zamiast washować model, efekt będzie podobny... A swoją droga tak a propos zdjęć, to postaraj się w przyszłości zwrócić uwagę na ten element, bo niektóre są źle wykadrowane i brakuje im głębi ostrości. Poza tym wygląda, że nie możesz się zdecydować na tło i raczysz nas wszystkimi możliwymi wariantami eksperymentów w tym zakresie. To nie sprzyja oglądaniu i ocenie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi