Jędrek Napisano 10 Września 2009 Autor Share Napisano 10 Września 2009 ... a spotkaliście się może już z tym modelem? (..) Czy ktoś coś wie więcej na jego temat? mam go w posiadaniu, całkiem ładny i prosty model Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoleski Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Jędrek a zrobisz małego inboxa w wolnej chwili? Jestem zainteresowany nim bardzo... Powiedz mi kiedy go udało ci się ustrzelić i gdzie ile zapłaciłeś itp... Obszukałem większe sklepy internetowe jakie znam w Polsce i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Września 2009 Autor Share Napisano 10 Września 2009 Powiedz mi kiedy go udało ci się ustrzelić i gdzie ile zapłaciłeś itp.. w hobbyeasy, za ile dokładnie to nie wiem - brałem kilka rzeczy in-boxa nie obiecuję, na szybko mogę podesłać fotkę zawartości, podaj maila na PW Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Września 2009 Autor Share Napisano 11 Września 2009 Prinz Eugen jest już w sprzedaży, lada moment będzie też Trumpkowy Admirał Graf Spee (model z Academy jest już w sklepach ale nie naszych jeszcze) pokazały się zapowiedzi kolejnych modeli Aoshima 1:350 Kinu 1943 i Nachi 1943 Hasegawa zapowiedziała dwa zestawy blach (A i B) do krążowników typu Agano 1:350 odnoszę wrażenie, że po chwilowym zwolnieniu w ukazywaniu się nowości mamy do czynienia z przyspieszeniem, 700-tkę przestałem śledzić może poza wspomnianą zapowiedzią Revell Colombo Express i Queen Mary II w tej skali EDIT: zapomniałem o dwóch rzeczach Lion Roar - ukazał się nowy produkt tej firmy: drewniany pokład do Bismarcka 1:350 Flyhawk 1:350 obiecuje, że po zestawie do Kongo Aoshima pokaże się również zestaw do modelu Fujimi, przedtem jednak ma się ukazać zestaw do Richelieu Trumpetera w tej samej skali Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 No, zaczyna się jesienny wysyp Dodajmy do tego Soryu w 1/700 z Aoshimy w październiku i Mogami z Tamiyi w 1/350 w grudniu (wersja "pełnodziałowa" ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 i Retake Version Maya 1944 Aoshima 1:350 KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 To wszystko "new tooling" od Fujimi: http://www.hlj.com/product/FUJ43089 http://www.hlj.com/product/FUJ41016 http://www.hlj.com/product/FUJ42148 oraz full hull dwóch świetnych zestawów: http://www.hlj.com/product/FUJ42014 http://www.hlj.com/product/FUJ42018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Myoko już do kupienia. http://www.cyber-hobby.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=6496 Dodanie daty sugeruje, iż będą jeszcze inne wersje. Czy ten okręt przechodził jakieś znaczące modernizacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Dodanie daty sugeruje, iż będą jeszcze inne wersje. Czy ten okręt przechodził jakieś znaczące modernizacje ? Jest już zapowiedziany Nachi w wersji na 1943 r. Myoko od 1941 r. nie przechodził poważniejszych modyfikacji - praktycznie tylko japoński późnowojenny standard czyli wzmacnianie artlerii plot 25 mm, dodawanie aparatury radarowej, spawanie bulajów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Września 2009 Autor Share Napisano 15 Września 2009 Aoshima zapowiedziała fajne rakietowe maleństwa 1:700 JMSDF Missile Craft Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 Jak widać na modelwarships Dragon zapowiada Scharnhorsta w 1/350 ! W takiej jakości jak Buchanan i Gearing to powinien być przebój. Ten okręt zawsze był wysoko na liście oczekiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 Wow! Niezła nowina. Dołączę się do Jędrka: Gdzie to wszystko trzymać? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Września 2009 Autor Share Napisano 17 Września 2009 na modelwarships coś się o Fuso przebąkuje i plotkuje KLIK mnie natomiast zastanawia czemu w Hobbyeasy nie widać okrętowych nowości Aoshima, inne się pojawiają, okrętowe nie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 17 Września 2009 Jak widać na modelwarships Dragon zapowiada Scharnhorsta w 1/350 ! W takiej jakości jak Buchanan i Gearing to powinien być przebój. Ten okręt zawsze był wysoko na liście oczekiwań.Zapiszę się na pewno na listę kupujących. Ktoś byłby również chętny? modelwarships coś się o Fuso przebąkuje i plotkujeA ten Fuso to od kogo i w jakiej skali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Września 2009 Autor Share Napisano 17 Września 2009 Scharnhorst i dla mnie jest jednym z ciekawszych okrętów mimo, że niemiecki poza tym myślę iż produkcja Dragona będzie dość interesująca Fuso oczywiście w 350-tce, puszczona i niepotwierdzona jeszcze plotka o tym iż miałby go wydać któryś z chińskich producentów Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 Scharnhorst i dla mnie jest jednym z ciekawszych okrętów mimo, że niemiecki Oj tak, sylwetkę ma bardzo ładną. I jeszcze ten jego "łatkowany" kamuflaż z okolic 1942 r... Tylko w 1:350 trochę duży będzie. Fuso oczywiście w 350-tce, puszczona i niepotwierdzona jeszcze plotka o tym iż miałby go wydać któryś z chińskich producentów. Kolejna ciekawa zapowiedź. Wśród pancerników IJN Fuso i Yamashiro z tymi swoimi pagodami wysokimi na 46m były chyba najbardziej "japońskie". No i jest do nich dobra dokumentacja od J.Skulskiego. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 To ja mam takie małe pytanie, czemu tak mało rodzimej produkcji żywicznej formy Niko na forum? Nigdy nie miałem tego w ręce, widziałem tylko recenzje i gotowce, czy to warte jest zachodu? Produkują przecież wiele ciekawych modeli, których nikt inny nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 18 Września 2009 I jeszcze ten jego "łatkowany" kamuflaż z okolic 1942 r... Te "ciapki", cętki czy jak je nazwać, mogą stanowić nie lada wyzwanie dla modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 mnie natomiast zastanawia czemu w Hobbyeasy nie widać okrętowych nowości Aoshima, inne się pojawiają, okrętowe nie Jędrek He, he czyżbyś Jędrek polował na Nagarę tak jak ja? Fuso? Yes, Yes, Yes - cytując klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 To ja mam takie małe pytanie, czemu tak mało rodzimej produkcji żywicznej formy Niko na forum? Nigdy nie miałem tego w ręce, widziałem tylko recenzje i gotowce, czy to warte jest zachodu? Produkują przecież wiele ciekawych modeli, których nikt inny nie robi. Zależy który, oczywiście to żywica więc w porównaniu do plastiku to wyższa szkoła sklejania. Sam sklejałem ORP Orzeł z tej firmy (jest na forum galeria), a ponieważ był to model szybki i mało skomplikowany trudno mi oceniać całość. A recenzje mają zazwyczaj całkiem dobre. P.S. Ciekawy mają konkurs na stronie: http://www.nikomodel.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 To ja mam takie małe pytanie, czemu tak mało rodzimej produkcji żywicznej formy Niko na forum? Nigdy nie miałem tego w ręce, widziałem tylko recenzje i gotowce, czy to warte jest zachodu? Produkują przecież wiele ciekawych modeli, których nikt inny nie robi. Zależy który, oczywiście to żywica więc w porównaniu do plastiku to wyższa szkoła sklejania. Sam sklejałem ORP Orzeł z tej firmy (jest na forum galeria), a ponieważ był to model szybki i mało skomplikowany trudno mi oceniać całość. A recenzje mają zazwyczaj całkiem dobre. P.S. Ciekawy mają konkurs na stronie: http://www.nikomodel.pl/ Ceny też nie są najniższe, ale nigdzie indziej w 1:700 nie dostanę np Błyskawicy na której mi zależy, krążowniki mają już w cenach gdzie inne firmy na wtryskarkach żądają 240 zł za skalę 1:350 Z żywicą miałem coś tam do czynienia, ale nie na skalę modelu - wiem, że jest łamliwa (krucha) i trudniejsza w operowaniu niż polistyren. Natomiast mnie zaciekawiła sama też oferta i względnie wysoka jakość (może czasem wyższa niż formy wtryskowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 O ile niszczyciele i okręty podwodne są w całkiem akceptowalnej cenie (oczywiście biorąc uwagę mają załączoną blaszkę) to co większe pozycje są w cenie zaporowej, ale akurat widać że te są one bardziej przeznaczone na eksport. Chociaż np. ORP Condrad (od pewnego czasu mnie korci na ostatni krążownik PMW) pod względem cenowym wypada całkiem kusząco. A tak ma wyglądać Yamato w 1/500: http://mokehana.blog34.fc2.com/blog-entry-59.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Września 2009 Autor Share Napisano 18 Września 2009 To ja mam takie małe pytanie, czemu tak mało rodzimej produkcji żywicznej formy Niko na forum? Nigdy nie miałem tego w ręce, widziałem tylko recenzje i gotowce, czy to warte jest zachodu? Produkują przecież wiele ciekawych modeli, których nikt inny nie robi. 700-tka, żywica, tylko do linii wodnej... z tych trzech powodów nie kupiłem żadnego ale jak wejdą w 350-tkę z takimi tematami to kto wie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 scharnhorst- pierwsze rysunki http://www.modelwarships.com/reviews/ships/dkm/bc/scharnhorst-350-pre/dragon-poster.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Tutaj można zobaczyć wypraski Colombo Express od Revella w 1:700, ciekawe, czy któraś firma pokusi się o wypuszczenie blaszek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi