athlon5 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 szukam zdjęc polskiej "Szyłki" { zsu 23-4}w stawtm malowaniu z szachownicami.Mog byc czarno+biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Witam, Konkretne pytanie dla zorientowanych : Czy ktoś z Was widział łuszczącą się (wycierającą się) farbę kamuflażu trójbarwnego na czołgu T-72 w służbie czynnej? Z góry dziękuję za odpowiedź Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Witam Jestem aktualnie w trakcie prac nad T-34/85 (1/48 Hobbyboss) i planuje zrobić go w barwach Armii Północnego Wietnamu. Wiadomo mi, że T-34 w Wietnamie służyły głównie jako pojazdy szkoleniowe, jednakże chciałbym wykonać scenkę z pojazdem porzuconym. W związku z tym zwracam się do szanownych kolegów w wielką prośbą: Czy ktoś was mógłby udzielić mi informacji o ewentualnych działaniach bojowych T-34 w czasie wojny Wietnamskiej, bądź poratować mnie jakąś konkretniejszą dokumentacją zdjęciową ? Wujek Google odnalazł jedynie kilka powtarzających się zdjęć i trochę mnie to zdemotywowało do wykonania takiego właśnie pojazdu... Byłbym ogromnie wdzięczny za każdą pomoc z waszej strony Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HURAGAN Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam. Poszukuję zdjęć ,rysunków tylnej części czołgu T-54A będącego na uzbrojeniu LWP,a dokładnie uchwytów mocujących dodatkową beczkę z paliwem pomiędzy świecami dymnymi.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam, Jestem świeżo po lekturze ksiązki-wspomnień Rafała Gana-Ganowicza "Kondotierzy". Facet walczył jako najemnik przeciwko komunistom, najpierw w Kongo a następnie w Jemenie. Lektura podsunęła mi pomysł na podstawkę z T-54 w roli głównej. I tu pytanie dla teciakofili jakie dokładnie wersje maszyn były używane przez promoskiewskie siły "republikańskie"? Jaki model (zestaw) bez większych przeróbek da się zaadoptować do tego tematu? Znalazłem w sieci coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=dKF7fYtmzuw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Witajcie!! Wiem już co będę sklejał po skończeniu moich dwu Abramsów! Będzie to T-80 BV od Zvezdy. Mam jednak zamiar toszkę go poprzerabiać. Przeróbki obeją m.in. kostki pancerza reaktywnego ERA, zamiast tych marnych z zestawu, użyję produktu firmy VOYAGER o numerach PEA220 lub PEA205. Moje pytanie dotyczy mocowania ERY do pancerza czołgu. Czy można gdzieś znaleźć, jakieś fotki obrazujące sposób przytwierdzenia tych kostek? Jeśli ktoś coś wie na ten temat to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Może się przyda http://www.btvt.narod.ru/5/80ud/t80ud-modification.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 To jest to czego mi było trzeba. Serdeczne dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Ja widziałem taką łuszczącą się farbę na T-72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam, czy ktoś posiada zdjęcia, albo jakieś informacje nt. tych dział operujących w Polsce, zwłaszcza w Trójmieście ? Poszukuję również Tank Power ISU 152 w wersji elektronicznej, czy ma ktoś tą pozycję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Spróbuj poszukać na www.farposst.ru może tam coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Niestety, jest kilka książek np. Зверобои, ale na bukwach się nie znam, a rysunki tylko maszyn CCCP, zastanawiam się co w naszych Militariach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Karaluch - instrukcja obsługi Ci wystarczy? Jeżeli tak podaj adres. Oczywiście instr. jest po rosyjsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Zbieram co tylko się nada zapraszam do mailowania Edytowane 24 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Witam Czy ktoś z kolegów orientuje się co to są za panele na tym T-72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Wykładzina p atomowa inaczej zwana anty-radiacyjna. Generalnie powinna być wewnątrz , ale ze względu na brak miejsca (najpewniej coś w tych miejscach jest zamocowane) wywalono ja na zewnątrz. Celowniki wiadomo są pod osłona wiec wykładzina jest na osłonie celownika to samo peryskop działonowego. Najlepiej ja widać na włazie działonowego-to jest ten element od wewnętrznej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 jestem ciekaw gdzie .chyba ze stal na poligonie jako wrak albo cel. Nie chciałbym być w miejscu tego dowódcy wozu gdyby wyższy przełożony to zobaczył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wfm Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Karaluch - instrukcja obsługi Ci wystarczy? Jeżeli tak podaj adres. Oczywiście instr. jest po rosyjsku. Cześć! Czy ta instrukcja, to fragmenty wybrane z rosyjskiej instrukcji ISU-152M i K, czy być może pełna instrukcja działa ISU-152? Jeżeli to pełna instrukcja, to ja również się na nią piszę (wfmuszynski@mm.pl). Pozdrawiam Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojar Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Witam, czy któryś z kolegów orientuje się lub ma możliwość zmierzenia średnicy liny holowniczej w pojeździe jak w tytule? Chciałbym porównać to z tym co dał Hobby Boss do modelu. Z góry dzięki za ewentualną pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Całości instrukcji nie mam . jest to 60 kartek o obu typach pojazdów , i moim zdaniem w zupełności wystarczającym do zrobienia dobrego modelu. mam tez gdzieś tez trochę instrukcji o samej armacie. Ale to wymagałoby dłuższego szukania. Karaluch wysłałem Ci 6 pozycji i nie wiem czy do Ciebie doszły-brak potwierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 jestem ciekaw gdzie .chyba ze stal na poligonie jako wrak albo cel. Nie chciałbym być w miejscu tego dowódcy wozu gdyby wyższy przełożony to zobaczył . niekoniecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Chłopie - to tylko świadczy o niechlujstwie załogi i o szefie kompani. Wytłumaczenie jest proste. Nieodtłuszczona p[powierzchnia i na to nawalone farby. No i efekt wiadomy. Za moich czasów raczej to się nie zdarzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Tak nawiązując do zdjęć, to średnio mi się podoba aby moje zdjęcia były umieszczane na innych hostingach niż są oryginalnie. Owszem, zapisać sobie na dysk można, ale proszę potem nie wrzucać ich ponownie na inne, a jeśli z moim hostingiem będzie coś nie tak to skontaktować się ze mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 I tu należą się rzaczywiście przeprosiny dla Tomka.Wobec tego przepraszam. Umiesciłem je tutaj dość pochopnie ale chodziło tylko o potwierdzenie wystepowania tego zjawiska.Dowodzi to tylko tego że jeśli o czymś nie wiemy to nie znaczy ,że nie istnieje Tomek jeszcze raz przepraszam/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 i informacji....W starej wersji -jak na foto http://data.primeportal.net/tanks/clemens_niesner/t-72m1/t-72m1_12_of_14.jpg Interesuje mnie przede wszystkim: Czy i jakie są różnice w stosunku do 72m1 poza wieżą? Czy występowały w malowaniu jednolitym czy też w kamuflażu Zdjęcia na Primeportal to trochę mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi