bożo wpożo Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Drugi mój czołK na warsztacie . Składa się również przyjemnie . Po doświadczeniach z modelami wschodnich producentów typu mikromir itp to chyba każdy się "przyjemnie " składa Pomalowane trzewia : I na sucho poskładane z podwoziem : Chwalmy Pana i głosujcie na ISKRĘ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Dzięki że w końcu dałeś warsztat. Sam czaję się na ten zestaw od jakiegoś czasu, ale na razie kupa pudęł w garazu leży a i cena troszkę u nas wyśrubowana. Popatrzę sobie więc jak go kleisz i pozwolę troszkę zazdrości podziałać. Malowanie wnętrza ładne choć obicia troszkę jakby się kupy nie trzymały - brak ich w niektórych miejscach, ale to zbyt skomlikowane do wyjąsnienia. W kazdym razie przejedź jeszcze podłogę metalizerem bo na pewno na wypukłych częsciach farba by się nie ostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 3 Marca 2014 Bardzo ciekawy i inny model :-) Świetnie, że ma wnętrze o silniku nie wspomnę! Pierwsza klasa malowanie wnętrza - jeśli mogę jeszcze polecić jeden ze środków, które ostatnio używałem to zerknij na ten produkt - bardzo efektownie wychodzą wszelkiego rodzaju plamy olejowe. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 3 Marca 2014 Autor Share Napisano 3 Marca 2014 Dokładnie tym syfyliskiem wymiziane są wycieki oleju na silniku jak i na podłodze pod nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Bardzo ładnie. Tylko nie zapomnij docelowo odwrócić gąsek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 3 Marca 2014 Autor Share Napisano 3 Marca 2014 Dzięki chłopy za komentarze . Bardzo ładnie. Tylko nie zapomnij docelowo odwrócić gąsek Jasna sprawa . Przy ostatecznym montażu na pewno zwróciłbym uwagę , ale przyznam szczerze , że od kilku dni łypię na całość okiem i nie zauważyłem tego "fopa" . Chyba byłem niecierpliwy i chciałem szybko zrobić fotkę , jak się kadłubek będzie komponował z podwoziem tegoż pokracznego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Coś pięknego, czekam na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 pełen bajer! kibicuję gorONco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Bardzo ładnie idzie Ci ten warsztat FT17. Fajnie, że nie robisz w środku wersji ze złomowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Środeczek bajera.Czekam na zewnętrze. Znalazłem jakieś kalki pasujące do Efteka w 35...może się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 4 Marca 2014 Autor Share Napisano 4 Marca 2014 Dzięki wszystkim za dobre słowo Znalazłem jakieś kalki pasujące do Efteka w 35...może się przydadzą. Poka , poka Pomału dobrnąłem do końca składania i pora na przymiarki do malowania. Dalej nie wiem jaki malunek zrobię. Na pewno z Wielkiej Wojny jakiś . Model połapany jest tym klejem jak wikol co wygląda , do tymczasowego aresztowania części na swoich miejscach. Klapy odarłem delikatnie "łorn efektem" , złoszowałem "interior łoszem" a klapy od silnika oplułem dodatkowo "endżin olejem". Napyliłem jeszcze w niektórych miejscach bardzo delikatnie aerografem ciemnego i brązowego łosza dla zrobienia brudu , ale na foto tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Będziesz jakieś figsy dawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Przyłączam się do pytania bazylams- ludność przewidujesz? Jakowąś minidioramkę? Fajnie ten model ci wychodzi, a byłoby jeszcze fajniej, gdyby udało mu się zapewnić godne otoczenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 Z dioramką to chyba nie chce mi się walczyć , bo ani chęci chyba za wiele nie ma na to - to raz , a dwa - nigdy tego nie robiłem i kształtowanie terenu , roślinność itp mogłaby mnie przerosnąć . Prędzej jakiś mały fragment bruku .... Co do figurek , to w sumie nie szukałem adekwatnych z "epoki" , ale z kolei przy figurkach tak jak jestem w stanie wymalować jakoś tam mundur , sztifle ( z naszego - kujawiaki ) czy inny plecak , tak mam problem z wymalowaniem gęby . Nie potrafię tego zrobić na zadowalającym poziomie , nie potrafię wymalować nawet na poziomie "jako tako " czy określanym mianem "średnio" No chyba że jest dostępna jakaś figurka francuza w "żelaznej masce " ? W naszym kraju .... , bo nie ogarniam kupowania dalej jak za granicami naszego państwa za pomocą plastikowych osielców i innych wynalazków pana szatana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Słusznie! Nie korzystajmy z wynalazków diabła! Poważnie mówię, tyż mam opory przed sprowadzaniem czegoś zza granicy. Ale możesz na przykład odżałować kawałek jakiejś wykładziny, ulepić paskudkę- dziewczynkę przypominającą panią Merkel [a zauważ, ze figurka dziecka nie musi trzymać skali, dzieci ogólnie nie przestrzegają norm ;) ] plus twój pojazd - i BABA-BUM! Mamy dioramę . Zaangażowaną, a jakże! Proponuję tytuł "Europo, Krym to twoje dzieło" albo i nawet takie figlarne bardziej, "NRD łączy ludzi na całe życie". Medale- na jakiś czas- zapewnione. A za pomysł - zgłoszę się po lekcje malowania pojadów. Doooooobraa? PS-kurczę, czy te sztifle to oficerki, czy kalosze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 Słusznie! Nie korzystajmy z wynalazków diabła! Poważnie mówię, tyż mam opory przed sprowadzaniem czegoś zza granicy. Tu problem jest płytszy - nie umiem i nie mam nawet osielców , takich do bankomatu też PS-kurczę, czy te sztifle to oficerki, czy kalosze? W tym pojęciu mieści się wszystko co można wcisnąć na pęcinę , za wyjątkiem onuc! Z tego wszystkiego jednak najbardziej mnie martwi i szokuje skasowanie ISKRY z ankiety Revella ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 Kamuflaż robię "wzrokowo" trochę na podstawie zdjęcia masek z firmy js work i trochę z "czapy" . Namalowałem sobie kreski i zaczynam wypełnianie plam kolorkami bazowymi. Wbrew pozorom nie jest to takie proste , wypełnić je aerografem, bo czołK mieści się na połowie dłoni Najpierw położyłem "red hull" od gunze c , potem dwa kolejne kłaść będę - jakiś zielony który sobie muszę zmieszać i piaskowy , na koniec poprawki tam gdzie niedomalowane . Przy kolejnych bardziej się przyłożę , żeby nie było odkurzu i na koniec poprawię kreski ciemnoszarym akrylem od vallejo "german grey" . I będzie git . Potem sidoluksy , łosze i inne siuwaksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Na razie bardzo ciekawie to wygląda. Interesuje mne efekt końcowy po pomalowaniu całego kamo jeżeli chodzi o te rozjaśnienia. Co do malowania takiego kamo to w Grancie maskowałem blue tackiem, najpierw malowąłem plamy a na koniec ich krawędzie dobiero pędzelkiem. Ale tu konstrukcja jest bardziej skomplikowana. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Dzięki chłopy . chyba powieszę sobie Twój plakat nad łózkiem Ale mam nadzieję że zaraz obok Micza ? Domalowałem resztę kolorów i teraz namaluje jeszcze raz czarne kreski , żeby odkurze usunąć . Zabieram się teraz za syfienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Jaki masz areo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Musiałem pójść sprawdzić Iwata HP-C plus z dyszą 0,3 , ma 10 lat A co nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Nie no wszystko ok. Ja mam dwa - BD13* coś tam a niedawno żona mi kupiła H&S Evolution Silverline. Jeszcze go nie testowałem, ale tym drugim takiego kamo z ręki bym nie wymalował - odkurz jak diabli. Dlatego pytam bo twój pluje pięknie (no chyba że po tajniacku maskujesz a nam się przyznać nie chcesz, he, he). Lepiej mi powiedz jaki nastepny czołgutek kupujesz bo nie ma opcji żebyś się tak łatwo teraz z tego działu wywinął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Następny będzie Czarek dwa też od Menga . Tymczasem złoszowałem , obiłem , pozaciekałem i rzuciłem błotem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Nieźle styrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Oj będzie ostre mycie na parku maszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi