Forest Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Oj tam, narzekasz Model wychodzi cudnie, czuć ducha Kaisera Wilhelma II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 Powoli coś tam dokładam...bardzo powoli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 18 Października 2014 Autor Share Napisano 18 Października 2014 Maszty postawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Jakby zrobili szczeliny w pomoście bojowym toby tak ładnie nie wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 22 Października 2014 Autor Share Napisano 22 Października 2014 Robią się pozostałe elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 Łajby to poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Rozpocząłem walkę z olinowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Tak się zastanawiam, czy nie byłoby fajnie zaimitować jakieś bloczki na końcach lin. Tak chociażby z kropelki kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Jak zwykle wysoki poziom wykonania detali, Janusz podziwiam Twoje prace. Zapowiada się kolejny piękny model w Twoim wykonaniu. Będę obserwował z uwagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Jak zwykle Caenis? Jak zwykle cudnie Ostatnio zanabyłem sobie szpulkę tego cuda, trochę trzeba będzie poczekać z używaniem, w durszlaku do cedzenia bomb głębinowych raczej nie skorzystam, nie ta skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 zaimitować jakieś bloczki na końcach linJakie bloczki? Te druty były mocowane na stałe. Chyba... Będę obserwował z uwagą.Dzięki Jak zwykle Caenis? A nie peruka. Caenis daję do 1/700 i na flaglinki w 1/350. Liny odciągowe masztu pomaluję jeszcze farbą, by zwiększyć ich grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 zaimitować jakieś bloczki na końcach linJakie bloczki? Te druty były mocowane na stałe. Chyba... Tak były na stałe... Nie wiem czy nie było izolatorów na olinowaniu.... Olinowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2015 Olinowanie skończone. Dojdą jeszcze połączenia pomiędzy masztami. Kadłub dostał pomosty na sieci. i świetliki (dojdą jeszcze pokrywy). Pozdrawiam Marku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 klasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Przepięknie.jakiego materiału użyłeś do olinoania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor252 Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Dolaczam sie do pytania kolegi jesli mozna wiecej szczegolow. Poza tym wymiatasz z tym okrecikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 jakiego materiału użyłeś do olinoania? Dolaczam sie do pytania kolegi jesli mozna wiecej szczegolow. Koledzy czytajcie trochę, ta odpowiedz jest w tym wątku, ile razy będziecie pytać o to samo... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 Jeżeli dobrze zgaduje to jest ta nić http://www.jsflyfishing.com/uni-caenis-thread Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Jeżeli dobrze zgaduje to jest ta nićhttp://www.jsflyfishing.com/uni-caenis-thread Tak dokładnie ta. W Polsce można ją kupić w sklepach wędkarskich np. tutajDrugi rodzaj nici, jakie używam to poliamidowa ze sztucznych zabawkowych peruk, jakich pełno na allegro. Aukcję sie zmieniają więc nie dam linku, ale można wpisać - 'peruka czarna długa' i za 15zł masz nitek do końca świata Jedna sieć położona. Powoli dochodzi wyposażenie na pokładzie. Odciąłem odlany razem z burtą bom i zrobiłem nowe mocowania. Tylna nadbudówka dostanie jeszcze banderę. A przednia światła pozycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 25 Stycznia 2015 Fantastycznie ci to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 fajne ale mogami fajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Pełen CZAD No może prawie pełen ta sieć przeciwtorpedowa do mnie nie przemawia, może to kwestia masakrycznego zbliżenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Chciałem by było to coś, co faktycznie ma jakieś oczka, a nie np. sznurówka... Mogłem bardziej zwinąć, ale wtedy oczka stają się mniej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Chciałem by było to coś, co faktycznie ma jakieś oczka, a nie np. sznurówka... Mogłem bardziej zwinąć, ale wtedy oczka stają się mniej widoczne. Widzialem gdzies, taka siec przeciwtorpedowa zrobiona z bardzo drobnej gazy opatrunkowej, wygladala przekonujaco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Baaardzo ładnie. Olinowanie rewelacja. Co do sieci sam sie męczyłem przy Dreadnought'cie. W 350 strasznie trudno o materiał odwzorowjacy w skali sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi