Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Czerwca 2010 Super Moderator Share Napisano 30 Czerwca 2010 Warto poczekac i miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Bronco Models zapowiedziało LCS-2 w skali 1:350 http://www.cybermodeler.com/news/news100713a.shtml chyba odłożę kaskę i sobie sprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Doczekaliśmy się reszty reszty rodzinki typu "Kongo",: http://www.fujimimokei.com/prod_syosai/hiei.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 No i mamy w Polsce Zuikaku Fujimi 1:350. Cena wysoka , w martoli 1300 na allegro prawie tysiąc. Wersja z 1944 roku z wyrzutniami rakiet niekierowanych i z zielonkawym kamuflażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 HobbyBoss wydal model brytyjskiego okretu podwodnego HMS Astute w skali 1/350. Wiecej: http://www.hobbyboss.com/83509.htm Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Ja tam ostrzę sobie zęby na coś takiego: Cena w Martoli 178 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 http://www.martola.com.pl/pl1391/produkty33795/uss_bb_39_arizona z biuletynu z Martoli... kusi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Marwaw wierzysz Airfixowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Mysle ze to nie jest kwetia wiary... http://airfixtributeforum.myfastforum.org/viewtopic.php?t=18612 Ja czekam na paczke z HMS Trafalgar (A03260) tego producenta. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Skoro robią okręty na poziomie to dlaczego tak paprzą figurki i pojazdy ,samoloty. Choć nigdy nie ryzykowałem to wiele się na ten temat nasłuchałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Sierpnia 2010 Super Moderator Share Napisano 8 Sierpnia 2010 http://www.martola.com.pl/pl1391/produkty33795/uss_bb_39_arizonaz biuletynu z Martoli... kusi... Oj, kusi kusi..... hahahhaahh Nie wiem czy sie nie skuszę na niego choc w planach w czesniej jest kilka innych zakupow m.in Scharnhorst od Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Nie wiem w jakim temacie mam to napisać, więc zrobię to tutaj. Ostatnio mam przerwę w modelarstwie i nie wiem czy kiedykolwiek do niego jeszcze wronę. Ale mam głowę pełną pomysłów. Pomysłów, którymi chcę się podzielić, bo wiem że są wśród Was zdolni ludzie i będą w stanie to wykonać. W modelarstwie morskim w odróżnieniu od pancernego czy lotniczego oprócz super efektów eksploatacji jest bardzo mało uszkodzeń, zniszczeń. W relacjach z konkursów czy wystaw bardzo rzadko można zobaczyć jakąś dioramę morską z akcją. wszystkie to takie same dioramki ze statkiem na podstawce lub tylko z morzem. Raz mi się rzuciła w oczy jakaś dioramka pokazująca awaryjne wynurzenie atomowego okrętu podwodnego. Była super. Napiszę kilka pomysłów, a Wy możecie powiedzieć, czy są wykonalne. - okręt w ostrym skręcie, pochylony na bok, wieże artylerii obrócone do strzału. Oczywiście mowa o mniejszych okrętach, jak niszczyciele czy max lekkie krążowniki. - lotniskowce - zawsze widzę lotniskowce na paradzie. Samoloty w równych rządkach i tyle. A może jakieś lądujące/startujące samoloty. Windy w połowie drogi itp. A z 2 WŚ, może jakieś trafienia w pokład, spalone samoloty. Wiem, że jest to ekstremalnie trudne w tych skalach, ale chyba warte wysiłku. efekt może być niesamowity. - uszkodzenia większych okrętów. Np USS Helena z urwanym dziobem itp. Dziury w kadłubie, zniszczone nadbudówki. Fotek, szczególnie z Pacyfiku jest sporo. - jak pierwsza propozycja ale z wybuchem obok czy to bomby lotniczej czy artylerii innego okrętu. - niszczyciel taranujący U-Botta. - okręty podejmujące tratwy z zatopionego statku/okrętu - oblodzone okręty na trasach atlantyckich czy arktycznych konwojów. Może na razie tyle. Głowę mam pełną pomysłów. Część z nich już trafiła do jednego z modelarzy zajmujących się pancerką. Jak ktoś ma problem z wymyśleniem dioramki a ma jakiś model. Dajcie mi znać. Coś znajdę na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Sierpnia 2010 Super Moderator Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Głowę mam pełną pomysłów.Szkoda ze zerwales z modelarstwem - byloby kilka fajnych relacji do śledzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Pomysly super i wbrew pozorom możliwe do wykonania. Tylko dość praco i czasochlonne. Co do Illustroriusa, to mi się zawsze ten okręt podobal i kupilbym go nawet jeżeli bylby to mega potworny gniot. Kupilem Polę z Hobby Bossa, która jest bardzo slabym zestawem, ale wspanialym tematem. Gdy dowiedzilem się o najnowszym dziecku Airfixa przetrzepaem neta i znalazlem między innymi relację, jaką zamieścil Pawel i jeszcze kilka innych. To zadecydowlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Marcinie - nie tyle co zerwałem, ale mam dłuższą przerwę. Nie wiem czy wrócę. Część niesklejonych modeli pewnie sprzedam. Zatrzymam tylko te spod znaku - muszę mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 - uszkodzenia większych okrętów. Np USS Helena z urwanym dziobem itp. Dziury w kadłubie, zniszczone nadbudówki. Fotek, szczególnie z Pacyfiku jest sporo. Coś takiego : http://www.modellversium.de/galerie/5-schiffe-ww2/5027-uss-minneapolis-ca-36-trumpeter.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Sierpnia 2010 Super Moderator Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Część niesklejonych modeli pewnie sprzedam.Walnij do mie na PW jesli ustalicz co chcesz uplynnic - moze sie dogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Sebaar - właśnie o takie rzeczy chodzi Marcin - jak tylko sprawdzam swoje zapasy tutaj i w Polsce, to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Ja tam ostrzę sobie zęby na coś takiego: Cena w Martoli 178 zeta. Ciekaw jestem kiedy zestaw będzie dostępny w sprzedaży bo od kiedy się pojawił wisi z adnotacją niedostępny. Tak na marginesie to cena jest bardzo przystępna, jak widziałem nowe zapowiedzi innych producentów to trochę się załamałem widząc w jakim tempie podnoszą ceny za swoje produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Następny pomysły: - tonący okręt, z uszkodzeniami. - okręt w uniku a tuż koło burty, pod powierzchnią torpeda. Wiem, że to w Irlandii, ale będę robił zamówienia modeli do sklepu, więc sprawdzę dostępność tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Tu można zobaczyć Arizone w skali 1/200 i nie tylko od Trumpetera w dziale What's New z wystawy IPMS. http://www.modelwarships.com/index1.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Ja tam ostrzę sobie zęby na coś takiego: Cena w Martoli 178 zeta. Ciekaw jestem kiedy zestaw będzie dostępny w sprzedaży bo od kiedy się pojawił wisi z adnotacją niedostępny. Tak na marginesie to cena jest bardzo przystępna, jak widziałem nowe zapowiedzi innych producentów to trochę się załamałem widząc w jakim tempie podnoszą ceny za swoje produkty. Właśnie przed chwilą wróciłem z Krakowa i model ten widziałem w sklepie modelarskim przy rynku... niestety nie zwróciłem uwagi na cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Kolejny pomysł na dioramę -U-Boot na głębokości peryskopowej, wszystko zalane tą żywicą imitującą wodę . Skala to pewnie te duże z revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Już lotniskowiec jest dostępny w polskich sklepach. Z wysyłką wychodzi ok. 205 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 No to cena 205 PLN jest atrakcyjna jak na taki kawał okrętu. Trzeba się będzie mu przyjrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi