M.A.V. Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia (edytowane) 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: @M.A.V. i tak już puszcza ładny brokuł na moje oko to jakiś Marcello się struga EDIT --------------- no i gdzie warsztat dla potomnych ?? Edytowane 4 Stycznia przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Słuszność ma Twoje oko Galeria będzie, warsztatować nie ma za bardzo czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia (edytowane) jeszcze włoszczyzna..... w zapowiedziach było już od jakiegoś czasu - tu jest inbox i recka : http://www.modelwarships.com/reviews/ships/it/dd/ThetisAscari-350-tm/ThetisAscari.html EDIT --------------- kilka nowych o.p. w bułgarskim druku 3D : dodatkowo w juesej struga się ostatni z serii kultowych V-boatów ( a w zasadzie pierwszy typ - B ) (ma być dostępny luty-marzec) EDIT 2 -------------------- dla wielbicieli wintydży Airfix zapowiedział w 2025 wznowienie swoich strucli z lat 70tych EDIT 3 -------------------- jeszcze Bułgar zapowiedział reedycje swojego Sauro tym razem kadłub nie będzie żywiczny i blach też nie będzie ---> wszystko w druku 3D EDIT 4 ----------------- W dniu 11.12.2024 o 17:53, Szydercza Gała napisał: Wypas Zbychu, może dałbym radę przełamać włoskOM klONtFe Caproni B.72 już dostępny w sprzedaży Edytowane 18 Stycznia przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Strasznie szortranowe toto i nie w pozytywnym sensie ClearPropa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Jeszcze kilka nowości OP z OKB Grigorov 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia IJN Takao od Very Fire\Beaver w 1:350 będzie rozsyłany przez producenta podobno od 15 lutego. Ciekawe czy wcześniej pojawią się jakieś inboxy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia (edytowane) Od Trąbki drugi z serii Didosów już dostępny, a nawet wylądował u mnie już na półce W promocji w Modeledo kosztował ok. 280 zł + wysyłka Czyli HMS Argonaut. W stosunku do poprzednika - HMS Naiad, model ma lub powinien mieć m.in.: - nieco inny mostek - inną konfigurację lekkiego uzbrojenia przeciwlotniczego - nieco krótszy tylni komin (chyba) Generalnie drobiazgi. Przy okazji wspomnę, o dostępnych waloryzacjach (acz przeznaczonych do Naiada. Jest pokład drewniany, a także konkurencyjne zestawy wydruków 3 D belgijskiego (chyba) producenta Swordfish Models oraz dostępny m.in. na Ebay i w Hobbyeasy zestaw nieznanej mi firmy YZM. Nic tylko zakasać rękawy, siadać, robić... Michał Edytowane 23 Stycznia przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 2 godziny temu, Dudzio napisał: IJN Takao od Very Fire\Beaver w 1:350 będzie rozsyłany przez producenta podobno od 15 lutego. Ciekawe czy wcześniej pojawią się jakieś inboxy. Coś tu jest niewiele ale jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Maja piękne nity łączenia na burcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Poczekam na Myoko, ale kadlub ma potencjal zeby go fajnie zmalować. Michu tyle sie naczytalem jakie te Didosy sOM zajebiste i jak Fszyscy na nie czekajO, że teraz oczekuje przynajmniej 5 relacji... od jutra 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Michu tyle sie naczytalem jakie te Didosy sOM zajebiste i jak Fszyscy na nie czekajO, że teraz oczekuje przynajmniej 5 relacji... od jutra Aye, Aye, Sire! Nie od jutra i ja to tylko jeden, ale będzie. Wena i zainteresowanie tymi sprawami po pół roku modelarskiej impotencji powoli i nieśmiało wraca. Ale na razie poszedłem z motoryzacyjnem duchem czasu, czyli w downsizing. Innemi słowy, bzykam się z tą PRZczołOM. A że Żona powiedziała, że najpierw się muszę skończyć bzykać z jednym, zanim się zabiore za inne, no to wyboru nie mam i muszę kończyć, com nieopatrznie zaczął. Więc póki co z Argonautem myziam się tylko przez folijkie. Żeby jakiejś skuchy nie było, jak Żona nas nakryje. Edytowane 22 Stycznia przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia A co to za partyzantka Michu? Nie robiłem relacjiz Provany, bo tam nie było czego relacjonować, ale ten komar to co innego. Będzie woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: A co to za partyzantka Michu? Nie robiłem relacjiz Provany, bo tam nie było czego relacjonować, ale ten komar to co innego. Będzie woda? Raczej będzie sobie stał na tej podstawce, na której stoi. Warsztatu nie ma, bo nieregularnie i wolno mi on idzie oraz niełatwo. Pozwalam sobie też odpuszczać pewne sprawy, a to jednak wstyd tak się z tym obnażać. Będzie galeria jak skończę, z jakimiś rozszerzonymi uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacek Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia Witam A to już widzieli? https://www.zbudujdarmlodziezy.pl/#kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sampo Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 2 godziny temu, wacek napisał: Witam A to już widzieli? https://www.zbudujdarmlodziezy.pl/#kolekcja Widzieli! ok ja widziałem. I szybko zrobiłem kalkulację. Za pierwsze 4 tomy prawie 70 zł , a dwa są w gratisie. Kolejne 8 tomów to nawet nie jest cały kadłub. Czyli szybko licząc nim dojdzie do zwodowania koszty wyniosą ponad 500 PLN, a pewnie dojdą bliżej 1000... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 4 godziny temu, Sampo napisał: Widzieli! ok ja widziałem. I szybko zrobiłem kalkulację. Za pierwsze 4 tomy prawie 70 zł , a dwa są w gratisie. Kolejne 8 tomów to nawet nie jest cały kadłub. Czyli szybko licząc nim dojdzie do zwodowania koszty wyniosą ponad 500 PLN, a pewnie dojdą bliżej 1000... Ale z ciebie optymista! 140 numerów po 43 zł, czyli ok. 6000 zł. To standard w gazetkowych kolekcjach do składania. Niestety jest też w umowie zastrzeżenie, że w przypadku inflacji cena może wzrosnąć w trakcie trwanie kolekcji, więc tak naprawdę nigdy nie wiesz, ile wyjdzie koszt końcowy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 1 minutę temu, Agnieszka napisał: Ale z ciebie optymista! 140 numerów po 43 zł, czyli ok. 6000 zł. To standard w gazetkowych kolekcjach do składania. Niestety jest też w umowie zastrzeżenie, że w przypadku inflacji cena może wzrosnąć w trakcie trwanie kolekcji, więc tak naprawdę nigdy nie wiesz, ile wyjdzie koszt końcowy. Takie kolekcje to omija się szerokim łukiem. Ale dla tych co usilnie to CHCOM to pocieszę za jakiś czas znajdziecie pewnie te magazyny już skolekcjonowane przez innych na ebay …tak samo jak to było z Titanicem….ludzie tracą cierpliwość do takich wydań … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sampo Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 2 godziny temu, Agnieszka napisał: Ale z ciebie optymista! 140 numerów po 43 zł, czyli ok. 6000 zł. To standard w gazetkowych kolekcjach do składania. Niestety jest też w umowie zastrzeżenie, że w przypadku inflacji cena może wzrosnąć w trakcie trwanie kolekcji, więc tak naprawdę nigdy nie wiesz, ile wyjdzie koszt końcowy. Napisałem, że 1000 zł to spokojnie sam kadłub Co swoją drogą jest to dla mnie fascynujące, że takie kolekcje jeszcze mają wzięcie. Dobry model żaglowca np. z Artesania Latina można znaleźć za około 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 14 godzin temu, Sampo napisał: Napisałem, że 1000 zł to spokojnie sam kadłub Co swoją drogą jest to dla mnie fascynujące, że takie kolekcje jeszcze mają wzięcie. Dobry model żaglowca np. z Artesania Latina można znaleźć za około 1500 zł. Ale z drugiej strony niekiedy nie ma alternatywy, jak w przypadku Daru Młodzieży. W tym momencie najlepszy model i to w większej skali, to model kartonowy w 1:100, ze wszystkimi dodatkami wyjdzie kilkaset zł. Podstawowy problem z tym wydaniem gazetkowym, to dziwna skala i kadłub z drewnianych klepek, który trzeba szpachlować i malować, a z tym jest problem. Jest to w końcu jednostka współczesna i kadłub powinien być metalowy jak w Bismarcku czy Titanicu. Nawet nie wiecie ile osób się na to rzuca, np. dziadkowie kupują wnukom prenumeratę, myśląc, że dzieciak się wciągnie i będą razem składać. Kiedyś takie modele pojawiały się raz na pół roku, teraz to już co miesiąc wychodzi nowy model, głównie samochody. Widocznie jest na to rynek i mamy bogatych modelarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia oj każdy chce model żaglowca, ale nie każdy ogarnie go z instrukcją i całym całkiem skomplikowanym procesem budowy, a tu co jakis czas dostajesz kilka czesci i sobie je złozysz, nad całym planem czuwa wielki brat - ja zakładam iż tu jest sukces tego rodzaju modeli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Czyżby wskrzeszenie Flagmana ? U-boot typ IX C wczesny , 4 różne kioski , blaszka "Mikroprojekt" , kalki 34 opcje dla 24 okręów od Behemota> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano Czwartek o 22:43 Share Napisano Czwartek o 22:43 hms victory 1/700 ciekawe https://squadron.com/1-700-neverland-hobby-hms-victory-sailing-ship-w-interior-dx-version-preorder/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu dla wielbicieli dildosów będzie pakiet dodatków : tu szczegóły : https://www.swordfishmodels.com/product-page/upgrade-kit-for-hms-naiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi