Szydercza Gała Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 No to żeby przestojów nie było to teraz ja zarzuce fotkom trzy wieczory z Taśmom i skalplem i pokład gotowy do chlapania z fukafki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 No to żeby nie było przestojów, parę fotek. Ostatnimi dniami zajmowałem się czyszczeniem tego, co spierniczyłem. Dużo czasu zajęło mi czyszczenie drobnicy. Jakoś zmogłem, chociaż nie obyło się bez strat. Takich: Elementy zostały już posklejane, żurawik wyciąłem z zapasu (w zestawie jest sześć, a potrzeba cztery...) Przy okazji, zdania o dobrych wynikach zmywania farby za pomocą "Kreta" uważam za mocno przesadzone... Dzisiaj znalazłem trochę czasu i pomaskowałem małe co nieco: Tło specjalnie takie, żeby Gała mógł sobie ponarzekać na flejtuchostwo i nasłać na winowajcę odpowiednią ekipę, he, he... Kolejny etap - malowanie powierzchni poziomych. Mam nadzieje, że odpowiednim kolorkiem... No to tymtrzasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 No to sie teraz zrobił ruch w interesie i obeszło sie bez roszczeliwania gumowymi pindolami i innych środków persfazji U mnie weekendowy PLAN wykonany, przełożeni chwalą, wrogowie drżą, a Pułkownik jedynie szyderczo sie uśmiecha... No i dwie słitfocie juz takie bardziej poglądowe: Oczywiście mogłoby być lepiej, ale sepuku młotkiem 5 kilowym też nie ma co robić To co nie wyszło ukryje sie pod łoszami biedronami i całom tom menarzeriom PS: Sleepy o ile godzin u Cię jest później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Co kurna, myślicie, że się nic nie robi, co? Robi się, robi. Ino ciut wolniej, bo ostatnimi dniami musiałem trochę zabawić się w żaglomistrza. Pezencik ma być na "zajączka", a ja nie tyle jeszcze w pokrzywach, ile w barszczu Sosnowskiego, i to posampas... Za to dzisiaj, po godzinnej sesji prasowania przy akompaniamencie legend popu, pozwoliłem sobie na małe szaleństwo i pokryłem kwiatuszek warstewką MP. Farbka jeszcze mokra, wyszło tak: Teraz farbka jest już sucha i kolorek jest w mojej szacownej opinii, oceniając z japońska - jakotaki Będąc w stanie euforycznego samozadowolenia poczytam sobie przed spankiem trochę lektury drugowojennej - ot taki kaprys ... A że bez tymtrzasem nie może się obejść, to tymtrzasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Marca 2014 Autor Share Napisano 4 Marca 2014 Tymtrzasem ja sobie walczę z drewnianymi sekcjami pokładu, a że związane jest to z łoszami i olejami, więc sobie to radośnie trwa może do weekendu coś pokażę. Ten MP wygląda zdecydowanie lepiej tak bajdełej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Żeby utrzymać ciągłość materiału faktograficznego zamieszczam to, co zamieszczam: Znaczy się pomalowane burty zamieszczam. Jest to obrazek z puntu widzenia historycznego już nieaktualny, jako że drugi kolorek kafumlażu dziś położywszy. Schnie. Jak wyschnie zdejmę i umieszczę... Tymtrzasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Uadny I nie różowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Taaa..., można powiedzieć, że powstał wyrób małntbatenpinkopodobny..., he, he... Tymtrzasem pomalowałem już dno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 A ja wykończyłem drewno na dziobowym pokładzie, te skrawki na rufie są w końcowym stadium obróbki. Skończyło sie malowanie bazami i zacząłem już struganie pokładowego śmiecia Wielkie JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 ja poproszę admina o nieograniczanie użyszkodnika Szydercza Gała, bo wątek stracił to COŚ, dla kórego się chciało go śledzic. Mimo iż nie znam ani Szyderczej Gały ani jego kolegów to łapałem o co biega. Szydercza Gało wróć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Użyszkodnik... sam bym tego lepiej nie wymyślił Póki co nikt mnie tu jeszcze nie ograniczał, nie dałem chyba ku temu powodów. Kampanie w stylu "Dobro brać chutor spalić" pozostawiłem na K-worku A że nic nie było ostatnio o polowaniu na kondory bambusowo dzido , czy o tym jak zwalczać rozwolnienie zakiszonymi w truskawkowej galaretce bakłazanami... no cóż, nikt ostatnio nie przejawiał zainteresowania podobnymi MUNDROŚCIAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Czytać już czasem się Was nie chce. Przestańcie brać to świństwo i wracajcie na ziemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Czytać już czasem się Was nie chce. Przestańcie brać to świństwo i wracajcie na ziemie. Mysle Andrzej, ze Oni jakiegos angielskiego "Mamrota" do farb dolewaja i po tym tak maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 ale nie ma kłótni, wszyscy się dobrze bawią więc po co coś zabraniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Myślę Andrzej, ze Oni jakiegoś angielskiego "Mamrota" do farb dolewają i po tym tak mają. Czyli, że jak ?........ też muszę łyknąć aby Ich zrozumieć Mamrot odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Jędruś, chyba jesteś jedynym na forum, który musi sobie cóś niecóś chlapnąć (zgadzam się, że nie MAMROTA), żeby chcieć cośkolwiek z warstwy tekstowej tego wątku zrozumieć. Po co Ci to. Jeszcze w jakiś wredny nałóg wpadniesz. Nie lepiej nam pokazać co tam lepisz po kryjomu. Jeszcze może na strychu albo co nie daj Bóg w piwnicy... Daj se na luz, a właściwie na lós. Lepiej obrazki oglądać. Po godzinnej sesji prasowania przy akompaniamencie T. REX, pozwoliłem sobie zdjąć małe co nieco: Przy zdejmowaniu wyszły małe niedoróbki i musiałem zająć się picerką. Teraz schnie i wygląda zdecydowanie lepiej. Ponieważ mam już całą drobnicę pomalowaną (poza tratfami i kułkami ratónkowymi... ), od jutra zajmę się ostatecznym rozwiązaniem kwestii ostatecznego montażu, co ma dać w wyniku ostateczne zakończenie prac nad ostatecznie nienajgorszym wyrobem Mirage Hobby... Jędruś, jeżeli moje tymtrzasem Ci nie przeszkadza, to tymtrzasem... P.S.: Gała, nie ólegaj rzadnym naciską. W rzyciu zawsze tczeba być sobom. W końcu jest to wontek wyjontkowy. Nikt tak pienknie nie pisze na forum, co pszekłada siem na oglondalność i pszede wszystkim zromumialność. Muwiom, rze zrozumnienie drógiego trzłowieka to jedna z potstawiwych ceh chumanitaryzmu. Zatem: TAK CZYMAĆ !!! P.S. dla Jędrusia: Mamy z Gałą pomysł na następny wątek, he, he... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 wszyscy się dobrze bawią więc po co coś zabraniać? Niczego nie zabraniam (na razie). Dobrze, że jest zabawa bo o to chodzi i po to się tu spotykamy. Regulamin Forum jednak mówi - III.7. Użytkownik zobowiązany jest do przestrzegania czystości i poprawności języka polskiego oraz niestosowania slangu utrudniającego zrozumienie wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Eeeej preca jestm stosunkowo grzeczny i uczesany tutaj. Pukownika, BORSUKA i cala reszte towarzystwa trzymam krotko przy mordzie i nie panosza sie po forumie luzem, tylko w moim chlewiku ( aczkolwiek z usmiechem na mojej wrazej gembie zauwazylem ostatnio ze Pulkownik staje sie tu postacia kultowa ) Tak sie wszyscy skoncentrowaliscie na za i przeciw czytaniu tego wONtku ze nikt nie skomentowal nawet wielkiego trudu wlozonego przez garbatego drwala, ktory osobiscie scinal 100 letnie dEMby srebrnym nozykiem z zastawy szeryfa z Notingham, aby powstac mogl wspanialy poklad na moJim statku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Nikt nie skomentował trudu włożonego w pokład, bo wszystkim z wrażenia odebrało zdolność do pisania na temat. Mnie też. Dopiero teraz odzyskałem możliwość pyskowania. To pyskuję. Pokład fajny, tylko jakby zbyt świeży w porównaniu ze stanem partii metalowych. Znaczy się chyba wygląda na taki, co to w głębokiej pogardzie ma działanie soli morskiej, że tak górnolotnie powiem. Znaczy, gdybym brudził, tobym zszarzył to drewno deczko... A poza tym, nic na działkach się nie dzieje... No to tymtrzasowskie tymtrzasem, że tak sobie pozwolę pozdrowić szanowne śledzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Co tu się ekscytować drewnianym pokładem, jak by był z moheru to ho ho. Wypuść tam Ciapka, on mu nada odpowiedni wygląd. Co do Szyderczego gaworzenia, zauważ Adminie że nikt nie protestuje przeciwko i nie przysłoniło ono głównego tematu. Relacja się toczy w fajnej atmosferze. To nie Mamrot, mają coś lepszego, Spiryt z zapasów pułkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 To nie Mamrot, mają coś lepszego, Spiryt z zapasów pułkownika. Zaiste "Mamrot" to byc musi, bo po spirytusie sie tak nie belkocze! Jako dowod rzeczowy proponuje obejzec 1-szy odcinek najnowszej serii "Rancza"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Nooo... ., Marek niezły pomysł z tym Ciapkiem (może bezpiecznej byłoby napisać CIAPKIEM - wszak to pewnie przyboczny Mitrofanowa) - niezły wash mógłby uskutecznić na deskach. Na wielu okrętach Królewskiej Marynarki, nie no kurna - Royal Navy (królewski, to jest ser, a marynarka, to od garnituru jest) trzymano szczekaczki, to i na ogóreczniku mogli. Może być drobny kłopot, bo jakoś nie dopatrzyłem się w Gałowym Ciapku otworu odbytowego. Może ten czworonóg wybrakowany jakiś jest. Jak tak, to może i zębów nie ma i nie ma czego się bać. Strachy na lachy, jak to mówią, he, he... Co do Mamrota, to fałszywy trop. Jeżeli nie chcecie pisać takich głupizn, jak Ja, to radzę unikać Chivasa Regala. Bardzo skuteczny przy pisaniu bzdetów - o wiele skuteczniejszy niż stosowanie kreta do zmywania farb akrylowych... Dziś, jak widać, jestem o suchym pysku. Ale nie martwcie się, jeszcze pobzdetuję. Ino wyczaję, że Jędruś jest po spożyciu - niech też cóś z tego ma... Tymtrzasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Marca 2014 Autor Share Napisano 11 Marca 2014 Nie będę zniżał się do poziomu rozmowy na temat kiszki stolcowej CIAPKA Co do pokładu to nie da sie ukryć że uwaga zdaje sie być słuszną, Pułkownik po przeczytaniu osobiście Naganem dokonał "samobójstwa" na wrogach odpowiedzialnych za to niedopaczenie Z wniosków racjonalizatorskich nasÓwa mnie sie jedynie zapodanie szarego filtra na to wszystko w trakcie łoszowania końcowego tego pokładu, po zainstalowaniu reszty śmiecia. Pułkownik żadnych experymentów sie nie boi, ludzi u niego mnogo, więc zawsze można zastąpic tych którzy wykazali sie odchyleniami i doprowadzili do niewybaczalnych błędów i wypaczeń Merytorycznie dziś niewiele, zryty jestem dziś jak koń po westernie i zara ide w kimono, wczoraj BORSUK ze SMOKIEM Z KOMODO nadzorowali instalacje polerów i półkluz, a CIAPEK chuchem wytwarzał otwory w najmniejszych nawiewnikach, ale fotek na razie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 A czego to CIAPEK (mialem nosa co do pisowni, dlatego unikam popełnienia na mnie "samobóstwa") się nażłopał, że takim chuchem świdrującym dysponuje,a ? Skutek na wodę z michy nie wskazuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Ostatnio tankował ode kolon "Oddech Lenina" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi